Fredriksdalsteatern

Ett yrväder från Tomelilla drar sommaren 1926 in över Helsingborg och familjen Palms villaträdgård 

När vi tittar in genom lövverket sitter professorskan Emilie Palm (Mia Poppe) och väntar på sin älskade make Waldemar. Hon är förväntansfull. Idag ska de fira sin ettåriga bröllopsdag.
Matematikprofessorn Waldemar Palm (Anders "Ankan" Johansson) är minst sagt tankspridd och har totalt glömt bort att uppmärksamma den här dagen. Till och med det faktum att han har semester har fallit honom ur minnet.
Men så snart han dyker upp blir han vänligen påmind av sin hustru. "Min egen lille professor, den här dagen ska vi bara ha för oss själva."
Men det blir inte alltid som tänkt. Ett brev dyker upp. Flera dagar för sent på grund av betjänten Hermans (Robert Rydberg) slarv. Nu är goda råd dyra. Waldemars svärföräldrar, överste Rutger Cederstam (Fredrik Dolk) och hans hustru Matilda (Eva Rydberg) står snart i farstun. Det gör högst oväntat också Emilies barndobarndomsvän, författarinnan Hilma (Anna Norberg) som under pseudonym skriver lätt ekivoka romaner. Som naturligtvis ingen läser men de säljer utmärkt. Ännu är dock inte överraskningarnas tid förbi. Även Waldemars gamle studentkamrat, advokaten Wall (Kalle Rydberg), anmäler sin ankomst i akt och mening för att avisera ytterligare en objuden gäst: kabarésångerskan Amanda Propp (Birgitta Rydberg) från Tomelilla.

Hur hänger dessa egendomliga sammanträffanden ihop? Vad är det för dokument som Wall presenterar? Och hur kommer det sig att fröken Propp fullkomligt ogenerat gör entré och tar för sig hos akademikerparet Palm? Det hela utvecklar sig till en mycket märklig historia med åtskilliga lustiga turer och osannolika avslöjanden.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram 21/7

Bussresa
Teaterbiljett kl. 18.00

Dagsprogram 18/8

Bussresa
Middag Råå Värdshus kl. 15.30
Teaterbiljett kl. 18.00