Holland 6 dagar

Följ med oss till färgglada Holland

Blommor så långt ögat kan se. Det är vad du kommer att stöta på när du besöker den vackraste vårhagen i världen. Vi åker självklart också och ser den fantastiska Blomsterparaden som utgår från Noordwijk.

Pris från:
7 995:-
Dagar:6
Del i dubbel.
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-6.
Middag dag 1-5.
Kanaltur i Amsterdam & Giethoorn.
Entré Keukenhof och Aaslmeer blomsterauktion,
Reseledare.
Boka resa

Dagsprogram 200422

22/4 Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit några mil söder om Köpenhamn pausar vi för förmiddagsfika. Här serverar vi kaffe / te och fralla från busscafét. Självklart ingår detta i resans pris. Färden fortsätter mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden, färjan tar ca 45 minuter. Väl på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt och vi passerar Lübeck och Hamburg på vår väg till dagens etappmål som är Bremen och vårt övernattningshotell TRYP by Whyndham Bremen Airport hotel***.
På kvällen äter vi en gemensam middag.

23/4 Dag 2. Idag efter frukost fortsätter vi färden mot Holland. Vi passerar snabbt Bremen och Oldenburg innan vi kör över gränsen till Holland. Vi sträckkör inte utan stannar med jämna mellanrum för bensträckare, fika och lunch. Vi kommer att åka över Nordsjövallen, en 30 km lång fördämning som avgränsar Nordsjön mot insjön Ijsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken separerades från Nordsjön. På vägen till vårt hotell gör vi en avstickare till fiskeläget Volendam. Här besöker vi en ost - och träskotillverkning. Här finns det möjlighet att provsmaka och handla. Framåt seneftermiddagen kommer vi till Utrecht och checkar vi in på vårt hotell, Mitland Hotel Utrecht****.
På kvällen äter vi en gemensam middag.

24/4 Dag 3. Idag åker vi till blomsterauktionen i Aalsmeer. Här hanteras varje vardag miljontals snittblommor, som sedan transporteras vidare ut i Europa. På eftermiddagen besöker vi den berömda blomsterparken Keukenhof. Parken etablerades 1949 och är känd för sina vackra tulpaner, det odlas ca 7 miljoner lökar varje år. På kvällen äter vi en gemensam middag.

25/4 Dag 4. Efter frukost åker vi ut till Noordwijk ute vid kusten för att beskåda startplatsen för blomsterkarnevalen, en magnifik uppvisning med kortegevagnar som dekorerats med tiotusentals tulpaner och andra vårblommor. Därefter åker vi till Amsterdam där vi kommer att åka en trevlig kanaltur. Kanalturer är det bästa sättet att uppleva staden då det faktiskt finns fler kanaler än i Venedig. Vi kommer också att få lite egen tid till att äta lunch och gå runt och titta på Amsterdams fantastiska arkitektur, pittoreska kvarter och mängder med broar.
På kvällen äter vi en gemensam middag.

26/4 Dag 5. Idag efter frukost är det dags att vända hem mot Sverige igen. Vi kommer på vägen till dagens etappmål att besöka Giethoorn. Denna by är en genuin holländsk liten by med kanaler och vackra hus med halmtak. Här ges det möjlighet till lunch och en oförglömlig kanalfärd innan vi fortsätter mot Lübeck, dagens etappmål. Här bor vi bra på Good Morning Hotel Bad Oldesloe***.
På kvällen äter vi en gemensam middag.

27/4 Dag 6. Efter frukost så åker vi upp mot Puttgarden och vår färja som ska ta oss till Danmark. Innan vi kör på färjan så kommer vi att göra ett kort stopp vid en gränshandel. När vi kommit iland i Danmark så kör vi direkt till Ekerödsrasten. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar detta.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
Båttur i Amsterdam och Giethoorn
Entré Keukenhof
Besök på Blomsterauktion, gäller resan som avgår 22/4
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-04-22BussHolland med Blomsterauktion 6 dagarMer än 87 995:-Boka