Italien Cervia 15 dagar

Underbara Cervia vid Adriatiska havet

Denna resan firar 10-årsjubileum. Tänk vad tiden går fort!  10 år i rad har vi kört till detta fantastiska stället i Italien. UNDERBARA CERVIA och Hotel Excelsior!

 

Pris från:
16 495:-
Dagar:15
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-15, halvpension på resdagarna, helpension exkl. dryck på hotellet i Cervia, fritt kaffe på resdagarna, vattengympa på hotellet i Cervia, reseledare
Boka resa

dagsprogram

Maten och upplevelserna i Italien. Är Du nyfiken på nyheter att äta så rekommenderar vi att prova Piadina, ett nygräddat tunnbröd med olika fyllningar, t ex ost, kokt skinka, prusciutto crudo, nutella eller något annat gott. Vår favorit är naturligtvis prusciutto crudo. Det vattnas redan i munnen.
På tal om mat, så består helpensionen på Excelsior av frukostbuffé, trerätters lunch och middag med tillhörande varm och kall grönsaksbuffé. Det finns ett flertal olika förrätter att välja på. Som huvudrätt bjuds nyfångad fisk, som Mr Morri handlar på fiskmarknaden varje morgon. Det finns även en kött- eller lätt rätt, samt flera desserter. Det italienska köket kommer att ge Dig rikliga smakupplevelser, var så säker.
Vill Du njuta av härlig sol och sköna bad i Adriatiska havet, så är det bara ett stenkast till den milslånga och välskötta sandstranden. Föredrar Du ett dopp i bassängen vid hotellet, så står den alltid till förfogande. Varje morgon, om intresse finns, så erbjuder vi ett vattenträningspass i bassängen, något som brukar vara mycket populärt.

Dag 1. Avresa från Karlskrona tidigt på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne längs E22:an. När vi kommit lite söder om Köpenhamn stannar vi för en god förmiddagsfika från bussen. Snart är vi i Gedser där färjan väntar på att ta oss över till Rostock, den tar ca 2 timmar. Här kan man med fördel äta lunch, det finns mycket att  välja mellan ombord på färjan. När vi kommit iland i Rostock har vi endast 36 mil på autobahn innan vi är framme på vårt första delmål, Halle där vi checkar in på vårt övernattningshotell H+ Leipzig Halle****. Efter vi har installerat oss i våra rum väntar en trevlig gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukost är det dags att ge sig av från Halle, vi kör mot ett mer varierande landskap. Passerar städer som Nürnberg och München. Snart skymtar vi den mäktiga bergskedjan, Alperna och nu dröjer det inte länge innan vi passerar gränsen till Österrike. Vårt övernattningshotell ligger i Innsbruck, självklart centralt. Vi checkar in på Central Hotel Innsbruck****, det ligger bara en kort promenad från gamla stan. Innan den gemensamma middagen på hotellet tar vi tillsammans en promenad i gamla staden.

Dag 3. Avresa från hotellet efter frukost. Idag vänta om möjligt ännu fler mäktiga vyer. Vi kommer snabbt upp på autobahn och det dröjer inte länge innan vi är vid Europabrücke. Europabron är en motorvägsbro i Österrike. Bron ligger söder om Innsbruck och norr om Brennerpasset. Den är Europas näst högsta bro, räknat som höjd över marken nedanför och är 657 m lång och 190 m hög och invigdes 1963. Vi passerar gränsen till Italien vid Brenner, fortsatt fantastiska vyer medans vi passerar förbi Bozen, Trento och Gardasjön. Vi stannar självklart med jämna mellanrum för bensträckare och fika / lunch. Framåt 16 tiden är vi framme vid vårt hotell Excelsior.
För Dig som önskar, tar vi en rundvandring på kvällen i Cervia för att Du ska kunna bekanta Dig med omgivningarna. Nu börjar våra fantastiska dagar i Cervia.

Dag 4 – 12. Dags att njuta av härliga dagar i familjeidyllen Cervia.
Adriatiska havet är lagom uppvärmt tills vi kommer. Möjligheter finns att boka solstolar innan resan.
Vi har bra kontakt med strandägarna. Vi återkommer med mer information i ärendet.
Under vår vistelse i Cervia kommer vi att erbjuda en del utflykter, tex heldagresa till Venedig, halvdagsresa till San Marino och halvdagresa till vingård inkl. vinprovning. Vi kommer också att arrangera en vinprovning på hotellet som en av ägarna kommer att hålla i.

Dag 13. Idag lämnar vi Cervia och beger oss upp mot Österrike och Tyskland igen. Dagens etappmål är Greding och här kommer vi att bo på Hotel Am Markt. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 14. Idag efter frukost så fortsätter vi färden norr ut. Dagens etapp tar oss till Henningsdorf som ligger några mil norr om Berlin. Här bor vi bra på Hotel Wyndham Garden. Gemensam middag på kvällen

Dag 15. Vi lämnar Henningsdorf och hotellet efter frukost, vi kommer att åka färjan från Rostock som avgår kl. 13:00. Innan vi kör ombord på färjan gör vi ett kort stopp för lite shopping i mån av tid och plats i bussen. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten, där vi kommer att pausa. Det finns möjlighet för dom som önskar att äta middag. Vi kommer att vara åter i Karlskrona igen vid 20 tiden.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-15
Halvpension på resdagarna
Helpension exkl. dryck på hotellet i Cervia
Fritt kaffe på resdagarna
Vattengympa på hotellet i Cervia
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-06-13BussItalien Cervia 15 dagar
Boka tidigt rabatt 500 kr om du bokar innan 28/2
416 495:-Boka