Bornholm 3 dagar

Följ med oss till fantastiska Bornholm

Upptäck solskensön Bornholm med sitt bördiga kuperade landskap, fält och stora skogar samt Danmarks enda granitklippor. Bornholms geografiska placering i Östersjön gör att ön har extra många solskenstimmar och det speciella klara ljuset har alltid lockat konstnärer till ön. Upptäck en unik ö-kultur med de karakteristiska runda medeltidskyrkorna, historiska rökerier och pittoreska fiskebyar. Självklart besöker vi  slottsruinen Hammershus i norr, och njuterav vyerna på den breda vita sandstranden vid Dueodde i söder.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1.
Vi startar från Karlskrona tidigt på morgonen och kör genom Blekinge och Österlen till Ystad.
Härifrån tar vi färjan över till Bornholm, den avgår kl. 08.30 och tar ca 80 minuter. Ombord finns det möjlighet att köpa frukost för den som så önskar. När vi kommer fram till Bornholm, väntar vår guide på oss. Guiden kommer att visa runt oss på södra delen av ön. Vi kommer bland annat besöka Nexö, Svaneke, Dueodde och även äta lunch, innan vi ankommer till hotellet ca kl. 17.00.
Vi kommer att bo på Hotel Green Solutions House**** i Rönne. På hotellet äter vi en gemensam middag.
Hotellet ligger ca 200 m från havet och 2 km från Rönne centrum, vill man så finns det möjlighet att hyra cykel på hotellet.
      
Dag 2.
Hela dagen på egen han att utforska Rönne. Gemensam middag på kvällen.
Eller varför inte följa med på vår utflykt till en vingård endast några mil från hotellet. Utflykten kostar 295 kr per person och då ingår det visning av vingården samt provning av 3 viner.

Dag 3.
Efter frukost lämnar hotellet, och vår guide möter upp oss. Denna dag blir det rundtur på västra och norra delarna av ön. Vi kommer till städerna Hasle, Gudhjem och Allinge-Sandvig.
Öns största sevärdhet, Hammershus Borgruin ägnas särskilt intresse. En av de fyra rundkyrkorna, Österlars kirke blir också ett av besöksmålen. I Allinge blir det lunch buffé, från Allinge Rökeri. Rundturen avslutas vid färjeterminalen i Rönne kl. 16.00. Färjan avgår kl. 16.30. Vi kommer att köra samma väg tillbaka till Karlskrona, och beräknas vara i Karlskrona igen vid ca kl. 22.00

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Frukost dag 2-3
Middag dag 1-2
Lunch dag 1 och 3
Lokalguide dag 1 och 3

Tillval dag 2:
Vinprovning och visning Lille Gadegård 250 kr / person