Berlin

Berlin är alltid värt en resa, som tyskarna säger: ”Berlin ist immer eine Reise wert.” Storstaden, med nästan 4 miljoner invånare, en gång delad av en mur och en gång Tredje rikets huvudstad. Tre centrum, där vart och ett har sin speciella karaktär och atmosfär, en oändlig rad av sevärdheter, museer, restauranger och nöjen. En stad i ständig förändring, som man kan besöka många gånger och måste besöka åtminstone en gång.

Pass

Vi uppmanar alla våra resenärer att ALLTID ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Till polisens hemsida

 

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 Hemort – Berlin ca 60 mil
Vi startar tidigt från våra hemorter och kör mot Öresundsbron och Danmark. I Gedser bordar vi färjan som kl 13 avgår mot Rostock. Under den två timmar långa överresan ges tillfälle till lunch, shopping och avkoppling på soldäck. Från Rostock är det sedan bara 22 mil till Berlin som vi når under eftermiddagen. Vi checkar in på Hotel Berlin. Under kvällen bjuds det på middag på hotellet.

Dag 2
Idag får vi uppleva kontrasterna i Berlin, dramatisk historia och det moderna trendiga. Tillsammans med vår kunniga lokalguide får vi se Brandenburger Tor, en av stadsportarna där muren en gång delade staden. Vi kör utmed paradgatan Unter den Linden till Alexanderplatz . Det moderna Berlin möter vi vid Potsdamer Platz där nyuppförda trendiga byggnader är bas för världsledande företag. Vi avslutar turen vid vårt hotell. Runt omkring finns mängder av serveringar där man kan sätta sig tillrätta med något gott att dricka, äta lunch och njuta av storstadspulsen. På varuhuset KaDeWe finns det trevlig shopping och man får inte missa översta våningen som är fyllda av delikatesser.

Dag 3
I dag gör vi ett besök i riksdagshuset och tar en promenad i den kända kupolen. Vi åker till musée ön som finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi stiger ombord på en rundtursbåt som ska visa oss staden från vattnet, under 1,5 timmar kryssar vi på floden Spree. Vi ser bl.a. de nya riksdagskvarteren med det nya riksdagshuset och slottet Bellevue. Under eftermiddagen finns tid för museibesök eller ett besök i Tv-tornets utsiktscafé på 200 meters höjd. För den shopping glade finns Europa Center med över 100 butiker och mellan Wittenbergplatz och Fasanstrasse finns de mer exklusiva boutiquerna. Framåt kvällen möts vi upp igen för middag på närliggande restaurang.

Dag 4 Berlin – Hemort ca 60 mil
Vi checkar ut från vårt hotell efter frukosten och tar plats i bussen. Innan vi kör ombord på färjan mellan Rostock och Gedser stannar vi till för lite shopping.
Vi tar en paus på Ekerödsrasten där det kommer att bli tid för att äta middag för den som önskar.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

I Priset ingår

Middag 1-3
Frukost dag 2-4
Guidad tur i Berlin
Båttur
Utfärder och reseledare.

Bokningar gjorda efter 2017-06-26 kan vi ej bekräfta besök på Riksdagen, förfrågan görs efterhand.