Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Hälsingland & Dalarna 5 dagar

  Vackra Hälsingland & genuina Dalarna

  Följ med oss på en resa som har mycket innehåll. Allt från Wij Trädgårdar, ett centrum för nordiskt trädgårdskultur,  i Ockelbo till en guidad visning på Växbo Lin. Vi gör ett besökt hos Anny på Återbrukshyttan och åker vidare mot Järvsös kyrka och får njuta av utsikten på Öjeberget. Ett besök på Stenegård med bland annat Lill Babs museum och sen går vår resa vidare där vi gör ett besök i Rättvikskyrkan och därefter fortsätter vi mot Sundborn för ett besök på Carl Larsson gården med guidad visning.
   

  Fritextsökning

  Dagsprogram

  Dag 1. Vi startar denna resa från Kristianstad och har upplastning genom Blekinge längs E22:an. När vi kommer till rastplats Emån blir det förmiddagsfika från bussköket. Färden fortsätter läng östkusten mot Norrköping, där vi viker av mot Stockholm. Vi kommer att stanna för lunch på lämplig plats. Efter lunchen kör vi vidare mot Gävle och vårt hotell Clarion Winn Gävle***. Här äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Dag 2. Efter frukost lämnar vi Gävle och fortsätter färden mot Bollnäs. På vägen passar vi på att göra några avstickare och kollar på Wij Trädgårdar i Ockelbo, ett centrum för nordisk trädgårdskultur. Här finns visningsträdgårdar, en trädgårdshandel, en mysig restaurang och en alldeles egen rosenträdgård. Här kommer vi att äta vår lunch på deras mysiga restaurang. Mätta och belåtna fortsätter vi mot Bollnäs, men innan dess ska vi få en guidad visning på Växbo lin som är Norra Europas enda linspinneri med eget linneväveri. Självklart ges det också tid att beundra hantverks- och designbutiken samt de vackra omgivningarna. När vi är nöjda så fortsätter vi till Bollnäs och vårt hotell Scandic Hotel Bollnäs***. Här bor vi med vacker utsikt över sjön Varpen, nära Bollnäs charmiga centrum. Gemensam middag på hotellet.

  Dag 3. I dag ska vi göra en rundtur i Hälsingland som börjar med ett besök hos Anny på Återbrukshyttan. Vidare via Ljusnans dalgång till Hälsingegården Gästgivars i Orbaden – här  blir det förmiddagskaffe. Vi stannar under dagen på ett trevligt ställe för lunch sedan åker vi vidare till Järvsös Mäktiga kyrka och till Öjeberget för att njuta av utsikten.  Sist men inte minst besöker vi Stenegård med bl a Lill Babs museum Och eftermiddagskaffet dricker vi på f.d. Lill Babs Caffär som nu heterJärvsögårdsbageri. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet

  Dag 4. Idag beger vi oss söder ut, vi kommer göra besök i Rättvikskyrka som ligger längs den vackra vägen till Leksand. Vi kommer också att göra ett kort stopp i Tällberg som den vackraste byn i Siljans bygden. Vi fortsätter färden mot Sundborn där vi gör ett besök på Carl Larsson gården med guidad visning. Framåt seneftermiddagen checkar vi in på vårt hotell Scandic Hotel Falun***. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

  Dag 5. Idag efter frukost ställer vi nosen mot Blekinge och Skåne igen. Vi kommer självklart att stoppa för bensträckare, fika och lunch.

  *Vi reseverar oss för ändringar i programmet.
   

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Förmiddagsfika dag 1
  Frukost dag 2-5
  Middag dag 1-4
  Lund dag 2 och 3
  Inträden och utflykter enligt program
  Reseledare

  Resekalender
  22/7Bordershop Expressfrån 775:-
  26/7Bordershop Expressfrån 775:-
  27/7Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  29/7Bordershop Expressfrån 775:-
  2/8Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden