Rhens Pärla 6 dagar

Res med oss i ett lugnt tempo, njut av friska viner och vackra vyer.

Denna resan är för dig som älskar goda viner och charmiga tyska korsvirkesbyarna. I ett lugnt och härligt tempo njuter vi av de fantastiska vinbergen vid floderna Rhen och Mosel.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

Pris från:
6 295:-
Dagar:6
Del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1 (bussfika), frukost dag 2-6, middag dag 1-5, lunch dag 4, vinprovning dag 1,2,3,4, reseledare.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar från Karlskrona på morgonen och kör upplastning genom Blekinge och Skåne längs E22. När vi kommit över Öresundsbron dröjer det inte länge innan det är dags för förmiddagsfika som serveras från bussen. Färden fortsätter mot vår färja i Rödby som ska ta oss till Puttgarden, Tyskland. När vi kommit iland dröjer det inte länge innan vi är ute på Autobahn. Vi kommer att passera två Hansastäder, Lübeck och Hamburg. Under tiden som vi förflyttar oss kommer vi att ha en enklare vinprovning i bussen, med viner från regionen som vi ska besöka. Vi kommer att vara framme i Hannover där vi ska ha vår första övernattning ca kl. 18:00. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukost kör vi vidare mot Assmannshausen som ligger vid floden Rhen. 
Vårt hotell de närmaste dagarna heter Unter Den Linden, ett trevligt familjehotell som bjuder oss den bästa service. Hotellet har en mycket trevlig restaurang där vi kommer att äta våra middagar. Hotellet har också en trevlig trädgård där man kan sitta och njuta av utsikten över floden Rhen och vinbergen runt omkring. (Det är balsam för själen!) I kväll kommer vi också att göra en vinprovning där vi provar tre viner och en sekt.

Dag 3. Idag gör vi en dagsutflykt till Rüdesheim. I Rüdesheim kommer vi att besöka Drosselgasse och ha vinprovning. Vi kommer att prova 4 viner, bjudas på Bretzel och få ett souvenirglas. Efter provningen kommer det att finnas tid till att strosa runt i Rüdesheim och titta på den fantastiska staden. Här kan man också äta lunch på egen hand om man så önskar. 
På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Idag gör vi en utflykt till Mainz. Där gör vi ett besök på Kupferberg terrasse och provar 3 sorters Sekt. Vi kommer även att få en rundvisning i museet och källaren innan vi äter en gemensam lunch. Efter lunch kommer vi att åka tillbaka till Assmannshausen igen. 
På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Idag är det dags att lämna Assmannshausen och Hotel Unter Den Linden. Vi sätter oss till rätta i vår bekväma buss och njuter av vyerna. Färden går mot Bremen där vi ska övernatta. Vi kommer så klart att göra stopp för fika, lunch och bensträckare. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Efter frukost fortsätter vi mot Sverige. Innan vi kör på färjan i Puttgarden kommer vi att stanna för lite kompletterande inköp på en gränshandel. När vi kommit iland i Rödby kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten, där finns det möjlighet att äta för dom som önskar. 

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1 (bussfika)
Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
Llunch dag 4
Vinprovning dag 1,2,3,4
Reseledare.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/8BussRhens Pärla 6 dagarMer än 86 295:-Boka