Franska och Italienska Rivieran 10 dagar

På denna resa upplever man det bästa av två världar! På italienska blomster Rivieran njuter vi av palmkantade promenader och härlig shopping i San Remo. På franska sidan insuper vi den glamourösa stämningen på den berömda Promenade des Anglais i Nice och besöker platsen för den omtalade Filmfestivalen i Cannes.

Vi hinner också med Genova med sin rika historia och en tur med det charmiga tåget ”Apennine Express” till Casella. Vi njuter av ett vackert landskap från havet till bergen.

Pris från:
9 995:-
Dagar:10
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-10, middag dag 1-9, utflykter enligt program, reseledare. GLÖM INTE PASS.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning enligt vår tidtabell och påstigningsplatser När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från busscafét. Efter fikan fortsätter vi mot Rödby där färjan väntar på att ta oss till Puttgarden. Vi fortsätter mot dagens etappmål som r Hannover. Här kommer vi att övernatta på H Hotels Hannover Bemerode***. Här äter vi också en gemensam middag.

Dag 2. Idag efter frukost ger vi oss iväg mot vårt andra övernattningshotell som ligger i Feldkirch. På vägen dit kommer vi såklart att göra stopp för bensträckare, fika och lunch. Vi kommer att bo på Central Hotel Löwen****. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 3. Rivieran i sikte
En god frukost i Österrike och sen bär det iväg vidare söderut. Äntligen har dagen kommit då vi passerar gränsen till La Bella Italia och regionen Ligurien. Framåt seneftermiddagen kommer vi fram till Medelhavet och den italienska Blomster Rivieran. Vi bor i byn Diano Marina på det familjedrivna hotellet Villa Igea. Den största charmen med Ligurien och den italienska Rivieran är det genuina Italien med vindlande gränden i ”Lady och Lufsen-anda” som alltid finns runt knuten. 
Vår ort Diano Marina ligger strategiskt belägen för att upptäcka Ligurien med sin vackra kust. På kvällarna på Hotel Igea i Diano Marina serveras vi en italiensk middag på hotellet.

Dag 4. San Remo och Liguriens inland
Huvudorten på italienska Blomster Rivieran är San Remo och idag gör vi ett besök i denna eleganta stad. Det är en riktig pärla som bland andra vår egen Evert Taube besökte och omnämnde i sina sånger. Vi tar en titt i den charmiga stadskärnan där vi kan strosa på smala gator eller flanera längs strandpromenaden. San Remo är också Alfred Nobels hemstad där han hade sin stora villa och bodde under sina sista år. Vidare är San Remo känd för sin blomsterprakt överöst med blommor och enligt Nobels testamente levererar staden blommor till den årliga nobelfesten i Stockholm.
Efter att ha botaniserat i San Remo styr vi vår buss mot Liguriens sköna inland där vi möts av bergen som smyckas av olivlundar, vinodlingar och de små medeltida bergsbyarna. Att färdas här är en fröjd för själen. Vi stannar till för att smaka på den omtalade liguriska olivoljan på en provning.

Dag 5. Glitter och glamour på Cote d’Azur
En heldagstur till fashionabla hamnstaden Nice och filmstaden Cannes väntar på oss idag. Först tar vi sikte på franska Rivierans anrika huvudstad Nice som är charmig och vacker med sina torg, fontäner och klassiska villor från 1800-talet. Vi besöker självklart den berömda strandpromenaden Promenade des Anglais under vårt besök.
Vår utflykt fortsätter till Cannes där vi ser festivalpalatset, Croisetten och de eleganta shoppingkvarteren. I Cannes insuper vi den glamorösa atmosfären.

Dag 6. Genova och Appenin-Expressen
Genova är antagligen Italiens mest underskattade stad. Efter att ha varit en mäktig marin republik under medeltiden isolerades staden. Att den isolerades är kanske inte underligt med tanke på dess läge, med havet på ena sidan och Alperna likt en vägg på den andra. Men staden är på väg tillbaka och har mycket att visa för sina besökare. Under förmiddagen gör vi en rundtur tillsammans med vår lokalguide som visar oss de stora sevärdheterna.
Under eftermiddag väntar den sk. ”Appenina expressen” på oss. Detta tåg som tar med oss på en fantastisk naturupplevelse på sträckan från Genova till Casella.

Vi åker tillbaka till Diano Marina för ännu en kväll vid Medelhavet och Rivieran.

Dag 7. Menton och Monaco
Staden Menton är vackert belägen mellan Monaco och den italienska gränsen och har därför det bästa av två världar. Menton bjuder på en avslappnad atmosfär och en färggrann gammal stadsdel, la vieille ville som brer ut sig över en kulle. Det som starkast förknippas med Menton är dock citroner då det växer många citroner i området och det varje år arrangeras en citronfestival i staden.  

Vi åker vidare till furstendömet Monaco och speglar oss i glansen av prinsar och prinsessor. I skatteparadiset finns palats, lyxhotell och exklusiva butiker. En dag att minnas och självklart är vår lokala guide med på utflykten även idag!

Dag 8 Det har blivit dags att ta farväl av Diano Marina och Rivieran för den här gången. Vi säger arrivederci och beger oss norr ut. Vår första övernattning norrut blir i Freudenstadt på Dormero Hotel***.

Dag 9. Färden fortsätter mot Sverige och denna dagsetappen slutar i Hannover där vi kommer att bo på samma hotell som på nervägen.

Dag 10. Idag efter frukost åker vi vidare mot Puttgarden där vi ska ta färjan till Rödby, men innan vi kör ombord på färjan gör vi ett kort stopp på en gränshandel för lite shopping för dom som så önskar. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar detta. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

 

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-10
Middag dag 1-9
Utflykt till San Remo och Liguriens vacka oliv- och vinodlingar (engelsktalande lokalguide)
Utflykt till Nice och Cannes (engelstalande lokalguide)
Utflykt till Genova inkl tågresa till Casella (engelsktalande lokalguide)
Utflykt till Menton och Monaco (engelsktalande lokalguide)
Besökt på traditionellt parfymeri
Svensk reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-05-11BussFranska och Italienska Rivieran 10 dagar29 995:-Boka