Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

   

  Sagolika Gotland med fornminnen och orkidéer

  Att komma till Visby, denna medeltida stad, är som att förflytta sig långt tillbaka i tiden. Staden är en av Sveriges äldsta och den spännande medeltidshistorien känns plötsligt väldigt nära. Denna sagolika ö är rik på fornminnen och den kalkrika berggrunden ger det gotländska landskapet dess speciella karaktär. Här trivs orkidéer och andra blomster på de öppna ängarna.
  Vi bor centralt i Visby - i händelsernas centrum.

   

   

  Fritextsökning

  I priset ingår

  OBS! Giltlig ID-handling måste visas upp vid färjeterminalen

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Fm-fika dag 1
  Färjeöverfart ToR
  Frukost dag 2-4
  Middag dag 1-3
  Lokalguide dag 2,3
      

   

  Dagsprogram

  • Sagolika Gotland

   Dag 1. Vi startar på morgonen från Hässleholm och åker längst Blekingekusten, vi gör ett lämpligt stopp för fika och sen vidare till Oskarshamn där båten tar oss över till Visby (färjetid ca 3 timmar). Avresan 30/7 vor vi på Scandic Visby och avresan 3/9 bor vi på Best Western Strand Hotel. Här bor vi centralt och bra, en promenad från den välbevarade ringmuren från 1200-talet och stadens centrala delar. Gemensam middag på kvällen.

   Dag 2. Idag kommer en lokalguide till vårt hotell. Den kommer att ta oss på en heldagsutflykt på norra delen av ön med bl a. Fårö och Bläse Kalkbruksmuséum med en "skakande" tågresa! På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 3. Idag kommer vår lokalguide tillbaka och tar oss på en heldagsutflykt på södra delen av Gotland där vi måste titta på Hoburgsgubben som är en av den kända raukarna. Vi kommer även att stanna för lunch (måste beställas vid bokning) både dag 2 och 3. Gemensam middag på kvällen.

   Dag 4. I dag bestämmer var och en hur dagen i Visby ska spenderas. Ett tips är att hyra en cykel, fylla korgen med godsaker från speceriaffären och trampa runt i egen takt och bara bländas av vackra Visby. Kanske en tur till Lummelundagrottan. Vår färja går hem sen eftermiddag och vi är tillbaka i våra hemorter sen kväll.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2020-09-03BussBest Western Strand Hotel
  Best Western Strand Hotel
  Mer än 85 495:-Boka
  Resekalender
  19/7Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden