Göta Kanal 2 dagar

Göta Kanal
Ett av Sveriges populäraste turistmål är sedan flera år Göta Kanal. Res med till ”Sveriges blå band” med övernattning centralt i Linköping. Vi åker på Göta Kanal mellan Berg och Borensberg, där vi passerar inte mindre än 9 slussar. Under vår båtfärd blir vi serverade en lunch.På vår hemresa gör vi en avstickare till Vadstena där vi får en liten guidad rundvandring. Färden går vidare mot Gränna där det ges möjlighet att köpa med lite polkagrisar med hem.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Linköping
Samling och avresa från Kristianstad och vidare. Vi stannar på vägen för busskaffe. Vi åker förbi Vetlanda - Eksjö till Tranås där vi intar vår lunch på stadshotellet. Vi fortsätter till gamla Linköping – här kan man strosa runt i kvarteren och kanske titta in i någon mysig butik eller dricka kaffe på Ragnar Dahlbergs café. Vi checkar in på vårt centrala hotell Quality Hotel Ekoxen och avslutar kvällen med en 2-rätters middag.


Dag 2 Linköping - Hemorten
Efter en stadig frukost packar vi in våra väskor i bussen och åker till Berg. Här går vi ombord på en av Göta Kanalbåtarna som ska ta oss på en av de vackraste sträckorna utmed kanalen fram till Borensberg. Vi passerar inte mindre än 9 slussar. Under båtfärden blir vi även serverade en lunch inkl. måltidsdryck och kaffe. Vi åker en liten bit söderut och hamnar i Vadstena. Vi får en liten guidad vandring innan vi följer Turistvägen ner mot Gränna där vi stannar för att köpa lite polkagrisar med hem. Vi stannar på lämplig plats för bensträckare innan vi når hemorten.

 

*Vi reseverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Middag dag 1
Frukost dag 2
Lunch dag 1, 2
Kanaltur dag 2
Reseledare