Stralsund med Störtebeckerfestivalen 4 dagar

Denna resa tar oss med på både äventyr, historia och bryggeribesök!

På denna resan blandar vi och ger! Vi besöker Tysklands största ö Rügen där vi tittar på Störtebeckerspelen (entrén ingår inte i resans pris). Störtebeckerfestivalen spelas varje sommar mellan senare halvan av juni till början av september. Vi besöker också ön Usedom där vi går på museum i Pennemünde och har egen tid i Heringsdorf. Även bryggeribesök i Stralsund hinner vi med mm.

Pris från:
4 595:-
Dagar:4
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-4, middag dag 1,3, bryggeribesök, entré Pennemünde, reseledare

Tillägg entré Störtebeckerfestivalen: 395 kr
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar från Karlskrona på morgonen och har upplastning genom Blekinge och Skåne. När vi har kommit en bit in i Danmark stannar vi för förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter till Gedser där färjan tar oss till Rostock. Färjan tar ca 2 timmar, så här finns det gott om tid att koppla av och kanske äta en härlig buffé. När vi kommit iland i Rostock kör vi direkt bort till Calles gränshandel, har vi bara en dryg timme till vårt hotell. Vi checkar in på Arcona Hotel Baltic Stralsund. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Idag efter frukost tar vår reseledare oss på en liten stadsrundtur i Stralsund. Eftermiddagen är disponerar ni på egen hand. För er som inte bokat in Störtebeckerfestivalen är även kvällen fri. 
För oss som ska på Störtebeckerfestivalen avgår bussen från hotellet kl. 18:00 till Ralsweik på ön Rügen, där vi ska kolla på Störtebeckerfestivalen. Detta är en upplevelse som man inte får missa. Denna utflykt ingår inte i resans pris utan bokas minst 6 veckor innan avfärd. Priset på evenemanget är 395 kr per person. Uppträdet är på tyska, men är en trevlig upplevelse även om man inte kan någon tyska eller kanske bara lite tyska.

Dag 3. Här kommer vi att besöka Pennemünde, där vi gör ett besök på museet som från 1936 – 1945 var en forskningsstation för forskning och provning av V1 och V2 raketer. Det var dom som man bland annat använde att beskjuta London med. På denna forskningsanläggning arbetade ca 12 000 personer. Här går vi runt och tittar på egen hand, till hjälp har vi audioguider. Efter besöket kör vi ner till Heringsdorf där det ges lite tid på egen hand att äta lunch och strosa runt en stund själva hinner vi också med. På kvällen ska vi på Bryggeribesök på Alten Fritz i Stralsund. Här äter vi också kvällens måltid tillsammans.

Dag 4. Idag efter frukost åker vi mot Rostock igen för att ta färjan till Gedser. När vi kommit till Danmark åker vi direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns det möjlighet att köpa mat för den som så önskar.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1,3
Bryggeribesök
Entré Pennemünde
Reseledare

Tillägg Störtebeckerfestivalen: 395 kr per person.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/7BussStralsund med Störtebeckerfestivalen 4 dagarMer än 84 595:-Boka