Valkenburg Holland 5 dagar

Magiska julmarknader i grottor och på torg

Valkenburg är en charmig pittoresk stad, känd för sina grottor med stenproduktion, och ligger i den sydligaste provinsen i Nederländerna: Zuid Limburg. Från mitten av november till början av Januari förvandlas Valkenburg till Julstaden nummer 1. År 2014 var Valkenburg med på CNNs Top 10 som en av de bästa ”World Christmas Destinations”. Människor reser från när och fjärran för att uppleva julmarknader i grottorna i Valkenburg.

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Idag åker vi från våra respektive hemorter på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter mot Rödby där färjan väntar på att ta oss till Tyskland. Väl inne på tysk mark dröjer det inte lång tid innan vi är ute på Autobahn. Vi passerar snabbt Lübeck och Hamburg på väg mot vårt första övernattningshotell som ligger i Bremen. Vi kommer att bo på centralt belägna Ramada Überseehotel. Detta gör att vi hinner med att utforska julmarknaden i Bremen på kvällen. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukost åker vi vidare mot Valkenburg och den fantastiska julmarknaden. Julmarknaden är unik i sitt slag och finns bland annat under jorden i grottor, men det finns också en traditionell julmarknad på torget. Här kommer vi att bo på centralt belägna Hotel Schaepkens van st. Fyt, här kommer vi också att äta våra middagar på kvällen under vår vistelse i Valkenburg.

Dag 3. Hela denna dagen är till eget förfogande. Här finns många trevliga restauranger och butiker att besöka. Kanske tar du linbanan upp till Wilhemina tornet där du kan sitta och ta en fika eller öl samtidigt som du njuter av utsikten. Är du riktigt hurtig tar du trapporna upp i tornet.  Valkenburg är en liten stad med ca 20 000 invånare, men vid juletid mångdubblas antalet med turister som vill se julmarknaden som är i stadens grottor. Det finns en grotta med julmarknad och så en fantastisk grotta där man varje år bjuder in konstnärer från hela världen som gör skulpturer i sand.
Ett fantastiskt arbete ligger bakom dessa skulpturer. Det går åt ca 18 ton sand för att skapa konstverken.

Dag 4. Idag efter frukost lämnar vi Valkenburg och ger oss av mot Tyskland igen. Vi kör till Oldenburg där vi ankommer framåt eftermiddagen. Oldenburg är en trevlig stad med nästan 160 000 invånare. Här kommer vi att checka in på City Club Hotel Oldenburg. Nu har vi eftermiddagen på oss att utforska julmarknaden i Oldenburg innan vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Idag efter frukost kör vi mot Sverige igen. Vi kommer att åka färjan från Puttgarden men innan vi kör ombord på färjan stannar vi vid någon gränshandel för lite kompletterande shopping. När vi kommer i land i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi gör en paus. Här finns möjlighet till att köpa mat om man så önskar.

www.winterwonderlandvalkenburg.nl

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. välj fliken "PDF" nedan.

 

I priset ingår

Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-5
Middag dag 1-4