Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Fransk-Tyska Vinvägar 7 dagar

  Vad sägs om lunch i världens största vinfat, båttur i Strasbourg och vinprovning i bland annat Alsace?

  På denna resan provar vi viner från de härliga vinområdena Pfalz, Baden och Alsace. I Bad Dürkheim äter vi lunch i världens största vinfat. Europas "huvudstad" Strasbourg kommer vi att få se tillsammans med en lokalguide både från land och från båttur på kanalsystemet som har anknytning till floden Rhen. En av dagarna åker vi över floden Rhen som också är gränsen mellan Tyskland och Frankrike för att prova viner från Alsace, närmare bestämt från den trevliga vingården Bott Fréres i byn Ribeauville.

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Förmiddagsfika dag 1
  Frukost dag 2-7
  Lunch dag 2
  Middag dag 1-6
  Båttur Strasbourg
  Vinprovningar och utflykter enligt programmet
  Reseledare

  Dagsprogram

  • Fransk - Tyska Vinvägar

   Dag 1. Denna resan startar från Karlskrona. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Efter fikat fortsätter vi mot Rödby där färjan vänta på att ta oss till Puttgarden. När vi kommit ut på Autobahn rullar milen snabbt undan. Vi passerar Hamburg och Hannover innan vi är framme vid vårt övernattningshotell Best Western Amedia som ligger i Bielefeldt. Här äter vi en gemensam middag på hotellet.

   Dag 2. Idag efter frukost ger vi oss av mot Offenburg och vårt huvudhotell på resan. På vägen söder ut gör vi idag en avstickare längs den tyska vinvägen i vindistriktet Pfalz. Vi börjar med ett besök i den trevliga byn Bad Dürkheim där vi inleder med en härlig lunch i världens största vinfat! Här efter väntar en vinprovning (inkl. 4 viner) där vi lär oss om dessa friska tyska viner. Framåt seneftermiddagen checkar vi in på vårt hotell, EHM Hotel Offenburg City. Självklart ligger det centralt. På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 3. Idag besöker ni det sydtyska vindistriktet Baden. På de vulkaniska jordarna utmed bergmassivet Kaiserstuhls sluttningar odlas många olika druvsorter. Bland de mest framträdande hittar vi pinot gris, som här oftast kallas för grauburgunder. Vi passar på att besöka en lokal vinodlare för att ta reda på hur de tyska vinerna förhåller sig till sina franska motsvarigheter några mil bort. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

   Dag 4. Idag på förmiddagen gör vi en utflykt till Alsace. Här besöker vi den fantastiska vingården Bott Frères. Här provar vi 4 av deras fantastiska viner. Efter vinprovningen kör vi tillbaka till Offenburg. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Gemensam middag på kvällen.

   Dag 5. Idag efter frukost gör vi en utflykt till Strasbourg. Här möter en lokaguide upp och tar oss på en stadsrundtur både med bussen och till fots. Här kommer vi att få beskåda de kvarteren med de gamla korsvirkeshusen och det moderna kvarteret präglade av den internationella verksamheten som pågår i Strasbourg. Efter rundturen ges det lite tid att på egen hand äta lunch och strosa runt innan vi kommer att åka en kanaltur innan vi vänder tillbaka till Offenburg. Gemensam middag på kvällen.

   Dag 6. Idag är det dags att vända norr ut igen. Vi kommer att ta oss till Hannovertrakten där vi stannar för övernattning. Under dagen kommer vi att göra pauser för fika, bensträckare och lunch. På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 7. Färden fortsätter mot Sverige. Vi kommer att åka färjan från Puttgarden till Rödby, men innan dess kommer vi i mån av tid och plats i bussen stanna i Heiligenhafen för lite kompletterande shopping. När vi kommit iland i Danmark så kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten. Här kommer vi att pausa i 45 minuter. Det finns möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2020-09-02BussFransk-Tyska Vinvägar
  500 kr i boka tidigt rabatt för 1 juni
  Mer än 88 995:-Boka
  Resekalender
  19/7Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden