Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Kroatiens Pärla Istrien 10 dagar

  Förläng sommaren på Istrien - Kroatiens pärla

  Den trevliga orten Porec på Istrien är en idealisk plats för såväl lata som äventyrsfyllda dagar. Istrien är verkligen ett resmål som man lätt kan förälska sig i. Halvön intog härom året en hedrande andra plats på Lonely Planets lista över ”Bästa resmål”. Istrien kallas ibland också för ”Nya Toscana” men sina fina viner, underbara natur, hisnande höga berg, turkosblått vatten och gröna pinjeskogarimponerande historia och kultur kryddat med en storslagen natur!

  Fritextsökning

  Dagsprogram

  Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning enligt vår tidtabell och påstigningsplatser genom Blekinge och Skåne. När vi är en bit söder om Köpenhamn gör vi en paus för bensträckare och förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter vidare mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. När vi kommit in på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen rullar snabbt undan när vi passerar städer som Lübeck och Hamburg. Dagens etappmål är Hannover där vi bort på Median Hotel Hannover****, Efter att vi har installerat oss på våra rum äter vi en gemensam middag.

  Dag 2. Efter frukost fortsätter vi vår färd mot Kroatien. Vi gör såklart stopp för bensträckare och lunch längs vägen. Dagens etappmål är lilla byn Rohrdorf där vi kommer att övernatta på mysiga Hotel Zur Post, Rohrdorf***. På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Dag 3. Rohrdorf – Underbart sköna Hotel Materada***, Plava Laguna, Porec
  Idag passerar vi sagolika Salzburg och vi gör ett stopp så vi hinner njuta av denna fantastiska stad. Efter en promenad på den berömda huvudgatan Getreidegasse och tid för lunch så sätter vi oss tillrätta för de sista milen.
  Snart är vi framme i Kroatien och kan njuta av underbara vyer över Istrien med sin underbara natur, hisnande höga berg, turkosblått vatten och gröna pinjeskogar. Tidig kväll når vi underbart sköna Porec. När vi checkat in på vårt trevliga hotell är det bara att koppla av och njuta. På kvällen är det dags för en god middag i glada vänners lag. Hotel Materada***, Plava Laguna, Porec ligger bara 100 meter från stranden och omges av en stor park med gräsmattor som lämpar sig väl för solbad. Du kan koppla av vid poolen med barnavdelning och solstolar eller på Blå Flagg-stranden. Gratis WiFi finns i alla utrymmen. Alla rum är luftkonditionerade och har balkong, satellit-tv och eget badrum. Hotellets restaurang serverar lokala och internationella rätter. Som gäst kan du välja mellan ett stort urval av drinkar i cocktailbaren eller poolbaren. En frukostbuffé serveras dagligen. Badhanddukar till poolen tillhandahålls gratis. I närheten kan du bland annat spela tennis, bordtennis, minigolf och volleyboll, oftast avgiftsbelagt. Poreč ligger 3 km bort. En lokal buss stannar precis framför hotellet. Hotellet omges av ett lugnt parklandskap med medelhavsväxter. Stranden har unik utsikt över Poreč. Hotellet passar perfekt för en avkopplande semester.

  Dag 4. Porec, Rovinj – den förtrollande staden
  Efter en stärkande frukost börjar vi våra äventyr på Istrien. Vi åker till Kroatiens vackraste medeltidsstad Rovinj. Rovinj som en gång i tiden jämfördes med St. Tropez är ljuvligt charmig med slingriga, smala gränder, små torg och hus i barock- och renässans. Längst ut på udden tornar kyrkan St. Euphemia upp sig med sitt 60 m höga klocktorn. Rovinj var ursprungligen en ö där romarna byggde en hamnstad. Spåren av romersk och italiensk arkitektur och kultur är många. Vi avslutar dagen med ett besök och vinprovning i en mycket omtalad vinkällare. På kvällen träffas vi i hotellets restaurang för att äta tillsammans.


  Dag 5. Porec – Slovenska Piran
  Idag åker vi över gränsen till Vid den vackra Piranbukten ligger ett riktigt smultronställe: staden Piran. Ett besök i denna välbevarade idyll är en upplevelse vi kommer att bära med oss länge. Här, bland slingrande medeltida gränder, känns det förflutna levande. Vår reseledare tar oss med på en promenad i denna tilltalande stad. Kanske lockas vi att slå oss ner vid någon av de många serveringarna kring hamnen och njuta av atmosfären. Eller, om vädret så bjuder, ta oss ett dopp i havet. Framåt kvällen samlas vi igen för lite mat och dryck.

  Dag 6. Porec vår egen stad
  Porec är en charmig medeltidsstad med historia, som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finns en välbevarad stadskärna med vackra byggnader, mysiga torg och trånga gränder. Självklart visar Din reseledare Dig vägen. Under eftermiddagen kan vi njuta av avkopplande promenader längs med havet eller sol och bad för den som önskar. Middag på kvällen.

  Dag 7. Porec, Shopping i Pula
  Idag går bussen till Pula, huvudorten på Istrien. Den romerska amfiteatern är den största av Pulas sevärdheter. Den kroatiska versionen av Colosseum är absolut ett måste att se när man befinner sig här, men det finns fler spår av romarna som man bör spana in, bland annat Augustus tempel. Pula erbjuder också trevlig och bra shopping. Samtidigt som man kan få en känsla av att vandra runt i en mondän gammal, medeltida stad med kullerstensbelagda gator och trånga gränder så har Pula ett helt annat ansikte. Pula är nämligen en i allra högsta grad modern storstad, om än i ett mer behändigt format än andra urbana storstadsområden som finns på andra håll i världen. I centrum hittar man allt från små gågator till saluhallar som alla lämpar sig utmärkt för trevliga
  shopping-äventyr. Många stora kedjor lyser med sin frånvaro vilket vi bara tycker är skönt! På kvällen samlas vi igen för gemensam avskedsmiddag på hotellet!

  Dag 8. Idag efter frukost är det dags att lämna Porec. Vi kör mot Tjeckien. Vi kommer att bo en en stad som heter České Budějovice som är känd för sina ölbryggerier och ölet Budweiser Budvar ha sitt ursprung i staden. Här bor vi bra mitt i staden påCeske Budejovice Clarion Hotel****. På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Dag 9. Efter frukost åker vi mot Berlin där vi ska tillbringa sista natten tillsammans. Vi gör självklart stopp för Bensträckare och lunch längs vägen.

  Dag 10. Sista frukosten denna resan. Vi lämnar hotellet och åker mot Rostock. När vi kommit i land i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för den som så önskar. Efter pausen fortsätter vi färden mot våra respektive hemorter.

  *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Förmiddagsfika dag 1
  Frukost dag 2-10
  Middag dag 1-9
  Besök i vinkällare inkl. provning
  Välkomstdrink på hotellet
  Reseledare

  Resekalender
  16/8Bordershop Expressfrån 775:-
  23/8Bordershop Expressfrån 775:-
  24/8Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  26/8Bordershop Expressfrån 775:-
  30/8Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden