Hamburg 4 dagar

Förra årets "Ut i det blå", en önskad repris!

Picknick och tur med häst och vagn i Ljungträdgården. Besök vid historiska vattenkvarnen i Lünzen, dansuppvisning och anekdoter. Dessutom Miniatur Wunderland, världens största i sitt slag. Häng med vetja!

Pris från:
5 995:-
Dagar:4
Del i Dubbelrum, Fm-fika dag 1, frukost dag 2-4, lunch dag 1&4, middag dag 1-3 (inkl. 1 dryck), utflykt och entréer enligt program, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Vi börjar vår resa från Karlskrona på morgonen och har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt våra påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Efter fikat fortsätter vi mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Väl på tysk mark är vi snart i Neustadt där vi ska äta vår lunch. Mätta och belåtna fortsätter vi till vårt hotell ACHAT Plaza Hamburg/Buchholz****. Nu kan vi i lugn och ro installera oss på våra rum innan vi äter en gemensam middag.

 

Dag 2. Idag efter frukost ska vi ha en heldag ute på Heden. Vi börjar med att åka till Schneverdingen. Här möts vi av häst och vagn och ger oss ut på heden med picknickkorgen packad i vagnen. 
Vi avslutar turen vid Ljungträdgården en fantastiskt vacker plats. Vi fortsätter med en stadsrundtur i Schneverdingen tillsammans med en engelsktalande guide. Självklart får vi se den mycket omtalande kyrkan helt byggd i trä! Nu blir det kaffepaus med traditionell kaka från området samt gott kaffe. Vi åker vidare till Lünzen (ca 7 km) för att besöka den historiska vattenkvarnen. Tillbaka till fårstallet möts vi av herden och hans får. Här berättar herden gärna anekdoter och sanningar om sitt arbete med fåren (på tyska). Nu blir det grillbuffé med härlig dansuppvisning som en fin avslutning på dagen!
 

Dag 3. Denna dagen tar vi oss till Hamburg. Vi börjar med ett besök på Miniatur Wunderland. Anläggningen började byggas i augusti 2001 och är numera världens största i sitt slag. Den täcker för närvarande (2012) en yta på 1 300 m². Rälsen är i skala 1:87 (H0-skala) och sammanlagt 13 kilometer långa. På anläggningen körs 930 tågsätt som styrs digitalt via en övervakningscentral med 30 datorer och över 70 bildskärmar. Anläggningen visar ett stort antal realistisk återgivna miljöer med anknytning till modelltåg, fordon, fartyg och flyg. 
Länk till Miniatur Wunderland: http://www.miniatur-wunderland.de/ 
Här efter fortsätter vi att utforska Hamburg tillsammans med en svensktalande lokalguide i 2 timmar. Efter guidningen har vi lite egen tid. Kanske besöker ni en restaurang och äter lunch eller så tar ni en fika på ett trevligt café. Sedan fortsätter vi med sista aktiviteten för denna dagen, en timmes båttur på floden Alster. När vi kommer tillbaka till hotellet äter vi en gemensam middag.
 

Dag 4. Idag efter frukost är det dags att lämna vårt hotell och köra tillbaka mot Sverige igen. Vi kommer att stanna för lite shopping och lunch i Heiligenhafen innan vi tar färjan från Puttgarden till Rödby. När vi kommit på dansk mark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten. Här kommer vi att pausa i 45 minuter. För dom som önskar finns det möjlighet att köpa mat här. Efter pausen kör vi mot våra respektive hemorter.

Detta ingår: Del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-4, middag dag 1-3 inkl. 1 dryck per middag, lunch dag 1 och 4, utflykter och entréer enligt program, reseledare.

I priset ingår

Del i dubbelrum
Bussfika dag 1
Miniatur wonderland hamburg
1 timmes båttur på Alster
Heldag på heden
Frukost dag 2-4
Middag dag 1-3
Lunch dag 2, 4

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/4BussHamburg 4 dagarMer än 85 995:-Boka