Costa Dorada

Pineda - Sol, vin och kultur

Charmiga Pineda på Spaniens ”Guldkust”, känt för sin fina hotellanläggning och för att kunna leva upp till förväntningarna på en avkopplande semester. Vi besöker ”världsstaden” Barcelona, provar både vin och cava, njuter god mat och dryck, upplever kulturen, badar och har det bara ”gött”.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF nedan.

 

Pass

Vi uppmanar alla våra resenärer att ALLTID ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Till polisens hemsida

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1

Vi startar tidigt från våra hemorter och åker mot Kastrup. Kl 08:50 lyfter planet och vi landar knappt tre timmar senare i Barcelona. Där väntar vår buss som ska ta oss de tio sista milen till La Pineda. Vi checkar in på Estival Park, ett 4-stjärnigt hotell som erbjuder mängder av faciliteter och aktivitet. Rummen håller mellanklass standard medan SPA-avdelningen är i toppklass. Varje kväll förvandlas poolområdet till en utomhusbar där det bjuds på underhållning och vid midnatt är det dans i nattklubben. Endast 300 meter från hotellet ligger den 2,5 km långa gyllene sandstranden. Varje kväll serveras det en enorm buffé som har olika teman varje dag.

Dag 2

Idag tar vi sovmorgon och passar på att njuta länge av den stora frukostbuffén. Vi gör oss hemmastadda, lär känna hotellet och alla dess faciliteter. På den fantastiska SPA-avdelningen som ingår i resans pris kan man skämma bort kropp och sinne i timmar. På området finns det även gym, tennis, squash och paddelbanor. Dessutom erbjuds det varje dag ett späckat schema med olika former av träning, lek och dans. La Pineda är en lugn och trevlig ort som är känd för sin fina sandstrand. Längs med stranden finns det butiker och restauranger. Bara några kilometer bort ligger den livligare staden Salou

Dag 3 – 7

Under dessa dagar kan ni välja om ni vill ha lata härliga dagar i solstolen, gå på egna upptäcksfärder eller följa med oss på olika utflykter som varvas med buss och lokala transportmedel.

Vi kommer bland annat att åka till Barcelona där vår duktiga lokalguide möte upp för att visa en del av världsstadens sevärdheter. Självklart blir det tid till att strosa på La Rambla och bland gränderna i de gotiska kvarteren. Vi gör även en tur till Vilafranca del Penedés där vi besöker vingården Torres och där det bjuds på vinprovning. Gården grundades 1870 och namnet Torres borgar för kvalitet och sedan flera år tillbaka produceras här viner av hög klass. Företaget har ständigt varit i frontlinjen för utveckling inom den spanska vinindustrin. 95 % av all Cava tillverkas i Penedés distriktet så vi passar även på att besöka Freixenet , som är världsledande när det gäller mousserande vin. Det blir en tur till Tarragona som en gång varit huvudstad för Spanien och det är ingen tillfällighet att staden står med på Unescos världsarvsista. Här finns mängder med välbevarade lämningar från den tid romarna styrde.

Alldels intill hotellet ligger en fin golfbana med 18 hål och i närheten ligger även Port Aventura som är en av Europas största nöjespark.  Port Aventura parken består utav 5 olika världar: Medelhavet, Polynesien, Mexico, Kina och Vilda Västern. Varje värld har sin egen arkitektur, mat, uppträdande och attraktioner. www.portaventura.se/

Dag 8

Idag tar vi förväl av vårt hotell och gör oss redo för hemfärd. Kl. 16.50 lyfter vårt plan som tar oss till Köpenhamn. Väl i Köpenhamn står det en buss och väntar som tar oss till våra hemorter.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF nedan.

I priset ingår

Transfer till Kastrup t&r
Transfer till hotell t&r
Flygbiljetter
Del i dubbelrum
Kvällsbuffé dag 1-7
Frukost dag 2-8
Reseledare