Hildesheim med Tysklands Vita Guld

Följ med oss på en resa och prova Tysklands vita Guld
Hildesheims gamla stadsdel är en fröjd för ögat. Innan staden bombades sönder och samman i mars 1945, räknades Rådhusplatsen, Markt till en av Tysklands vackraste torg. Innerstaden har återuppbyggts torget har restaurerats minutiöst och idag kan vi åter njuta av en fantastisk plats med några av världens vackraste korsvirkeshus. Domkyrkan som uppfördes runt 870 är en annan av stadens stora sevärdheter.
Under resan provar vi Tysklands stolthet - den vita sparrisen, även kallad för Tysklands vita guld. Vi åker till en sparrisgård och skapar närmare bekantskap med denna kulinariska läckerhet. Vi kommer också att prova vin – kort sagt en resa med mersmak!

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken"PDF" nedan.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne. När vi kört i några timmar stannar vi på någon trevlig rastplats och för förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter mor Rödby och färjan som ska ta oss till Puttgarden, Tyskland. Snart är vi ute på autobahn och framåt eftermiddagen kommer vi till vårt hotell i Hildesheim. (centralt belägna Van der Valk) www.hildesheim.vandervalk.de

Dag 2. Idag ska vi åka ut och besöka en sparrisodlare. Här kommer dom att visa hur denna ”primörernas primör” odlas, skördas och tas omhand. Vi kommer också att avnjuta en härlig sparrislunch med alla goda tillbehör. Efter lunchen fortsätter vi mot korsvirkesstaden Celle. Här kan vi beskåda mer är 500 olika korsvirkes, och givetvis det vackra slottet. Vår reseledare berättar mer…
Kvällen disponerar ni på egen hand.

Dag 3. Idag efter frukost så kommer vår reseledare att göra en stadspromenad i Hildesheim. Under vår vistelse i Hildesheim passar vi förstås också på att besöka den årliga vinfesten, som pågår på torget framför vårt hotell just denna helg, Kristi himmelfärdshelgen! Vinbönder och vinhandlare från hela Tyskland ställer ut, livemusik skapar stämning. För en liten summa provsmakar man fina viner och andra läckerheter.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Idag efter frukost lämnar vi Hildesheim och åker tillbaka mot Sverige igen. Innan vi tar färjan i Puttgarden kommer vi att göra ett stopp på en gränshandel. När vi kommit till Rödby så kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att göra en paus. Där finns möjlighet att köpa mat för de som önskar detta.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1 & 3
Lunch dag 2
Utflykt till Celle
Fri minibar (alkoholfria alternativ)
Reseledare