Möt våren i ett förtjusande Holland! Följ med på en färgsprakande upplevelse när blomsterfälten står i full blom. Tulpaner, hyacinter och narcisser i en symfoni av färger och dofter. Självklart besöker vi den berömda blomsterparken Keukenhof, Amsterdam och den praktfulla Blomsterkarnevalen !
 

 

 

 

 

 

Pris från:
7 595:-
Dagar:6
Del i dubbel.
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-6.
Middag dag 1-5.
Kanaltur i Amsterdam & Giethoorn.
Entré Keukenhof och Aaslmeer blomsterauktion,
Reseledare.
Boka resa

Dagsprogram 10/4 med Blomsterauktionen

10/4 Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit några mil söder om Köpenhamn pausar vi för förmiddagsfika. Här serverar vi kaffe / te och fralla från busscafét. Självklart ingår detta i resans pris. Färden fortsätter mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden, färjan tar ca 45 minuter. Väl på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt och vi passerar Lübeck och Hamburg på vår väg till dagens etappmål som är Bremen och vårt övernattningshotell TRYP by Whyndham Bremen Airport hotel***. På kvällen äter vi en gemensam middag.

11/4 Dag 2. Idag efter frukost fortsätter vi färden mot Holland. Vi passerar snabbt Bremen och Oldenburg innan vi kör över gränsen till Holland. Vi sträckkör inte utan stannar med jämna mellanrum för bensträckare, fika och lunch. Vi kommer att åka över Nordsjövallen, en 30 km lång fördämning som avgränsar Nordsjön mot insjön Ijsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken separerades från Nordsjön. På vägen till vårt hotell gör vi en avstickare till fiskeläget Volendam. Här besöker vi en ost - och träskotillverkning. Här finns det möjlighet att provsmaka och handla. Framåt seneftermiddagen kommer vi till Utrecht och checkar vi in på vårt hotell, Hotel President Carlton****.
På kvällen äter vi en gemensam middag.

12/4 Dag 3. Idag åker vi till blomsterauktionen i Aalsmeer. Här hanteras varje vardag miljontals snittblommor, som sedan transporteras vidare ut i Europa. På eftermiddagen besöker vi den berömda blomsterparken Keukenhof. Parken etablerades 1949 och är känd för sina vackra tulpaner, det odlas ca 7 miljoner lökar varje år. På kvällen äter vi en gemensam middag.

13/4 Dag 4. Efter frukost åker vi ut till Noordwijk ute vid kusten för att beskåda startplatsen för blomsterkarnevalen, en magnifik uppvisning med kortegevagnar som dekorerats med tiotusentals tulpaner och andra vårblommor. Därefter åker vi till Amsterdam där vi kommer att åka en trevlig kanaltur. Kanalturer är det bästa sättet att uppleva staden då det faktiskt finns fler kanaler än i Venedig. Vi kommer också att få lite egen tid till att äta lunch och gå runt och titta på Amsterdams fantastiska arkitektur, pittoreska kvarter och mängder med broar.  På kvällen äter vi en gemensam middag.

14/4 Dag 5. Idag efter frukost är det dags att vända hem mot Sverige igen. Vi kommer på vägen till dagens etappmål att besöka Giethoorn. Denna by är en genuin holländsk liten by med kanaler och vackra hus med halmtak. Här ges det möjlighet till lunch och en oförglömlig kanalfärd innan vi fortsätter mot Lübeck, dagens etappmål. Här bor vi bra på Park Inn by Radisson**** På kvällen äter vi en gemensam middag.

15/4 Dag 6. Efter frukost så åker vi upp mot Puttgarden och vår färja som ska ta oss till Danmark. Innan vi kör på färjan så kommer vi att göra ett kort stopp vid en gränshandel. När vi kommit iland i Danmark så kör vi direkt till Ekerödsrasten. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar detta.

I priset ingår:
Bussresa
Del i dubbelrum
Fm-fika dag 1

Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
Båttur i Amsterdam och Giethorn
Entré Keukenhof
Besök Blomsterauktion
Besök Blomsterkarnevalen
Reseledare

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dagsprogram 11/4 med Panorama Mesdag

11/4 Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit några mil söder om Köpenhamn pausar vi för förmiddagsfika. Här serverar vi kaffe / te och fralla från busscafét. Självklart ingår detta i resans pris. Färden fortsätter mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden, färjan tar ca 45 minuter. Väl på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt och vi passerar Lübeck och Hamburg på vår väg till dagens etappmål som är Bremen och vårt övernattningshotell TRYP by Whyndham Bremen Airport hotel***. På kvällen äter vi en gemensam middag.

12/4 Dag 2. Idag efter frukost fortsätter vi färden mot Holland. Vi passerar snabbt Bremen och Oldenburg innan vi kör över gränsen till Holland. Vi sträckkör inte utan stannar med jämna mellanrum för bensträckare, fika och lunch. Vi kommer att åka över Nordsjövallen, en 30 km lång fördämning som avgränsar Nordsjön mot insjön Ijsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken separerades från Nordsjön. På vägen till vårt hotell gör vi en avstickare till fiskeläget Volendam. Här besöker vi en ost - och träskotillverkning. Här finns det möjlighet att provsmaka och handla. Framåt seneftermiddagen kommer vi till Utrecht och checkar vi in på vårt hotell, Hotel President Carlton****.På kvällen äter vi en gemensam middag.

13/4 Dag 3. Efter frukost åker vi ut till Noordwijk ute vid kusten för att beskåda startplatsen för blomsterkarnevalen, en magnifik uppvisning med kortegevagnar som dekorerats med tiotusentals tulpaner och andra vårblommor. Därefter åker vi till Amsterdam där vi kommer att åka en trevlig kanaltur. Kanalturer är det bästa sättet att uppleva staden då det faktiskt finns fler kanaler än i Venedig. Vi kommer också att få lite egen tid till att äta lunch och gå runt och titta på Amsterdams fantastiska arkitektur, pittoreska kvarter och mängder med broar.  På kvällen äter vi en gemensam middag.

14/4 Dag 4. Idag på förmiddagen åker vi till Den Haag och besöker Panorama Mesdag. På eftermiddagen besöker vi den berömda blomsterparken Keukenhof. Parken etablerades 1949 och är känd för sina vackra tulpaner, det odlas ca 7 miljoner lökar varje år. På kvällen äter vi en gemensam middag.

15/4 Dag 5. Idag efter frukost är det dags att vända hem mot Sverige igen. Vi kommer på vägen till dagens etappmål att besöka Giethoorn. Denna by är en genuin holländsk liten by med kanaler och vackra hus med halmtak. Här ges det möjlighet till lunch och en oförglömlig kanalfärd innan vi fortsätter mot Lübeck, dagens etappmål. Här bor vi bra på Park Inn by Radisson****
På kvällen äter vi en gemensam middag.

16/4 Dag 6. Efter frukost så åker vi upp mot Puttgarden och vår färja som ska ta oss till Danmark. Innan vi kör på färjan så kommer vi att göra ett kort stopp vid en gränshandel. När vi kommit iland i Danmark så kör vi direkt till Ekerödsrasten. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar detta.


I priset ingår:
Bussresa
Del i dubbelrum
Fm-fika dag 1

Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
Båttur i Amsterdam
Entré Keukenhof och Panorama Mesdag
Blomsterkarnevalen
Reseledare

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-04-10BussHolland med Blomsterauktion 6 dagarFullbokad, väntelista7 595:-Boka på väntelista
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-04-11BussHolland med Panorama Mesdag 6 dagar
Rum kan finnas på förfrågan Ring 0456-23005
Fullbokad, väntelista7 595:-Boka på väntelista