Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Holland med Blomsterparad 6 dagar

  Underbara Holland med Blomsterparaden

  Blommor så långt ögat kan se. Det är vad du kommer att stöta på när du besöker den vackraste vårhagen i världen. Vi åker självklart också och ser den fantastiska Blomsterparaden som utgår från Noordwijk.

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Del i dubbel.
  Fm-fika dag 1
  Frukost dag 2-6.
  Middag dag 1-5.
  Kanaltur i Amsterdam & Giethoorn.
  Entré Keukenhof och Aaslmeer blomsterauktion,
  Reseledare.

  Dagsprogram

  • Holland med Blomsterparaden

   Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit några mil söder om Köpenhamn pausar vi för förmiddagsfika. Här serverar vi kaffe / te och fralla från busscafét. Självklart ingår detta i resans pris. Färden fortsätter mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden, färjan tar ca 45 minuter. Väl på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt och vi passerar Lübeck och Hamburg på vår väg till dagens etappmål som är Bremen och vårt övernattningshotell Landgut Horn, Bremen.
   På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 2. Idag efter frukost fortsätter vi färden mot Holland. Vi passerar snabbt Bremen och Oldenburg innan vi kör över gränsen till Holland. Vi sträckkör inte utan stannar med jämna mellanrum för bensträckare, fika och lunch. Vi kommer att åka över Nordsjövallen, en 30 km lång fördämning som avgränsar Nordsjön mot insjön Ijsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken separerades från Nordsjön. På vägen till vårt hotell gör vi en avstickare till fiskeläget Volendam. Här besöker vi en ost - och träskotillverkning. Här finns det möjlighet att provsmaka och handla. Framåt seneftermiddagen kommer vi till Utrecht och checkar vi in på vårt hotell, Mitland Hotel Utrecht****.
   På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 3. Efter frukost åker vi ut till Noordwijk ute vid kusten för att beskåda startplatsen för blomsterkarnevalen, en magnifik uppvisning med kortegevagnar som dekorerats med tiotusentals tulpaner och andra vårblommor. Därefter åker vi till Amsterdam där vi kommer att åka en trevlig kanaltur. Kanalturer är det bästa sättet att uppleva staden då det faktiskt finns fler kanaler än i Venedig. Vi kommer också att få lite egen tid till att äta lunch och gå runt och titta på Amsterdams fantastiska arkitektur, pittoreska kvarter och mängder med broar.
   På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 4. Efter frukost åker vi till den pittoreska staden Delft. Delft har länge varit associerad med näringslivet, särskilt tillverkningen av Delftfajansen, en världsberömd form av keramik som funnits sedan 1700-talet och som känns igen på sin tydliga blå och vita färgning. Faktum är att mycket av stadens viktigaste arkitektur är från 1700-talet, då keramikens popularitet var i topp. I Delft besöker vi en fajansporslinstillverkare och lär oss mer om det fantastiska handmålade porslinet i modern tappning. På eftermiddagen besöker vi den berömda blomsterparken Keukenhof. Parken etablerades 1949 och är känd för sina vackra tulpaner, det odlas ca 7 miljoner lökar varje år. På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 5. Idag efter frukost är det dags att vända hem mot Sverige igen. Vi kommer på vägen till dagens etappmål att besöka Giethoorn. Denna by är en genuin holländsk liten by med kanaler och vackra hus med halmtak. Här ges det möjlighet till lunch och en oförglömlig kanalfärd innan vi fortsätter mot Lübeck, dagens etappmål. Här bor vi bra på Good Morning Hotel Bad Oldesloe***.
   På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 6. Efter frukost så åker vi upp mot Puttgarden och vår färja som ska ta oss till Danmark. Innan vi kör på färjan så kommer vi att göra ett kort stopp vid en gränshandel. När vi kommit iland i Danmark så kör vi direkt till Ekerödsrasten. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar detta. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Resekalender
  5/12Bordershop Expressfrån 775:-
  8/12Bordershop Expressfrån 775:-
  10/12Rostock 3 dagarfrån 3 195:-
  13/12Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  15/12Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona