Bornholm 3 dagar

Följ med oss till fantastiska Bornholm

Upptäck solskensön Bornholm med sitt bördiga kuperade landskap, fält och stora skogar samt Danmarks enda granitklippor. Bornholms geografiska placering i Östersjön gör att ön har extra många solskenstimmar och det speciella klara ljuset har alltid lockat konstnärer till ön. Upptäck en unik ö-kultur med de karakteristiska runda medeltidskyrkorna, historiska rökerier och pittoreska fiskebyar. Självklart besöker vi  slottsruinen Hammershus i norr, och njuterav vyerna på den breda vita sandstranden vid Dueodde i söder.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar från Karlskrona tidigt på morgonen och kör genom Blekinge och Österlen till Ystad.
Härifrån tar vi färjan över till Bornholm, den avgår kl. 08.30 och tar ca 80 minuter. På fartyget kommer det att serveras en frukosttallrik under tiden som vi njuter av överfarten. När vi kommer fram till Bornholm, väntar vår guide på oss. Guiden kommer att visa runt oss på södra delen av ön. Vi kommer bland annat besöka Nexö, Svaneke och Dueodde, innan vi ankommer till hotellet ca kl. 17.00.
Vi kommer att bo på Hotell Griffin i Rönne, beläget vid havet med en underbar utsikt över Östersjön. 
      
Dag 2. Hela dagen på egen han att utforska Rönne eller varför inte en härlig SPA-behandling på hotellet under eftermiddagen.

Dag 3. Efter frukost lämnar hotellet, och vår guide möter upp oss. Denna dag blir det rundtur på västra och norra delarna av ön. Vi kommer till städerna Hasle, Gudhjem och Allinge-Sandvig.
Öns största sevärdhet, Hammershus Borgruin ägnas särskilt intresse. En av de fyra rundkyrkorna, Österlars kirke blir också ett av besöksmålen. I Allinge blir det lunch buffé, från Allinge Rökeri. Rundturen avslutas vid färjeterminalen i Rönne kl. 16.00. Färjan avgår kl. 16.30. Vi kommer att köra samma väg tillbaka till Karlskrona, och beräknas vara i Karlskrona igen vid ca kl. 22.00.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Frukost dag 1-3
Middag dag 1-2
En lunch på rökeri
Lokalguide dag 1,3

Dryck ingår inte!