Kroatiens Pärla Istrien 10 dagar

Förläng sommaren på Istrien - Kroatiens pärla

Den trevliga orten Umag på Istrien är en idealisk plats för såväl lata som äventyrsfyllda dagar. Istrien är verkligen ett resmål som man lätt kan förälska sig i. Halvön intog härom året en hedrande andra plats på Lonely Planets lista över ”Bästa resmål”. Istrien kallas ibland också för ”Nya Toscana” men sina fina viner, imponerande historia och kultur kryddat med en storslagen natur!

Pris från:
11 495:-
Dagar:10
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-10, middag dag 1-9, besök i vinkällare inkl. vinprovning, entré till Postonjagrottorna, reseledare. GLÖM EJ PASS.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning enligt vår tidtabell och påstigningsplatser genom Blekinge och Skåne. När vi är en bit söder om Köpenhamn gör vi en paus för bensträckare och förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter vidare mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. När vi kommit in på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen rullar snabbt undan när vi passerar städer som Lübeck och Hamburg. Dagens etappmål är Hannover, här ska vi övernatta på ACHAT Hannover Airport Hotel****. Efter att vi har installerat oss på våra rum äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Efter frukost fortsätter vi vår färd mot Kroatien. Vi gör såklart stopp för bensträckare och lunch längs vägen. Dagens etappmål är lilla byn Rohrdorf där vi kommer att övernatta på mysiga Hotel Zur Post, Rohrdorf***. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3. Idag efter frukost ger vi oss iväg på den sista etappen mot Kroatien. Vi passarer  sagolika Salzburg och vi gör ett stopp så vi hinner njuta av denna fantastiska stad. Efter en promenad på den berömda huvudgatan Getreidegasse och tid för lunch sätter vi oss tillrätta för de sista milen. Snart är vi framme i Kroatien och kan njuta av underbara vyer över Istrien med sin underbara natur, hisnande höga berg, turkosblått vatten och gröna pinjeskogar. Tidig kväll når vi underbart sköna Umag. När vi checkat in på vårt trevliga hotell är det bara att koppla av och njuta. På kvällen är det dags för en god middag i glada vänners lag.
Hotell Sol Umag Residence: Boendet ligger 1 minuts promenad från stranden och 1 km från centrala Umag. Här erbjuds ett hälsocenter och både inomhus- och utomhuspooler. De luftkonditionerade rummen har balkong, minibar, värdeskåp och ett eget badrum. I närheten hittar du flera restauranger som serverar lokala och internationella rätter.

Dag 4. Umag, Rovinj – den förtrollande staden
Efter en stärkande frukost börjar vi våra äventyr på Istrien. Vi åker till Kroatiens vackraste medeltidsstad Rovinj. Rovinj som en gång i tiden jämfördes med St. Tropez är ljuvligt charmig med slingriga smala gränder, små torg och hus i barock- och renässans. Längst ut på udden tornar kyrkan St. Euphemia upp sig med sitt 60 m höga klocktorn. Rovinj var ursprungligen en ö där romarna byggde en hamnstad. Spåren av romersk och italiensk arkitektur och kultur är många.Vi avslutar dagen med ett besök och vinprovning i en mycket omtalad vinkällare. 
På kvällen träffas vi i hotellets restaurang för att äta tillsammans.

Dag 5. Umag – Postojna, Slovenien
Nu när Ni bor på denna sidan på Istrien så tar det ca 1h och 20 minuter att åka till Postojna. Här följer gruppen med på en guidad tur med engelsktalande guide. Observera att det kan vara lite ansträngande att gå.
Framåt kvällen samlas vi igen för lite mat och dryck.

Dag 6. Umag, Ledig dag
Denna dag kan vi njuta av avkopplande promenader längs med havet. Sol och bad för den som önskar.

Dag 7. Umag, Shopping i Pula
Idag går bussen till Pula, huvudorten på Istrien. Den romerska amfiteatern är den största av Pulas sevärdheter. Den kroatiska versionen av Colloseum är absolut ett måste att se när man befinner sig här, men det finns fler spår av romarna som man bör spana in, bland annat Augustus tempel. Pula erbjuder också trevlig och bra shopping. Samtidigt som man kan få en känsla av att vandra runt i en mondän gammal, medeltida stad med kullerstensbelagda gator och trånga gränder så har Pula ett helt annat ansikte. Pula är nämligen en i allra högsta grad modern storstad, om än i ett mer behändigt format än andra urbana storstadsområden som finns på andra håll i världen. I centrum hittar man allt från små gågator till saluhallar som alla lämpar sig utmärkt för trevliga shopping-äventyr. Många stora kedjor lyser med sin frånvaro vilket vi bara tycker är skönt!
På kvällen samlas vi igen för gemensam avskedsmiddag på hotellet!

Dag 8. Idag efter frukost är det dags att lämna Umag. Vi kör mot Tjeckien. Vi kommer att bo en en stad som heter České Budějovice som är känd för sina ölbryggerier och ölet Budweiser Budvar ha sitt ursprung i staden. Här bor vi bra mitt i staden på Clarion Congress Hotel České Budějovice****. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 9. Efter frukost åker vi mot Rostock där vi ska tillbringa sista natten tillsammans. Vi gör självklart stopp för Bensträckare och lunch längs vägen.

Dag 10. Sista frukosten denna resan. Vi lämnar hotellet och åker den korta biten till färjeläget i Rostock. Innan vi kör ombord på färjan stannar vi för lite shopping. När vi kommit i land i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för den som så önskar. Efter pausen fortsätter vi färden mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-10
Middag dag 1-9
Besök i vinkällare inkl. vinprovning
Entré till Postonja grottorna
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2018-09-08BussKroatiens Pärla Istrien 10 dagarMer än 811 495:-Boka