Bremen Oktoberfest 3 dagar

Oktoberfesten som egentligen heter “Bremer Freimarkt” är Tysklands äldsta folkfest.
Här väntas 3,5 miljoner besökare under de 17 dagar som festen pågår. Hela Bremen är i feststämning och vi bor mitt i händelsernas centrum.

 

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1: Sverige – Bremen 47 mil
Avresa på morgonen till Malmö där vi åker över Öresundsbron och vidare genom Danmark till Rödby, där vi tar färjan över till Puttgarden. Vi passerar Lübeck och Hamburg innan vi når Bremen. Den 18/10 bor vi på Star Inn Hotel Premium Bremen Columbus, by Quality*** och den 25/10 bor vi på Radisson Blu (fd Hilton) som ligger centralt i innerstaden vid Marktplatz med de stora affärsgatorna och varuhusen på bekvämt avstånd. Mot kvällen höjs stämningen på Bremer Freimarkt, festplatsen som ligger vid Haupt-Bahnhof bjuder på ett enormt nöjesfält och i de gigantiska öltälten är stämningen på topp.

Dag 2: Bremen
Radisson Blu är kända för sin härliga hotellfrukost så idag passar vi på att njuta länge. Från hotellet har vi en egen utgång till hantverksgatan Böttcherstrasse. Den 110 m långa gatan är ett helhetskonstverk som byggdes på 1920-talet med Bremens casino, museer, verkstäder och klockspel. I stadens äldsta kvarter Schnoor ligger små hus från 1400-talet tätt intill varandra och bildar charmiga gränder där mängder av restauranger, caféer och boutiquer trängs.
Mot kvällen kanske den höga stämningen i öltälten åter lockar.

Dag 3: Bremen – Sverige 47 mil
Vi lämnar Bremen kl. 10.00 och beräknar att passera Öresundsbron vid 19-tiden. På hemresan stannar vi på Ekerödsrasten där det blir möjlighet att äta för den som önskar.

*Vi reserverar oss för programändringar

I priset ingår

Fm-fika dag 1
Del i dubbelrum
Frukost dag 2 - 3

Bra att veta

Vi rekommenderar att boka bord i öltälten.
Minimum 10 personer

www.bayernfesthalle.de  eller www.hansezelt.de