Berlin på egen hand

Berlin är alltid värt en resa!

Här får ni en 3 timmars guidad tur i denna vackra stad. Det finns gott om tid att riktigt insupa den sköna atmosfären.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan

Pris från:
3 995:-
Dagar:4
Bussresa,del i dubbelrum, fm fika dag 1, frukost dag 2-4, middag dag 1, 3 h stadsrundtur i Berlin
Boka resa

Dagsprogram 24-27 maj

Dag 1. 

Vi startar från Karlskrona på morgonen och har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt våra påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter till Gedser där färjan väntar på att ta oss till Rostock. Väl inne på tysk mark kör vi till Calles för lite shopping innan vi fortsätter mot Berlin. I Berlin Bor vi vid Alexanderplatz vilket i forna dagar var Öst Berlins centrum. Vi bor på Park Inn Hotel precis vid Alexanderplatz. På kvällen äter vi en gemensam middag.

 

Dag 2. 

Idag efter frukost kör vi en guidad rundtur i Berlin på 3 timmar. Efter rundturen är eftermiddagen fri för att utforska Berlin på egen hand. Kanske passar ni på att besöka Museumön som ligger ca 1 km från vårt hotell. Här finns DDR museet, Pergamonmuseum, Berliner Dom och så håller man på att bygga upp Berliner Schloss.

 

Dag 3. 

Denna dagen har ni helt till ert egna förfogande. Ett tips kan vara att ta en taxi till Berlin Unterwelten. Länk: www.berliner-unterwelten.de Här finns det mängder av guidade rundturer som man kan boka in sig på. Ta en tur till KaDeWe och kolla in shoppingen och matvaruavdelningen, en fantastisk upplevelse. I närheten av KaDeWe ligger Kaiser-Wilhem-Gedächtniskirche Väl värt ett besök.

 

Dag 4. 

Idag äter vi frukost i lugn och ro innan vi vänder tillbaka mot Sverige igen. Vi kommer att ta färjan från Rostock till Gedser. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi pausar i 45 minuter. Här finns det möjlighet till att äta middag om man önskar. Efter pasen åker vi mot respektive hemorter.

 

Detta ingår: Del i dubbelrum, fm fika dag 1, frukost dag 2-4, middag dag 1, 3 h stadsrundtur i Berlin

 

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Del i dubbelrum
Fm fika dag 1
Frukost dag 2-4
middag dag 1
3 h stadsrundtur i Berlin

 

Dagsprogram 12-15 juli

Dag 1.
Vi startar från Karlskrona på morgonen och har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt våra påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter till Gedser där färjan väntar på att ta oss till Rostock. Väl inne på tysk mark kör vi till Calles för lite shopping innan vi fortsätter mot Berlin. I Berlin bor vi på hotel Ivbergs Premium****. Hotellet ligger bara ett stenkast från Wittenbergplatz och Kaufhaus Des Westens.På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 2.
Idag efter frukost kör vi en guidad rundtur i Berlin på 3 timmar. Efter rundturen är eftermiddagen fri för att utforska Berlin på egen hand. Kanske tar ni en tur till Berlins nya centrum som ligger vid Potsdamerplatz, en promenad på en dryg halvtimme. Från Potsdamerplatz är det inte långt till Brandeburger Tor och Paradgatan Unter den Linden. Vill man så kan man gå tillbaka till hotellet igen genom Tiergarten, parken har en yta av 210 hektar. Ursprungligen skapades Tiergarten som jaktmark för Brandenburgs kurfurstar och Preussens kungar. Eller kan man åka taxi tillbaka till hotellet igen. Taxi är förhållandevis billigt att åka i Berlin.
Dag 3.
Denna dagen har ni helt till ert egna förfogande. Ett tips kan vara att ta en taxi till Berlin Unterwelten. Länk: www.berliner-unterwelten.de Här finns det mängder av guidade rundturer som man kan boka in sig på. Ta en tur till KaDeWe och kolla in shoppingen och matvaruavdelningen, en fantastisk upplevelse. I närheten av KaDeWe ligger Kaiser-Wilhem-Gedächtniskirche väl värt ett besök. 
Dag 4.
Idag äter vi frukost i lugn och ro innan vi vänder tillbaka mot Sverige igen. Vi kommer att ta färjan från Rostock till Gedser. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi pausar i 45 minuter. Här finns det möjlighet till att äta middag om man önskar. Efter pausen åker vi mot respektive hemorter.
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/5BussBerlin - Park In Radisson Alexanderplatz - 4 dagarMer än 83 995:-Boka
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/7BussBerlin - Ivbergs Hotel - 4 dagarMer än 83 995:-Boka