Franska och Italienska Rivieran 10 dagar

På denna resa upplever man det bästa av två världar! På italienska blomster Rivieran njuter vi av palmkantade promenader och härlig shopping i San Remo. På franska sidan insuper vi den glamourösa stämningen på den berömda Promenade des Anglais i Nice och besöker platsen för den omtalade Filmfestivalen i Cannes.

Vi hinner också med Genova med sin rika historia och en tur med det charmiga tåget ”Apennine Express” till Casella. Vi njuter av ett vackert landskap från havet till bergen.

Pris från:
9 995:-
Dagar:10
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-10, middag dag 1-9, utflykter enligt program, reseledare. GLÖM INTE PASS.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning enligt vår tidtabell och påstigningsplatser När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från busscafét. Efter fikan fortsätter vi mot Rödby där färjan väntar på att ta oss till Puttgarden. Vi fortsätter mot dagens etappmål som r Hannover. Här kommer vi att övernatta på H Hotels Hannover Bemerode***. Här äter vi också en gemensam middag.

Dag 2. Idag efter frukost ger vi oss iväg mot vårt andra övernattningshotell som ligger i Feldkirch. På vägen dit kommer vi såklart att göra stopp för bensträckare, fika och lunch. Vi kommer att bo på Central Hotel Löwen****. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 3. Efter frukost åker vi den sista biten mot vårt huvudmål i Italien, Diano Marina. Här bor vi strategiskt på Hotel Villa Igea*** inför våra utflykter på den franska och italienska Rivieran.

Dag 4. Idag möter vår engelsktalande lokalguide upp oss vid hotellet. Sedan åker vi på en heldagsutflykt och tittar på San Remo och Liguriens vackra oliv och vinodlingar. Under dagen kommer vi att ha en olivoljeprovning.

Dag 5. Idag besöker vi den franska Rivieran med städerna Cannes och Nice. Även denna dagen är vår lokalguide med ombord på bussen.

Dag 6. Idag åker vi till Genova. För att sedan byta ut vår bekväma buss mot ett tåg som ska ta oss till Casella. Även idag är vår lokalguide med ombord på bussen.

Dag 7. Idag gör vi en heldagsutflykt till Menton och Monaco. Självklart är vår lokalguide med.

Dag 8. Idag efter frukost är det dags att lämna Diano Marina och fortsätta resan mot Sverige igen. Vår första övernattning kommer att bli på Dormero Hotel *** i Freudenstadt.

Dag 9. Färden fortsätter mot Sverige och denna dagsetappen slutar i Hannover där vi kommer att bo på samma hotell som på nervägen.

Dag 10. Idag efter frukost åker vi vidare mot Puttgarden där vi ska ta färjan till Rödby, men innan vi kör ombord på färjan gör vi ett kort stopp på en gränshandel för lite shopping för dom som så önskar. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar detta. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

 

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-10
Middag dag 1-9
Utflykt till San Remo och Liguriens vacka oliv- och vinodlingar (engelsktalande lokalguide)
Utflykt till Nice och Cannes (engelstalande lokalguide)
Utflykt till Genova inkl tågresa till Casella (engelsktalande lokalguide)
Utflykt till Menton och Monaco (engelsktalande lokalguide)
Besökt på traditionellt parfymeri
Svensk reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-05-11BussFranska och Italienska Rivieran 10 dagar
Boka före 1/2 och få 500 kr i boka tidig rabatt
Mer än 89 995:-Boka