Har du sett världen - Malmö Live

... har du sett världen

”När vi steg in i den tomma, ännu omöblerade lägenheten på sjunde våningen på Limhamnsvägen 12 i Malmö – där månen speglade sig i de nyvaxade parkettgolven – så kändes det inte bara som att jag kommit till ett nytt land utan också som jag stigit in i en helt ny värld.”

 vårens stora satsning på Malmö Live Konserthus kastas vi rakt in i efterkrigstidens Malmö och tas med på en svindlande musikalisk resa och en berättelse om Malmö och Mikael Wiehes historia och liv.  ”… har du sett världen” är en musikföreställning och en resa i tid. Tillsammans med Mikael Wiehe, Nour El Refai, Edda Magnason och Malmö SymfoniOrkester följer vi Mikaels liv från 1952 och samtidigt Malmö stads förvandling fram till idag.

Musiken i föreställningen framförs av Malmö SymfoniOrkester under ledning av dirigenten Marit Strindlund. Mikael Wiehes låtskatt kommer därmed att upplevas som aldrig förr.

Mikael Wiehe är en av Sveriges största artister med en skivproduktion och låtskatt som saknar motstycke, liksom hans engagemang för rättvisa. Och han är fortfarande oerhört produktiv. I höst släpper han ett nytt album och redan nu kan man lyssna på låten ”Portvakten” som är något av det starkaste han gjort.

https://malmolive.se/program/har-du-sett-varlden

Status:
Fullt

I priset ingår

Bussresa
Middag Hurva Gästis
Föreställning på Malmö Live

Speltid inkl. paus: 2,5 tim.