Italien Cervia, 15 dagar

Följ med oss till Härliga Cervia som ligger mellan Venedig och Rimini

Maten och upplevelserna i Italien Är Du nyfiken på nyheter att äta så rekommenderar vi att prova Piadina, ett nygräddat tunnbröd med olika fyllningar, t ex ost, kokt skinka, prusciutto crudo, nutella eller något annat gott. Vår favorit är naturligtvis prusciutto crudo. Det vattnas redan i munnen.
På tal om mat, så består helpensionen på Excelsior av frukostbuffé, trerätters lunch och middag med tillhörande varm och kall grönsaksbuffé. Det finns ett flertal olika förrätter att välja på. Som huvudrätt bjuds nyfångad fisk, som Mr Morri handlar på fiskmarknaden varje morgon. Det finns även en kött- eller lätträtt, samt flera desserter. Det italienska köket kommer att ge Dig rikliga smakupplevelser, var så säker.
Vill Du njuta av härlig sol och sköna bad i Adriatiska havet, så är det bara ett stenkast till den milslånga och välskötta sandstranden. Föredrar Du ett dopp i bassängen vid hotellet, så står den alltid till förfogande. Varje morgon, om intresse finns, så erbjuder vi ett vattenträningspass i bassängen, något som brukar vara mycket populärt. Maria leder vattenpasset.

 

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1.
Avresa från Karlskrona tidigt på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne längs E22:an. När vi kommit lite söder om Köpenhamn stannar vi för en god förmiddagsfika från bussen. Snart är vi i Gedser där färjan väntar på att ta oss över till Rostock, den tar ca 2 timmar. Här kan man med fördel äta lunch, det finns mycket att  välja mellan ombord på färjan. När vi kommit iland i Rostock har vi endast 36 mil på autobahn innan vi är framme på vårt första delmål, Halle där vi checkar in på vårt övernattningshotell Tryp by Wyndham***. Efter vi har installerat oss i våra rum väntar en trevlig gemensam middag på hotellet.

Dag 2.
Efter frukost är det dags att ge sig av från Halle, vi kör mot ett mer varierande landskap. Passerar städer som Nürnberg och München. Snart skymtar vi den mäktiga bergskedjan, Alperna och nu dröjer det inte länge innan vi passerar gränsen till Österrike. Vårt övernattningshotell ligger i Innsbruck, självklart centralt. Vi checkar in på Central Hotel Innsbruck****, det ligger bara en kort promenad från gamla stan. Innan den gemensamma middagen på hotellet tar vi tillsammans en promenad i gamla staden.

Dag 3.
Avresa från hotellet efter frukost. Idag vänta om möjligt ännu fler mäktiga vyer. Vi kommer snabbt upp på autobahn och det dröjer inte länge innan vi är vid Europabrücke. Europabron är en motorvägsbro i Österrike. Bron ligger söder om Innsbruck och norr om Brennerpasset. Den är Europas näst högsta bro, räknat som höjd över marken nedanför och är 657 m lång och 190 m hög och invigdes 1963. Vi passerar gränsen till Italien vid Brenner, fortsatt fantastiska vyer medans vi passerar förbi Bozen, Trento och Gardasjön. Vi stannar självklart med jämna mellanrum för bensträckare och fika / lunch. Framåt 16 tiden är vi framme vid vårt hotell Excelsior. För Dig som önskar, tar vi en rundvandring på kvällen i Cervia för att Du ska kunna bekanta Dig med omgivningarna. Nu börjar våra fantastiska dagar i Cervia.

Dag 4 – 10.
Dags att njuta av härliga dagar i familjeidyllen Cervia. Vi kommer att erbjuda ett antal utflykter, som vi återkommer till. Adriatiska havet är lagom uppvärmt tills vi kommer. Möjligheter finns att boka solstolar innan resan. Vi har bra kontakt med strandägarna. Vi återkommer med mer information i ärendet.

Dag 11.
Idag lämnar vi Cervia och beger oss upp mot Österrike igen. Vi kommer att köra förbi Milano på vår väg till staden Bregens som ligger i västra Österrike. Här kommer vi att bo på hotell Messmer i två nätter. Gemensam middag på hotellet.

Dag 12.
Idag efter frukost så är det dags att åka till den tyska ön Mainau. Vi åker en bit i Schweiz innan vi passerar gränsen till Tyskland vid staden Konstanz.
Mainau är en 45 hektar stor ö i Bodensjön belägen strax norr om staden Konstanz. Ön är en enda stor parkanläggning med odlingar, växthus, trädgårdar och planteringar av olika slag. Ön och dess slott, uppfört på 1740-talet, tillhörde länge storhertigarna av Baden. Den ärvdes 1930 av Lennart Bernadotte. När han tog över ön var såväl parken som slottet förfallna på grund av bristande underhåll. Han inledde genast arbetet med att återställa Mainau till dess forna glans.     1939–45 tvingades han och familjen, på grund av det politiska läget i Tyskland, att vistas i Sverige. Efter kriget fortsatte emellertid arbetet med att bygga upp Bodensjöområdets idag största turistattraktion.

Mainau har två miljoner besökare per år och 450 anställda

Dag 13.
Idag efter frukost är det dags att lämna underbara Bodensjön för denna gången. Vi kommer att ta oss upp till Wiesbaden. På vägen till Wiesbaden kommer vi att köra förbi Drottning Silvias födelsestad, Heidelberg. Här kan vi ju inte bar köra förbi, utan vi gör självklart ett stopp här där vi får en guidad stadsrundtur och lite egen tid på egen hand. Sedan fortsätter vi till Wiesbaden där vi checkar in på vårt centrala hotel ACHAT Wiesbaden. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 14.
Efter frukost lämnar vi Wiesbaden och forsätter resan mot Lübeck. Självklars stannar vi för bensträckare, fika och lunch under vägen. I Lübeck kommer vi att bo på centrala Hotel Park Inn Lübeck. I kväll är det sista gemensam middag med gänget.

Dag 15.
Vi lämnar Lübeck och hotellet efter frukost, vi kommer att åka färjan från Puttgarden vid 11 tiden. Innan vi kör ombord på färjan gör vi ett kort stopp för lite shopping. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten, där vi kommer att pausa. Det finns möjlighet för dom som önskar att äta middag. Vi kommer att vara åter i Karlskrona igen vid 20 tiden.

Länkar till hotellen:

Halle: Tryp by Wyndham, www.tryphalle.com
Innsbruck: Central hotel Innsbruck, www.central.co.at
Cervia: Hotel Excelsior, www.hexcelsior.it
Bregenz: Hotel Messmer, www.hotel-messmer.at
Weisbaden: Hotel ACHAT Wiesbaden, www.achat-hotels.com/de/hotel/wiesbaden
Lübeck: Park Inn Hotel, www.parkinn.se/hotel-luebeck

 

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet

 

I priset ingår:

Resa i helturistbuss av senaste årsmodell med extra benutrymme
Reseledarservice
6 övernattningar i dubbelrum med halvpension under resan till och från Italien; Halle, Innsbruck, Bregenz, Wiesbaden och Lübeck
Stadsrundtur i Heidelberg.
Gratis kaffe, hembakat, färdgodis mm under alla resdagarna. Du kommer att bli positivt överraskad.
Det ingår vattenträning varje morgon i Cervia.
Helpension på Hotel Excelsior samt stort lunchpaket på hemresedagen.

Det ingår således 14 frukostar, 9 luncher och 14 middagar. Dryck tillkommer.