Göta Kanal 3 dagar

Göta Kanal 
Följ med oss på en tur till Göta Kanal, på vår resa mot Linköping gör vi ett besök på Cloettas fabrik. När vi anländer till vår destination får vi en guidad tur i Gamla Linköping. Vi åker en fantasik tur på Göta Kanal mellan Motala och Borensberg där vi äter vår lunch. Hemresan bjuder på ett besök på både Vreta Kloster och Brunnebys Musteri innan vi lämnar Linköping så kommer vi att åka en smörgåsbordskryssning utmed Kinda Kanal. Mätta och belåtna beger vi oss mot våra hemorter.

Status:
Fullt

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
FM-fika dag 1
Kanaltur Motala - Borensberg T o R.
Lunch dag 1 - 2.
Frukost dag 2 och 3.
Middag dag 1 och 2.
Smörgåsbordskryssning dag 3.
Entré och guidning enligt programmet.
Goodiebag på Brunneby Musteri.
Reseledare

Dagsprogram 3 dagar

DAG 1
Samling och avresa från Skåne och Blekinge för färd norrut via Fur där vi dricker busskaffe med hel fralla. Vi stannar för lunch på Liljeholmens Herrgård i Rimforsa – med utsikt över sjön Åsunden. Nu är vi nära Linköping och vi passar på att handla lite godis på Cloettas fabrik i Ljungsbro innan vi besöker Gamla Linköping. Vi börjar med att få en introduktion av en guide innan vi får några timmar att strosa runt i det vackra friluftsmuseet med Små mysiga butiker och varför inte dricka en kopp kaffe med en god kaka på Ragnar Dahlbergs café? Vi checkar in på vårt hotell Quality Hotel Ekoxen som ligger i centrala Linköping. Middag på kvällen.

Dag 2
Efter en stadig frukost beger vi oss mot Motala där vi ska gå ombord på M/S Kung Sverker som tar oss med på den vackraste biten av Göta Kanal med den brantaste slusstrappan i Borenshult samt totalt 12 slussningar. Vi blir även serverade en god lunch ombord. Tillbaka i Motala gör vi ett besök i motormuseet - en nostalgiresa för hela familjen. Vi åker tillbaka till vårt hotell och på kvällen blir det middag.

Dag 3
Efter frukost lastar vi in våra väskor i bussen och kör till Vreta kloster – ett medeltida nunnekloster. Idag återstår en delvis rekonstruerad ruin och klosterkyrkan, Vreta klosters kyrka. En guide från Vreta klosterförening är med oss och berättar om ruinen och kyrkan. Ett besök på Brunnebys Musteri gör vi också innan det är dags att åter kliva på en båt som ska ta oss ner för Kinda kanal på en Smörgåsbordskryssning. Resan börjar och slutar i Linköping. Vår resa till hemorten går via Jönköping – Värnamo – Kristianstad – Blekinge. Vi stannar för en bensträckare och om någon vill äta något innan hemkomst.