Jokkmokks Marknad 6 dagar

Jokkmokks Marknad, en mötesplats i Arktis under mer än 400 år. En fantastisk upplevelse!

Jokkmokks marknad är en av världens älsta årligen återkommande marknader och en unik mötesplats norr om polcikeln. 
Vi ska dit, vill du åka med?

 

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1: Norrut genom vårt vackra Sverige
Vi lämnar hemorten och kör norrut genom Sverige. Under resan stannar vi på lämpliga platser för pauser och mat under alla resdagar. Vi äter en god middag och gör en provsmakning på whiskydestilleri – Mackmyra. Övernattning på Scandic hotell****, Gävle.

Dag 2: Genom världsarvsområde till Norrbotten
Vi fortsätter norrut längs E4an tills vi kommer till Sundsvall, då viker och kör inlandet till Arvidsjaur där vi kommer att tillbringa natten på hotell Laponia***. Här äter vi en gemensam middag. 

Dag 3: Lappland med Jokkmokks marknad och Kiruna
Vi lämnar Arvidsjaur och kommer in i Samernas land och kör mot deras centralort – Jokkmokk. Här har samerna hållit vintermarknad sedan 1605. Jokkmokks marknad – samiska kvalitetsprodukter, utställningar, renrajd, föreställningar och lokal mat. På Talvatissjön kan man prova hundspann, skoterkörning och helikopterlyft. På eftermiddagen fortsätter vi genom Lappland via Gällivare till Kiruna. Kiruna, gruvstaden, som ska flyttas. Bostadsområden har börjat rivas, hela hus har flyttas och den stora stadsomvandlingen är i full gång. Vi checkar in på Hotel SPiS***. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4: ICEHOTEL
Vi lämnar Kiruna för att åka till Jukkasjärvi – den lilla byn som blivit världsberömd pga. ICEHOTEL. Vi får en guidad rundtur och egen tid att njuta och se alla olika rum och besöka ICEBAR. Vi äter lunch på ICEHOTELs värdshus innan vi fortsätter söderut. Vi stannar i Gammelstaden och tittar på Sveriges största kyrkby innan vi kommer till Luleå och checkar in på Elite Stadshotellet**** Luleå.

Dag 5: Söderut längs kustvägen
Med mycket upplevelser från Norrbotten och Lappland i bagaget kör vi idag söderut längs kustvägen. Dagens mål är Söderhamn och Best Westen Hotell***. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6: Välkomna tillbaka till Södra Sverige
Vi lämnar Söderhamn och fortsätter söderut mot er hemort. Med oss har vi många bestående minnen från vackra norra Sverige!

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
Lunch dag 4
Rundvisning och provning enligt program
Reseledare