Göta Kanal

Vadstena kloster, båtfärder på Göta kanal med slussning och lunch och fästning i Karlsborg

En trevlig resa längs med Göta kanal med boende i Linköping och Karlsborg. Vi kommer att åka på Göta kanal med M/S Wasa från Berg till Borensberg och M/S Sandön mellan Karlsborg och Viken tur och retur.
Det stoppar inte med detta, vi kommer också att besöka Vadstena kloster, Karlsborgs fästning och Motala.

Pris från:
6 995:-
Dagar:4
Bussresa, del i dubbelrum, Förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-4, middag dag 1-3, lunch dag 2,3, båtresor enligt program, entréer och guidningar enligt program, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1, Avresa från Karlskrona med upplastning längs E22 enligt vår tidtabell. När vi kört några timmar stannar vi för förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter mot Gränna. Här gör vi ett besök på en polkagrisfabrik innan vi äter lunch på Brahe Hus (ingår inte i resans pris). Mätta och belåtna fortsätter vi till Vadstena, Här får vi en guidad tur på Vadstena Klosterkyrka och Klostermuseet.
Museet ligger i det s.k. Folkungaättens palats, ett kungligt palats som byggdes på 1260-talet. I byggandshistorien är det en enormt viktig byggnad, inte bara för Sverige utan för hela Europa. Det är nordens, kanske norra Europas, bäst bevarade högmedeltida palats och Sveriges första profana tegelbyggnad. Här hölls stora fester, torneringar och politiska möten. På 1300-talet förvandlades palatset och blev utgångspunkt för den heliga Birgittas vision om ett nytt kloster och en ny klosterorden. Det är den enda klosterorden som grundats norr om Alperna.
Vi fortsätter vår resa till Linköping där vi checkar in på vårt hotell: Quality hotell Ekoxen. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukost åker vi med bussen till Berg. Här byter vi från buss till båt. Väl ombord kommer vi att åka med båten till Borensberg genom ett antal slussar. Vi kommer även att äta lunch ombord. När vi kommit fram till Borensberg vänta vår buss där.
Med M/S Wasa Lejon får vi uppleva en av de vackraste delarna av Göta Kanal. Idag åker vi från Berg till Borensberg och redan från början på vår resa får vi en hisnande upplevelse. Vid Berg finns Carl Johans slusstrappa med 7 slussar, Oscars dubbelsluss och Bergs dubbelsluss. För många är Carl Johans slusstrappa Göta kanals själ. Både kanalens skönhet, den fantastiska tekniken och ett sällsynt välbevarat kulturarv finns att beskåda här vid Bergs slussar. Färden går sedan vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet. Vi åker längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar vi nio slussar. Bland annat Östergötlands enda handdrivna sluss i Borensberg. Under den här turen får du också en alldeles speciell upplevelse när vi passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg. Ombord finns fullständig bar, cafeteria & restaurang. Ombord finns även handikapptoalett.
Vi fortsätter vår resa med bussen till Motala. I Motala har vi tid att strosa lite på egen hand innan vi kör tillbaka till Linköping.

Dag 3. Efter frukost kör vi mot Karlsborg. I Karlsborg stiger vi ombord på M/S Sandön som ska ta oss tur och retur mellan Karlsborg och Viken. Vi äter lunch ombord.
Välkommen ombord på M/S Sandön. Följ med på en resa genom svensk historia och se vad kanalen har att erbjuda. Vi passerar både genom trollskog, sjöar och jordbruksmarker. Fartyget som byggdes 1910 är Göta kanals äldsta dagstursfartyg.
När vi kommer tillbaka till Karlsborg kommer vi att få en guidad tur på Karlsborgs fästning inkl. fästningsmuseet. När vi varit på Fästningen åker vi till Skövde där vi checkar in på Scandic Hotell Billingen. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Efter frukosten så är det dags att vända tillbaka mot våra respektive hemorter igen. Självklart stannar vi för benstäckare och lunch längs vägen.


*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1-3
Lunch dag 2,3
Båtresor enligt program
Entré och guidning enligt program

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/7BussGöta kanal 4 dagarMer än 86 995:-Boka