Österrike med Örnnästet - Bratislava - Prag 9 dagar

Österrike med Örnnästet - Bratislava - Prag

På denna resan besöker vi fantastiska Salzburg, historiska Örnnästet, sagolika Wien, Slovakiens huvudstad Bratislava, Tjeckiens huvudstad Prag och sist men nog så trevligt. Tyska Rostock!
Vi kommer dessutom att bjudas på fantastiska vyer, båtfärd, Sound of music middag och stadsrundturer.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona tidigt på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn stannar vi för bensträckare och förmiddagsfika. Färden fortsätter till Gedser där färjan väntar på att ta oss till Rostock. Väl i Tyskland är vi snabbt ute på Autobahn. Vi passerar snabbt Berlin och snart är vi framme på vårt mål för dagens etapp, Halle. Här checkar vi in på vårt hotell Tryp By Wyndham. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Efter frukost är det avresa mot Salzburg. Denna dagen njuter vi av alla vackra vyer. Vi kommer passera Nürnberg och München innan vi kommer fram till Salzburg. Självklart kommer vi att göra stopp för bensträckare, lunch och fika på vägen. Väl framme i Salzburg checkar vi in på vårt hotell, Hotel Neutor. På kvällen äter vi middag tillsammans.

Dag 3. Denna dagen tillbringar vi i Salzburg. Vi kommer att få en 2 timmars stadsrundtur med lokalguide. Efter stadsrundturen är det tid för att själva utforska Salzburg. Kanske tar ni en gofika på någon uteservering, eller så bara tar ni det lugnt och njuter av alla vackra byggnader. På kvällen samlas vi på hotellet för att gå den korta biten till vår restaurang. Ikväll ska vi äta en Sound Of Music middag på Gaststätte Stern Bräu.

Dag 4. Idag efter frukost lämnar vi Salzburg för denna gången. Resan fortsätter till Wien, men vi kommer att göra ett besök på Hitlers Örnnäste. Beläget 1 834 meter över havet ligger Örnnästet.

Det som idag kallas Örnnästet och ligger i de bayerska alperna, har aldrig hetat så. Det är snarare ett kodord som användes av amerikanerna under kriget för att benämna ett av Hitlers privata boningshus. Det rätta namnet är istället Kehlsteinhaus, efter en del av alptoppen Hoher Göll som huset är byggt på.
Efter besöket kommer vi att köra mot Wien där vi beräknar att checka in på vårt hotell,
Leonardo Hotel Vienna. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5. Idag efter frukost möter vår lokalguide upp oss på hotellet. Vi kommer att få en 6 timmars rundtur samt en även en rundtur på Schönbrunn. På eftermiddagen blir det även lite tid på egen hand innan vi tar oss tillbaka till hotellet. Kl. 19:00 samlas vi i receptionen för att åka den korta biten till vår restaurang Mayer Am Pfarrplatz i Heiligenstadt.

Dag 6. Idag efter frukost ska vi åka båt på floden Donau. Vi kommer att åka sträckan
Wien – Bratislava. Båtturen tar ca 1,5 timme. När ni kommer fram är bussen på plats, vi kommer nu att möta upp en lokalguide som tar oss runt i Bratislava i 2 timmar. Efter guidningen får ni en stund på egen hand innan vi kör mot Prag där vi kommer att checka in på hotel Jurys Inn. Vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Efter frukost kommer vår lokalguide och möter upp oss på hotellet. Vi kommer att få en 4 timmars guidning. Efter guidningen är det egen tid som gäller. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 8. Idag efter frukost lämnar vi Prag och fortsätter mot Rostock som är dagens etappmål. Här kommer vi att bo på Steigenberger Sonne som ligger precis vid det stora torget. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 9. Idag efter frukost är det dags att lämna Tyskland. Vi åker färjan från Rostock till Gedser men innan vi kör ombord gör vi ett kort stopp för lite shopping. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten. Här kommer vi att pausa och det finns möjlighet till att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-9
Middag dag 1-8
Entré och rundturer enligt program
Båttur och lokalguider enligt program
Reseledare