Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Capri och Amalfikusten

  La Bella Italia - en förtrollande vacker resa!

  Vi gör ett besök i Sorrento, denna stad som var ett känt turistmål redan under antiken. Amalfikustens pärlor, vi åker längs den hisnande kusten. I den lilla staden Amalfi promenerar vi upp till den kända katedralen. Vi har en heldag på en Fattoria där vi lagar god mat med en fantastik utsikt över Neapelbukten och Amalfikusten. Vi lämnar fastlandet och tillbringar två dagar på den förtrollade ön Capri där vi bland annat får se  Faraglioni klipporna och göra en rundtur i byn Capri. På hemvägen gör vi ett besök i staden Pomeji innan det är dags att sätta sig på flyget hemåt.

  Fritextsökning

  I priset ingår:

  Busstransfer Kastrup ToR
  Flygresa Köpenhamn - Rom ToR
  Del i dubbelrum
  Frukost dag 2-7
  Middag dag 1-6
  Stadspromenad i Sorrento
  Tågresa ToR Vico Esquese - Sorrento
  Inträde och guidad rundtur i Pompeji
  Heldagsutflykt med buss längs Amalfikusten
  Heldag med matlagning på Fattoria Terranova inkl. lunch
  Båt till Capri ToR
  Busstransfer på Capri
  Båttur till Faraglioniklipporna på Capri
  Inträde och guidat besök på Villa San Michele på Capri
  Rundtur i byn Capri och inträde i Augustus trädgårdar
  Svensk reseledare som möter upp på flygplatsen i Rom

  Dagsprogram

  • Capri och Amalfikusten

   Dag 1 – Vi har transfer enligt vår tidtabell och påstigningsplatser genom Blekinge och Skåne till Köpenhamns flygplats och landar i Rom strax efter lunch. Vi träffar vår reseledare och vår buss som nu ska ta oss med söderut. Färden går längs autostrada del Sole (solens motorväg) som tar oss till regionen Campania, där Neapel är huvudstad och vårt slutmål Vico Esquense, vackert beläget vid Neapelbukten. Vi checkar in på vårt 4* hotell och äter en första middag tillsammans. Välkomna till La Bella Italia!

   Dag 2 – Sorrento
   Denna dag tittar vi närmare på omgivningarna och tar oss den korta sträckan med tåg till staden Sorrento för en gemensam promenad bland sevärdheterna. Staden som är känd från sången ”Torna Surriento” som bland annat sjöngs av den världsberömda tenoren Enrico Caruso som bodde i staden under en period. Sorrento var känd som turistresmål redan under antiken och besöktes av kejsarna Augustus och Marcus Aurelius. Lokalbefolkningen hävdar att namnet härstammar från de sirener som från klipporna försökte förföra Odysseus på hans äventyr. Sorrento är en underbar plats och är lika vackert nu som då. Efter rundturen får var och en fritt disponera några timmar i Sorrento. Kanske njuta av en kopp kaffe på ett café, titta på den vackra utsikten mot Neapel och den sovande vulkanen Vesuvius eller gå en promenad i smågatorna och shoppa i de små butikerna inhysta i vackra, historiska byggnader. Ett tips för den badsugne är annars att ta ett härligt dopp i det blå Medelhavet. Kanske lockar en promenad ner till den pittoreska Marina Grande i Sorrento? På eftermiddagen beger oss tillbaka till vårt hotell för middag.

   Dag 3 – Amalfikustens pärlor
   Amalfikusten benämns ofta som en av världens vackraste kuststräckor och idag beger vi oss ut på en heldagstur längs den hisnande kusten. En vacker plats längs vägen är Positano. Vid första anblicken ser Positano ut som ett 25-våningsshus precis vid Medelhavets blå vatten. Husen klättrar sig fast längs de branta klippväggarna och ger ett mycket charmigt intryck. Vi ser Positano med sina färgglada byggnader övervuxna av bougainvillea och blåregn från en vacker utsiktsplats då man inte kan åka ner med bussen. Vi åker sedan vidare för ett besök i den lilla staden Amalfi där vi promenerar upp till den kända katedralen och får chans att äta lunch och flanera runt en stund. På kvällen njuter vi av vårt hotell, omgivningarna och en middag tillsammans.

   Dag 4 – En heldag på Fattoria med syditaliensk mat
   På en platå ovanför Sorrento ligger det ett underbart ställe som heter Fattoria Terranova, i byn Sant’Agata sui Due Golfi. Härifrån har man utsikt mot de två ”golferna” eller bukterna, Neapelbukten och Amalfikusten. På Fattoria Terranova tar man stolthet i att laga mat med sina egna råvaror som man odlar. Med en vidunderlig utsikt och med de bästa italienska råvarorna ska vi nu tillsammans göra en lunch. Mest typiskt för regionen Campania är den äkta mozzarellan, pizzan och självklart pastan. Vi delas in i smågrupper och sen sätter vi igång och har kul tillsammans. Självklart ska vi också smaka på maten som vi lagat då det blir dagens lunch. På eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell för middag.

   Dag 5 - 6 Oförglömliga dagar på Capri
   Efter frukost (dag 5) lämnar vi fastlandet för denna gång och tar båten över den korta biten till ön Capri. När vi stiger i land i den omtalade och besjungda Marina Grande blir vi redan nu förförda av allt det vackra och pittoreska. Under vår vistelse på Capri bor vi på trevliga Hotel Bianca Maria som ligger på gågatan uppe i byn Anacapri. Nu är det dags för drömmar att besannas för vem har inte drömt om att få bo på Capri?
   Vi befinner oss på kärlekens ö, Capri. Här vi nu ska spendera två magiska och helt oförglömliga dagar. Ön Capri, denna exklusiva ö är känd som ett paradis för njutningslystna och har lockat romerska kejsare, varit klostersäte och tagit emot landsförvisade under sin långa historia. Under våra dagar på Capri beger vi oss ut på upptäcksfärd både till fots och med båt och får höra om öns spännande historia. Av vår reseledare blir vi guidade runt bland Capris sevärdheter. Vi ser bland annat Augustus trädgårdar med sina blommor och hisnande utsikt, den berömda la piazzetta i byn Capri och mycket mer. Vi blir fascinerade av all skönhet och livet på denna vackra ö. Vi tar också en båttur till Faraglioni klipporna och får uppleva ön från havet med alla dess grottor och naturliga skådespel. En annan speciell plats i Anacapri är Villa San Michele där vi gör ett unikt besök. Denna villa tillhörde en gång den svenske hovläkaren Axel Munthe och drottning Viktoria spenderade mycket tid här. Utsikten är sagolik och trädgården och villan imponerande.
   Skönhetsupplevelserna på Capri är storslagna och man får knipa sig i armen för att förstå att det inte bara är en dröm. Det är på kvällen som det magiska Capri kommer fram och man känner sig lyckosam för att övernatta på detta vackra ställe. På kvällarna äter vi en god middag tillsammans på en närbelägen restaurang. Den typiska maten på Capri består av den goda medelhavskosten i kombination med det friska vita vinet från Capri.
   Vi får också lite tid på egen hand att uppleva ön och då kommer er guide med tips på vad man kan göra. Tips är att ta liften upp till Monte Solaro, eller varför inte ett besök på någon av de romerska lämningarna från de antika romerska villorna på ön eller gå upp eller ner på den feniciska trappan mellan Capri och Anacapri. Vi kan också titta på tillverkningen av äkta Limocello som ju kommer just från Capri. Men vill man inte vara aktiv, kan också rekommenderas att bara sitta i lugn och ro och bara insupa vyerna och miljön.

   Dag 7 – Pompeji, en resa tillbaka i tiden
   Tiden är kommen då det är dags att lämna Capri bakom oss. Under tidig morgon tar vi båten till Sorrento där vi lastar om till buss och kör cirka en timme till Pompeji där vi nu ska göra ett intressant besök. Tillsammans med vår guide förs vi tillbaka ca 2000 år i tiden och får höra på den fasicerande historien om denna stad. År 79 e.Kr fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under sten och aska. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människoliv utplånades. Att vandra i den utgrävda staden är verkligen som att resa i tiden. Ett besök man sent kommer att glömma. Efter vårt besök i Pompeji åker vi vidare i riktning mot Rom och flygplatsen. Med många härliga minnen i bagaget säger vi ”arrivederci” till Italien för denna gång. Sent på kvällen går flyget tillbaka hem till Köpenhamn.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2020-09-25BussHotell CapriMer än 815 995:-Boka
  Resekalender
  19/7Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden