Hälsingland & Dalarna 5 dagar

Underbara Hälsingland & genuina Dalarna

Följ med oss på en resa som har mycket innehåll. Allt från Wij Trädgårdar i Ockelbo till ett besök i Lill Babs affär. Vi hinner också med att göra ett besök på Carl Larsson gården.
Välkommen!

Pris från:
6 595:-
Dagar:5
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-5, middag dag 1-4, rundturer, besök, entréer, lunch och fika enligt program, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar denna resa från Kristianstad och har upplastning genom Blekinge längs E22:an. När vi kommer till rastplats Emån blir det förmiddagsfika från bussköket. Färden fortsätter läng östkusten mot Norrköping, där vi viker av mot Stockholm. Vi kommer att stanna för lunch på lämplig plats. Efter lunchen kör vi vidare mot Gävle och vårt hotell Scandic Hotel Gävle***. Här äter vi en gemensam middag på hotellet.
Dag 2. Efter frukost lämnar vi Gävle och fortsätter färden mot Bollnäs. På vägen passar vi på att göra några avstickare och kollar på Wij Trädgårdar i Ockelbo, ett centrum för nordisk trädgårdskultur. Här finns visningsträdgårdar, en trädgårdshandel, en mysig restaurang och en alldeles egen rosenträdgård. Här kommer vi att äta vår lunch på deras mysiga restaurang. Mätta och belåtna fortsätter vi mot Bollnäs, men innan dess ska vi få en guidad visning på Växbo lin som är Norra Europas enda linspinneri med eget linneväveri.
Självklart ges det också tid att beundra hantverks- och designbutiken samt de vackra omgivningarna.
När vi är nöjda så fortsätter vi till Bollnäs och vårt hotell Scandic Hotel Bollnäs***. Här bor vi med vacker utsikt över sjön Varpen, nära Bollnäs charmiga centrum.
Gemensam middag på hotellet.
Dag 3. Idag ska vi göra en rundtur i Hälsingland som börjar med ett besök hos Anny på Återbrukshyttan. Vidare via Ljusnans dalgång till Hälsingegården Gästgiveri i Orbaden, här blir det förmiddagskaffe. Vi fortsätter längs dalgången till Tevsjö Destilleri och kvarn där vi får god lunch. Efter maten får vi en visning av destilleriet och deras tillverkning. Nu bär det av till Järvsös mäktiga kyrka och till Öjeberget för att njuta av utsikten. Sist men inte minst besöker vi Lill Babs affär och tar del av utställningen med bilder och minnen från hennes rika artistliv. Vi avslutar besöket med kaffe.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
Dag 4. Idag beger vi oss söder ut, vi kommer göra besök i Rättvikskyrka som ligger längs den vackra vägen till Leksand. Vi kommer också att göra ett kort stopp i Tällberg som den vackraste byn i Siljans bygden. Vi fortsätter färden mot Sundborn där vi gör ett besök på Carl Larsson gården med guidad visning. Framåt seneftermiddagen checkar vi in på vårt hotell Scandic Hotel Falun***.
Vi äter en gemensam middag på hotellet.
Dag 5. Idag efter frukost ställer vi nosen mot Blekinge och Skåne igen. Vi kommer självklart att stoppa för bensträckare, fika och lunch.

*Vi reseverar oss för ändringar i programmet.
 

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-5
Middag dag 1-4
Rundturer
Lunch, besök och fika enligt program
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-07-20BussHälsingland & Dalarna 5 dagar
Boka tidigt rabatt 300 kr, gäller till och med 2019-04-01
Mer än 86 595:-Boka