Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Klassiska Norge med Ålesund 5 dagar

  Följ med oss på vår klassiska Norgeresa

  Vi njuter av de fantastiska vyerna som vårt nordiska grannland Norge erbjuder. Vi åker bland annat buss på Trollstigen och båt på Geirangerfjorden.

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Förmiddagsfika dag 1
  Frukost dag 2-5
  Middag dag 1-4
  Båttur på Geirangerfjorden
  Reseledare

  Dagsprogram

  • Norge med Ålesund

   Dag 1. Denna resa startar från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne. Vi stannar för fika, lunch och bensträckare längs vägen. Innan vi vet ordet av så åker vi över Svinesundsbron och så är vi i Norge.
   Vi passerar Oslo och fortsätter mot dagens mål som är Hamar. Här checkar vi in på Scandic Hotel som har ett centralt men rofyllt läge vid Norges största sjö Mjösa. Middagen serveras på hotellet.

   Dag 2. Efter frukosten följer vi Mjösa till Lillehammer. Vi når snart den mest kända vägen i Norge – Trollstigen - som slingrar sig upp genom fjällmassivet. Uppe på toppen är utsikten hänförande med ståtliga berg och djupa dalar. Här gäller det att ha kameran med för att föreviga denna vackra storslagna natur. Vi kör vidare till Ålesund som ligger omgivet av fjordar och höga fjälltoppar. Vårt hem denna natt blir Scandic Parken som ligger i hjärtat av staden med en vy över hamnen och alla husen i Jugendstil.

   Dag 3. Idag kommer vi att åka med en båtresa på Geirangerfjorden. Vi åker från Hellesylt till Geiranger och turen tar ca i timme. Norge bjuder på hisnande vyer, vattenfall och pittoreska gårdar längs med branta fjällväggar. Geirangerfjorden sägs vara den vackraste av alla Norges fjordar och som är ett världsarv. Vid kajen väntar vår buss som ska ta oss en tur genom byn och därefter vidare till Loen och fina Hotel Loenfjord. Vi fortsätter att njuta av den obeskrivligt vackra naturen och äter en god middag på hotellet.

   Dag 4. Vi lämnar Loen och åker till Fjaerland, där vi gör ett stopp vid glaciären. Vidare ner till Sognefjorden som vi passerar med en bilfärja. Vi gör ett kortare stopp vid den kända Stavkyrkan i Borgund, passerar därefter Hemsedal och Gol på vår väg till Oslo där vi kommer att bo på hotell Thon Hotel. Här äter vi en gemensam middag.
   Här äter vi en gemensam middag på hotellet.

   Dag 5. Idag efter frukost kommer vi att lämna Norge för denna gång. Men innan dess kommer vi att få en guidad tur i Olslo. Vi kommer också att få lite egen tid till lunch innan vi kör mot våra hemorter, och givetvis kommer vi att stanna för fika, lunch och benstäckare.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet!

  Resekalender
  20/10Bordershop Expressfrån 775:-
  23/10Glada Änkan - Malmö Nöjesteaterfrån 1 450:-
  24/10Bordershop Expressfrån 775:-
  31/10Bordershop Expressfrån 775:-
  1/11Ullaredfrån 400:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden