Bland Läckerheter & Godbitar med Tareq Taylor 9 dagar

Följ med oss "Bland läckerheter och godbitar" tillsammans med Tareq Taylor

Välkomna på ännu en läcker resa tillsammans med Tareq Taylor och oss på Trossö/Bromölla Buss. Vi är stolta över vår tradition och efter tre år av kulinariska resor till olika delar av Italien har vi i år tänkt helt nytt och årets upplaga lägger sitt fokus på Holland och Belgien.

Det finns endast 30 platser till denna resan, först till kvarn.......

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 – Mot kontinenten
Morgonstund har guld i mund. Efter en tidig morgon bär det iväg. Förväntansfulla beger vi oss via Öresundsbron, genom Danmark med sikte på färjan mot Puttgarden i Rödby. Väl i Tyskland rullar milen på snabbt och under tiden gör vi oss hemmastadda i bussen och vi har gott om tid att gå igenom resans program, men framförallt att bekanta oss med varandra.
Framåt kvällen når vi Tryp by Wyndham Hotel Bremen Airport där vi checkar in och äter en första gemensam middag tillsammans. Därefter är vi välförtjänta av en god natts sömn. 
https://www.wyndhamhotels.com/tryp/bremen-germany/tryp-by-wyndham-bremen-airport/overview

Dag 2 – Klassiska Holland
Efter en god tysk hotellfrukost fortsätter vi färden mot Holland och under förmiddagen passerar vi gränsen. Som alltid på våra resor stannar vi med jämna mellanrum för bensträckare, fika och lunch. Under dagen kommer vi att åka över Nordsjövallen, en 30 km lång fördämning som avgränsar Nordsjön mot insjön Ijsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken separerades från Nordsjön. En annorlunda upplevelse. Vi gör också ett trevligt besök i fiskeläget Volendam. I norra Holland besöker vi även en ost - och träskotillverkning som är så typiskt för landet och det finns självklart möjlighet att provsmaka och handla. Framåt kvällen checkar vi in på Van der Valk Hotel Breukelen där middag och sköna sängar väntar. Breukelen är beläget cirka 30 km söder om Amsterdam. Vi bor i Breukelen i Holland under 2 nätter. 
https://www.hotelbreukelen.nl/

Dag 3 - Kanalernas Amsterdam
Amsterdam är en stad som imponerar, berusar och förför. Under en hel dag ska vi fördjupa oss i denna vackra stad med sin speciella stämning och njuta av de vackra 1600-talshusen och de berömda kanalerna. Amsterdam har en brokig och spännande historia med sjöfart och handel i centrum. Stora konstnärer som Rembrandt och Van Gogh är som bekant hemmahörande i Holland och har båda verkat i Amsterdam. 
Vi inleder dagen med en kortare rundtur i buss och därefter väntar en trevlig kanaltur som är det bästa sättet att uppleva staden på. Det finns nämligen fler kanaler i Amsterdam än i Venedig. Under kanalturen åker vi under några av stadens många broar och ser de karaktäristiska smala färgsprakande packhusen som lutar sig vingligt över kanalerna samt de många husbåtarna.
Under dagar får vi så klart också lite tid på egen hand för att gå runt och njuta av Amsterdam.
Efter en innehållsrik dag serveras vi en god middag på vårt hotell.

Dag 4 – Mot Europas hjärta
Dagen har kommit då vi lämnar Holland bakom oss och styr bussen mot Belgien och Europas hjärta Bryssel. Mellan Amsterdam och Bryssel är det inte mer än cirka 20 mil så längs vägen passar vi på att starta smakupplevelserna. Under de närmsta dagarna ska vi smaka på belgiska godbitar och läckerheter så det är hög tid att sätta igång.
Väl i Bryssel bor vi under fyra nätter bekvämt på Hotel Bedford, ett stenkast från en viss känd liten pojke Manneken Pis och det vackra 1600-tals torget Grand Place med sina fina gillehus. Bryssel är en gåtfull stad. Det är så klart staden med pulsen, makten, politiken samt internationell atmosfär men Bryssel är så mycket mer än så. Det är också en lågmäld och gemytlig stad, lite kuperad och med olika kvarter som har sin egen unika charm. Bryssel omnämns ofta, passande nog, som ett paradis för alla som älskar god mat. Här finns ett varierat matutbud med allt från eleganta, stilfulla restauranger till trevliga caféer och uteserveringar i nästan varje gathörn. Kvällslivet i Bryssel frestar med otaliga barer och musikställen. Kort sagt Bryssel överraskar med en imponerande matkonst och kulturell mångfald.
Under kvällen ansluter den kända kocken Tareq Taylor till vårt gäng och hans ska nu på sitt charmiga sätt under ett par dagar dela med sig av sina kunskaper inom mat- och dryckesområdet. 
https://www.hotelbedford.be/

Dag 5-7 Fantastiska Flandern förför
I Flandern säger man ”Kärleken för mat och smaker finns i det flamländska blodet, och god smak är rotat i vårt DNA”. Med Bryssel som utgångspunkt skall vi under våra dagar med Tareq utforska och uppleva det kulinariska Flandern och Bryssel. Vi njuter av kulturen och Tareq är med och visar vägen bland läckerheterna. Tareq är med dag 5-6.
Flandern är norra delen av Belgien och här är det förutom bra mat gott om sevärdheter, vackra städer och intressant historia. Vi besöker bland annat den vackra belgiska kustremsan där vi upplever tidvattnet och det unika sättet som fiskarna fångar räkor på. Ett annat besök blir till det romantiska Brygge med sina kanaler och pittoreska medeltida stadskärna. Självklart blir det en del fokus på den kokande metropolen Bryssel.
Flandern, söt som choklad, är också ett belgiskt uttryck och mycket riktigt är choklad en söt läckerhet som hör hemma i regionen.  Vem har inte hört talas om belgiska praliner och choklad och därför står det chokladprovning på vårt program. 
En annan flamländsk delikatess är det kända belgiska ölet. Bara i Flandern lär det finnas över 2000 ölsorter och 150 bryggerier. Här ÄR öl kultur och i november 2016 togs belgisk ölkultur med på Unescos lista över världskulturarv. Vi lär oss mer om denna ädla dryck under en intressant ölprovning.
Andra kändisar från området är de belgiska våfflorna vilka lockar med ljuvlig söt doft men även de frasiga pommesfrites som vi med all säkerhet serveras. I Flandern är passionen för mat påtaglig och de flamländska kockarna går gärna sin egen väg och experimenterar för att utveckla matkulturen. Med andra ord väntar spännande kulinariska upplevelser på oss. 
Vi utlovar ett trevligt program fyllt av sevärdheter, läckerheter och godbitar i Flandern och Bryssel.
Barack Obama sammanfattade sitt senaste Belgienbesök så här. "It's easy to love a country known for chocolate and beer". Blir spännande att se hur vi sammanfattar våra dagar i Belgien på väg hemåt.

Dag 8 – Niedersachsen
Fyllda av läckra upplevelser från både Holland och Belgien tar vi åter plats i bussen för att åka norrut. Vi tar vägen via Tyskland och Niedersachsen där vi övernattar runt Hannover / Celle trakten. Ikväll är det sista kvällen med gänget så vi njuter lite extra av middagen.

Dag 9 – Med godbitar i bagaget
Resans sista dag och den sista etappen hem har vi många härliga minnen att blicka tillbaka på. Vi har kanske fyllt på förrådet av läckerheter och godbitar som vi sedan kan ha när vi minns tillbaka på våra fina dagar tillsammans på resan. Vi åker färjan från Puttgarden till Rödby. Vi gör ett stopp på Ekerödsrasten, här finns det möjlighet att äta middag för den som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

 

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-9
Middag dag 1-8
Utflykter och inträden enligt program
Reseledare