Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Glittrande Gardasjön 10 dagar

  Gillar du goda viner, natur och kultur?

  I norra Italien hittar du Glittrande Gardasjön. Vi tar dig med på den perfekta semestern vid den populära och vackra sjön. Under denna resan kommer vi att prova viner från olika vindistrikt, både tyska och italienska. Vi kommer också att göra olivoljeprovning och balsamicoprovning under vår resa. Lägg sedan till alla fantastiska vyer och intryck. Alla provningar och utflykter enligt programmet ingår dessutom i resans pris.

  Fritextsökning

  I priser ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Fm fika dag 1
  Frukost dag 2-10
  Middag dag 1-9
  Utflykter och provningar enligt programmet
  Reseledare

  Dagsprogram

  • Underbara Gardasjön

   Dag 1. Vi lämnar hemorten och beger oss söderut. På vägen bekantar vi oss med våra medresenärer, den bekväma bussen och vår trevliga personal. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi vår första paus. Dags för förmiddagsfika från busscafét. Efter pausen fortsätter vi mot Rödby där färjan väntar på att ta oss över till Puttgarden. Nu har vi bara en dryg timme till vårt första övernattningshotell Tryp by Wyndhamn Aquamarin, men innan vi checkar in så kommer vår reseledare att ta oss på en liten stadspromenad i marsipanstaden Lübeck. Sedan har ni lite egen tid innan vi sätter oss i bussen och åker till hotellet. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

   Dag 2. Tidig morgon far vi vidare söderut. Vi passerar städer som Hamburg, Hannover, Kassel och Fulda. Vi göra lämpliga stopp för fika och lunch. På eftermiddagen når vi det charmiga området Franken – Tysklands Toscana. Vad passar bättre än en trevlig vinprovning så här på eftermiddagen. Franken är Tysklands mest kända vindistrikt och typiskt för regionen är också de speciella flaskorna som vinet tappas på, ”Bocksbeutel”, som har en rund, tillplattad form.
   Vi checkar in på vårt familjeägda ”Gasthof” i Schlüsselfeldt och njuter av gästfriheten under en trevlig middag.

   Dag 3. Idag går färden vidare genom Bayern och snart kantas vår resväg av de mäktiga Alperna. Vi fortsätter genom Österrike och passerar bl a Innsbruck innan vi när Italien via Brennerpasset. Nu väntar oss fantastiska vyer! Vi stannar till i den unika och charmiga alpbyn Vipiteno där en speciell atmosfär av Österrike och Italien möter oss. Den typiska orten för Sydtyrolen. Vidare mot vår slutdestination - Glittrande Gardasjön där vi ska njuta av avkoppling och äventyr i 5 dagar.
   Vi checkar in på Hotel Astoria med perfekt läge i den trevliga orten Garda.

   Dag 4. Ännu en underbar dag väntar. På förmiddagen bekantar vi oss med vår egen charmiga by Garda som har gett namn åt hela sjön. Reseledaren tar Dig med på en promenad längs med sjön och vi njuter av det frodiga området. Vi slår oss ner längs den fina strandpromenaden och bara njuter – det kan knappast bli bättre!
   Området kring Gardasjön är känt för sin fina olivolja och sitt goda vin. Under eftermiddagen ska vi lära oss hur olivoljan tillverkas, liksom provsmaka den. Är Du vinälskare finns här även odlingar av Bardolinoviner som passar perfekt ihop med en god pasta med nyriven parmesanost.

   Dag 5. Idag passar vi på att utforska södra delarna av Gardasjön och dess omgivningar. Längst ner i söder, som en halvö, ligger Sirmione. Orten är känd för sitt behagliga klimat och sin medelhavsflora liksom sitt hälsobringande vatten. Sirmione är en otroligt vacker stad att strosa omkring i och kanske passar Du på att ta en närmare titt på den mest välbevarade borgen utmed sjön.
   Under eftermiddag styr vi bussen mot vindistriktet Valpolicella som ligger lite öster om Gardasjön. Här gör vi en intressant vinprovning med storheter som Amarone och Ripasso.
   Efter en givande dag tar vi oss tillbaka till Garda och har vi tur blir det en vacker solnedgång.

   Dag 6. Dags att utforska den norra delen av sjön. Vi åker längs sjön upp till Riva del Garda. Vi börjar med att åka upp på höjden där vi verkligen kan njuta av utsikten. Samtidigt passar vi på att göra en kulinarisk resa genom några av Trentinos mest kända produkter under en mat- och vinprovning. Här gör man bl a Balsamicovinäger genom en naturlig jäsning – häng med och lär Dig mera om denna fantastiska produkt och många fler.
   Vi fortsätter dagen med ett besök i Riva del Garda. Här njuter vi av atmosfären i gränderna och blandar historiebeskrivningar med shoppingtips.
   På eftermiddagen stannar vi till i Malcesine, ännu en riktig pärla. Här kan man ta linbanan upp till Monte Baldo och om vädret är med oss är detta en fantastisk upplevelse. (Guiden hjälper till med biljetter till linbanan och följer med de som önskar till toppen).

   Dag 7. Idag besöker vi en färgsprakande italiensk marknad i Lazise. Här kan du fynda bland välfyllda stånd längs med strandpromenaden. Lazise är en liten trevlig stad med en lång och spännande historia och med flera monument från Romartiden, Medeltiden och Renässansen. När Du tröttnat på shopping och sightseeing sätt Dig och koppla av med en äkta italiensk cappuccino!
   Eftermiddagen är vi för egna upptåg och strövtåg. Kanske tar Du ett dopp i sjön eller bara flanerar och njuter av miljön.

   Dag 8. Vi säger farväl till Gardasjön och börjar vår resa norrut igen. Vi stannar till i Tyrolens minsta och kanske charmigaste stad, Rattenberg. Rattenberg är känd för sin vackra stadskärna och för sin glasblåsning. Här njuter vi av den vackra glaskonsten och kanske köper Du ett minne med hem.
   Vi fortsätter norrut och tar in på det annorlunda Best Western Collection Excelsior Hotel i Fürth.

   Dag 9. Nu fortsätter resan norrut på de tyska vägarna. I Bad Oldesloe checkar vi in på Good Morning Hotel och äter middag tillsammans.

   Dag 10. Efter frukost kör vi mot Sverige igen. I mån av tid och plats kommer vi att göra ett stopp på någon gränshandel innan vi kör ombord på färjan i Puttgarden. När vi kommit i land i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns det möjligt att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

   *Vi reserverar oss mot ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2020-09-24BussGardasjön 200924Mer än 811 295:-Boka
  Resekalender
  19/7Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden