Att komma till Visby, denna medeltida stad, är som att förflytta sig långt tillbaka i tiden. Staden är en av Sveriges äldsta och den spännande medeltidshistorien känns plötsligt väldigt nära. Denna sagolika ö är rik på fornminnen och den kalkrika berggrunden ger det gotländska landskapet dess speciella karaktär. Här trivs orkidéer och andra blomster på de öppna ängarna.
Vi bor på Scandic Visby bara 10 minuter från händelsernas centrum.

 

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1:
Vi startar på morgonen från Hässleholm och åker längst Blekingekusten, vi gör ett lämpligt stopp för fika och sen vidare till Oskarshamn där båten tar oss över till Visby (färjetid ca 3 timmar). Vi checkar in på Scandic Visby. Här bor vi centralt och bra, några minuters promenad från den välbevarade ringmuren från 1200-talet och stadens centrala delar. Gemensam middag på kvällen. 
Dag 2.
Idag kommer en lokalguide till vårt hotell. Den kommer att ta oss på en heldagsutflykt på södra eller norra delen av ön. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 3.
I dag bestämmer var och en hur dagen i Visby ska spenderas. Ett tips är att hyra en cykel, fylla korgen med godsaker från speceriaffären och trampa runt i egen takt och bara bländas av vackra Visby. På kvällen äter vi en gemensam middag. 
Dag 4.
I dag kommer vår lokalguide tillbaka och tar oss på en heldagsutflykt på den delen av Gotland som vi inte fick se dag 2. Vi kommer att vara tillbaka i Visby vid färjeläget i god tid innan färjan avgår. När vi kommit till Oskarshamn kör vi åter mot våra respektive hemorter.


*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

 

I priset ingår

OBS! Giltlig ID-handling måste visas upp vid färjeterminalen

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1-3
Lokalguide dag 2,4