Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Hildesheim 4 dagar

  Följ med oss och prova Tysklands vita guld

  Hildesheims gamla stadsdel är en fröjd för ögat. Innan staden bombades sönder och samman i mars 1945, räknades Rådhusplatsen, Markt till en av Tysklands vackraste torg. Innerstaden har återuppbyggts torget har restaurerats minutiöst och idag kan vi åter njuta av en fantastisk plats med några av världens vackraste korsvirkeshus. Domkyrkan som uppfördes runt 870 är en annan av stadens stora sevärdheter.
  Under resan provar vi Tysklands stolthet - den vita sparrisen, även kallad för Tysklands vita guld. Vi åker till en sparrisgård och skapar närmare bekantskap med denna kulinariska läckerhet.

   

  Fritextsökning

  Dagsprogram

  Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne. När vi kört i några timmar stannar vi på någon trevlig rastplats och för förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter mor Rödby och färjan som ska ta oss till Puttgarden, Tyskland. Snart är vi ute på autobahn och framåt eftermiddagen kommer vi till vårt hotell i Hildesheim. (centralt belägna IBIS Styles Hildesheim. På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Dag 2. Idag ska vi åka ut och besöka en sparrisodlare. Här kommer dom att visa hur denna ”primörernas primör” odlas, skördas och tas omhand. Vi kommer också att avnjuta en härlig sparrislunch med alla goda tillbehör. Efter lunchen fortsätter vi mot korsvirkesstaden Celle. Här kan vi beskåda mer är 500 olika korsvirkes, och givetvis det vackra slottet. Vår reseledare berättar mer…
  Kvällen disponerar ni på egen hand.

  Dag 3. Idag efter frukost så kommer vi att göra en halvdagsutflykt till Slott Marienburg, denna utflykten ingår inte i resans pris utan bokas i samband med bokningen av resan. (Det måste bli minst 15 deltagare för att utflykten ska bli av). Sedan är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. För er som väljer att inte följa med på utflykten är det egen tid i Hildesheim som gäller.
  På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Dag 4. Idag efter frukost lämnar vi Hildesheim och åker tillbaka mot Sverige igen. Innan vi tar färjan i Puttgarden kommer vi att göra ett stopp på en gränshandel. När vi kommit till Rödby så kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att göra en paus. Där finns möjlighet att köpa mat för de som önskar detta.

  *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Förmiddagsfika dag 1
  Frukost dag 2-4
  Middag dag 1 och 3
  Lunch dag 2
  Besök och visning sparrisgård
  Besök i korsvirkesstaden Celle
  Reseledare

  Tillägg utflykt till Slott Marienburg 250 kr per person
  (minst 15 bokade för att utflykten ska bli av)

  Resekalender
  22/7Bordershop Expressfrån 775:-
  26/7Bordershop Expressfrån 775:-
  27/7Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  29/7Bordershop Expressfrån 775:-
  2/8Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden