Fredriksdalsteatern

Var god dröj

Det är bäddat för dråplig sjukhuskomik på Fredriksdalsteatern när Eva Rydberg och Allan Svensson tar plats på scen kommande sommar.
Komedin heter Var god dröj.

”Är det roligt med vårdkriser, besparingar, underbemanning, stress, felbehandlingar och personalbrist? Nej, inte alls! Men det kan bli roligt om man låter ett äldre, förvirrat par – spelat av Eva Rydberg och Allan Svensson – hamna mitt i allt detta, en vanlig dag, på en vanlig sjukvårdsavdelning på ett vanligt svenskt sjukhus, en ovanligt rörig lördag när dessutom datasystemet är ur funktion.
Verklighetstroget? Kanske! Trovärdigt? Nästan! Roligt?  Absolut!

Denna komedi är ett måste för alla som jobbar inom svensk sjukvård, eller som nån gång varit i kontakt med svensk sjukvård, eller som känner nån som nån gång varit i kontakt med svensk sjukvård och för alla som nån gång i framtiden kommer att komma i kontakt med svensk sjukvård!
Handlingen i Var god dröj (med originaltiteln Nil by Mouth) är förlagd till ett nedslitet och sparbetingat lasarett i Helsingborgstrakten. Dråpliga felbehandlingar och dräpande repliker avlöser varandra i en sjukhuskomedi där allt går fel.
Karin Bellman är intagen på sjukhus för nånting som hon har glömt. När hon flyttas från avdelningen Fröding till Ferlin startas en karusell av förväxlingar. Maken är teologie doktor men misstas genast för en medicine doktor på det underbemannade sjukhuset. Mitt i helgstressen dyker dessutom en inspektör från landstinget upp …
Pjäsen utspelar sej alltså i sjukhusmiljö, en miljö som de flesta både känner igen och känner en viss skräck inför och just därför finns det många chanser till igenkänning och skratt.
Att det också finns ett stänk av satir över hur vården ser ut idag, gör ju inte det hela sämre. Vi får följa arbetet på en helt vanlig avdelning, en helt vanlig dag, på ett helt vanligt sjukhus i Helsingborg. Och där är väl allt under kontroll, eller?”
Handlingen utspelar sig i nutid och i övriga roller ser vi bland andra Evamaria Björk, Robert Rydberg, Siw Erixon, Johanna Wilson, Kalle Rydberg, Birgitta Rydberg och Fredrik Dolk.

Pris från:
950:-
Dagar:1
Bussresa, Teaterbiljett kl: 19.00
Boka resa

Dagsprogram 13/7 - endast föreställning

Bussresa
Teaterbiljett kl. 19.00

Dagsprogram 15/6 och 10/8 - inkl middag

Bussresa
Middag Spången kl. 16.00
Teaterbiljett kl. 19.00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-06-15BussFredriksdalsteatern -inkl middagMer än 81 095:-Boka
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-07-13BussFredriksdalsteatern -enbart föreställningMer än 8950:-Boka
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-08-10BussFredriksdalsteatern -inkl middagMer än 81 095:-Boka