Italien Cervia 15 dagar

Följ oss till fantastiska Cervia!

Cervia ligger vid Adriatiska havet mellan Venedig och Rimini. Här bor vi mycket bra på Hotel Excelsior, ett familjehotell som drivs av familjen Morri. Hotellet är känt för sin mycket goda mat som lagas av chefskocken Mimmo med personal.
På tal om mat, så består helpensionen på Excelsior av frukostbuffé, trerätters lunch och middag med tillhörande varm och kall grönsaksbuffé. Det finns ett flertal olika förrätter att välja på. Som huvudrätt bjuds nyfångad fisk, som Mr Morri handlar på fiskmarknaden varje morgon. Det finns även en kött- eller lätt rätt, samt flera desserter. Det italienska köket kommer att ge Dig rikliga smakupplevelser, var så säker.

Vill Du njuta av härlig sol och sköna bad i Adriatiska havet, så är det bara ett stenkast till den milslånga och välskötta sandstranden. Föredrar Du ett dopp i bassängen vid hotellet, så står den alltid till förfogande. Varje morgon, om intresse finns, så erbjuder vi ett vattenträningspass i bassängen, något som brukar vara mycket populärt.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona tidigt på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne längs E22:an. När vi kommit lite söder om Köpenhamn stannar vi för en god förmiddagsfika från bussen. Snart är vi i Gedser där färjan väntar på att ta oss över till Rostock, den tar ca 2 timmar. Här kan man med fördel äta lunch, det finns mycket att  välja mellan ombord på färjan. När vi kommit iland i Rostock har vi endast 36 mil på autobahn innan vi är framme på vårt första delmål, Leipzig där vi checkar in på vårt övernattningshotell ACHAT Comfort Messe-Leipzig***. Efter vi har installerat oss i våra rum väntar en trevlig gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukost är det dags att ge sig av från Leipzig, vi kör mot ett mer varierande landskap. Passerar städer som Nürnberg och München. Snart skymtar vi den mäktiga bergskedjan, Alperna och nu dröjer det inte länge innan vi passerar gränsen till Österrike. Vårt övernattningshotell ligger i Innsbruck, självklart centralt. Vi checkar in på Central Hotel Innsbruck****, det ligger bara en kort promenad från gamla stan. Innan den gemensamma middagen på hotellet tar vi tillsammans en promenad i gamla staden.

Dag 3. Avresa från hotellet efter frukost. Idag vänta om möjligt ännu fler mäktiga vyer. Vi kommer snabbt upp på autobahn och det dröjer inte länge innan vi är vid Europabrücke. Europabron är en motorvägsbro i Österrike. Bron ligger söder om Innsbruck och norr om Brennerpasset. Den är Europas näst högsta bro, räknat som höjd över marken nedanför och är 657 m lång och 190 m hög och invigdes 1963. Vi passerar gränsen till Italien vid Brenner, fortsatt fantastiska vyer medans vi passerar förbi Bozen, Trento och Gardasjön. Vi stannar självklart med jämna mellanrum för bensträckare och fika / lunch. Framåt 16 tiden är vi framme vid vårt hotell Excelsior.
För Dig som önskar, tar vi en rundvandring på kvällen i Cervia för att Du ska kunna bekanta Dig med omgivningarna. Nu börjar våra fantastiska dagar i Cervia.

Dag 4 – 10. Dags att njuta av härliga dagar i familjeidyllen Cervia.
Adriatiska havet är lagom uppvärmt tills vi kommer. Möjligheter finns att boka solstolar innan resan.
Vi har bra kontakt med strandägarna. Vi återkommer med mer information i ärendet.
Under vår vistelse i Cervia kommer vi att erbjuda en del utflykter, tex heldagresa till Venedig, halvdagsresa till San Marino och halvdagresa till vingård inkl. vinprovning. Vi kommer också att arrangera en vinprovning på hotellet som en av ägarna kommer att hålla i.

Dag 11. Idag lämnar vi Cervia och beger oss upp mot Österrike igen. Vi kommer att köra samma väg tillbaka och övernatta i Kufstein på Hotel Andreas Hofer****. Gemensam middag på hotellet.

Dag 12. Idag efter frukost så fortsätter vi färden norr ut. På väg mot dagens etappmål kommer vi att göra en avstickare till Nürnberg där vi kommer att få en guidad stadsrundtur på ett par timmar. Här får vi också tid att på egen hand äta lunch. Dagens etappmål är staden Jena som ligger i delstaten Thüringen. Jena har ca 100 000 invånare och är känt för sin tillverkning av linser till kikare, kameror och andra optiska instrument. Här checkar vi in på Steigenberger MAXX Hotel****. Gemensam middag på hotellet.

Dag 13. Idag efter frukost lämnar vi vårt hotell i Jena och fortsätter vår resa mot Potsdam. Vi kommer att vara framme i Potsdam tidig eftermiddag. Efter vi har checkat in på vårt hotell, Mercure Hotel Potsdam**** tar vi en gemensam stadsvandring i Potsdam där vi bland annat går genom dom holländska kvarteren. Det kulturminnesmärkta holländska kvarteret i Potsdam är den största enhetliga byggnadsensemblen i holländsk stil i Europa utanför Nederländerna. Sedan Tysklands återförening 1990 har området renoverats, med stöd av det nederländska kungahuset. Kvarteret inhyser idag ett stort antal butiker, caféer, restauranger och gallerier. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 14. Idag efter frukost så tar vi bussen ut till Cecilienhof Slott, här får vi en rundvisning av slottet av en lokalguide (på engelska). 1945 hölls på slottet Cecilienhof utanför Potsdam den så kallade Potsdamkonferensen mellan de allierade segermakterna, efter den tyska kapitulationen under andra världskriget. Under Tysklands delning efter kriget tillhörde Potsdam DDR, fram till 1990.
Efter rundvisningen åker vi vidare till Schloss Sanssouci, här går vi på egen hand runt i slottsparken och njuter av vyerna.
Sanssouci (franska: sorgenfri) är ett slott och en park i Potsdam utanför Berlin, Tyskland. Sanssouci uppfördes 1745–1747 av Fredrik den store som sommarresidens och ritades av arkitekten Georg Wenzeslaus von Knobelsdorff. Den utökades 1826–1828 enligt planer utförda av Peter Joseph Lenné. Flera medlemmar av kungafamiljen bebodde slottet under många år, men efter Fredrik Vilhelm IV av Preussens död 1861 blev det så småningom museum.I parken, som rymmer många fontäner och skulpturer, finns flera berömda byggnadsverk av stor historisk betydelse. Bland annat tehuset i rokokostil och lustslottet Charlottenhof ritat av Karl Friedrich Schinkel.Slottet ingår i världsarvet Palats och parker i Potsdam och Berlin.
Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen kommer vi att åka en båttur på Havel, ombord kommer vi också att äta en gemensam middag.

Dag 15. Vi lämnar Potsdam och hotellet efter frukost, vi kommer att åka färjan från Rostock som avgår kl. 13:00. Innan vi kör ombord på färjan gör vi ett kort stopp för lite shopping. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten, där vi kommer att pausa. Det finns möjlighet för dom som önskar att äta middag. Vi kommer att vara åter i Karlskrona igen vid 20 tiden.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet!

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-15
Halvpension på resdagarna
Helpension på Hotel Excelsior samt lunchpaket på hemresedagen
Fritt kaffe under resdagarna
Vattenträning varje morgon i Cervia
Besök och guidning på Slott Cecilienhof
Båttur Potsdam
Reseledarservice