Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Jokkmokks Marknad 6 dagar

  Följ med oss till Jokkmokks marknad

  Varje år hålls en vintermarknad i Jokkmokk mellan den första torsdagen i februari till och med lördagen. Den traditionella marknaden har varit en samlingsplats för samer i över 400 år och räknas som en av Sveriges äldsta marknadsplatser med traditioner sedan medeltiden. Här finns hundratals utställare som erbjuder allt från samiska kvalitetsprodukter, lokal mat och spännande utställningar.

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Förmiddagsfika dag 1
  Frukost dag 2-6
  Middag dag 1-5
  Guidad tur och lunch på Ishotellet
  Whiskyprovning och guidad tur på Mackmyra
  Reseledare

  Dagsprogram

  • Jokkmokks marknad

   Dag 1: Norrut genom vårt vackra Sverige
   Vi lämnar hemorten och kör norrut genom Sverige. Under resan stannar vi på lämpliga platser för pauser och mat under alla resdagar. Vi äter en god middag och gör en provsmakning på whiskydestilleri – Mackmyra. Övernattning på Scandic hotell****, Gävle.

   Dag 2: Genom världsarvsområde till Norrbotten
   Vi fortsätter norrut längs E4an tills vi kommer till Sundsvall, då viker och kör inlandet till Arvidsjaur där vi kommer att tillbringa natten på hotell Laponia***. Här äter vi en gemensam middag.

   Dag 3: Lappland med Jokkmokks marknad och Kiruna
   Vi lämnar Arvidsjaur och kommer in i samernas land och kör mot deras centralort – Jokkmokk. Här har samerna hållit vintermarknad sedan 1605. Jokkmokks marknad – samiska kvalitetsprodukter, utställningar, renrajd, föreställningar och lokal mat. På Talvatissjön kan man prova hundspann, skoterkörning och helikopterlyft. På eftermiddagen fortsätter vi genom Lappland via Gällivare till Kiruna. Kiruna, gruvstaden, som ska flyttas. Bostadsområden har börjat rivas, hela hus har flyttats och den stora stadsomvandlingen är i full gång. Vi checkar in på Hotell Kebne. Gemensam middag på hotellet.

   Dag 4: ICEHOTEL
   Vi lämnar Kiruna för att åka till Jukkasjärvi – den lilla byn som blivit världsberömd pga. ICEHOTEL. Vi får en guidad rundtur och egen tid att njuta och se alla olika rum och besöka ICEBAR. Vi äter lunch på ICEHOTELs värdshus innan vi fortsätter söderut. Vi stannar i Gammelstaden och tittar på Sveriges största kyrkby innan vi kommer till Luleå och checkar in på Elite Stadshotellet**** Luleå.

   Dag 5: Söderut längs kustvägen
   Med mycket upplevelser från Norrbotten och Lappland i bagaget kör vi idag söderut längs kustvägen. Dagens mål är Söderhamn och Best Western Hotell***. Gemensam middag på hotellet.

   Dag 6: Välkomna tillbaka till Södra Sverige
   Vi lämnar Söderhamn och fortsätter söderut mot er hemort. Med oss har vi många bestående minnen från vackra norra Sverige!

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2021-02-03BussJokkmokkMer än 88 995:-Boka
  Resekalender
  23/9Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden