Lüneburg 3 dagar

Följ med oss på en tur till trevliga Lüneburg

Lüneburg har ca 70 000 invånare. På medeltiden blev staden mycket rik genom handeln med salt. Det fanns flera saliner i stadens omgivning där saltet utvanns och därefter exporterades. Det transporterades längs den gamla saltvägen via Lauenburg till Lübeck och därifrån till alla östersjöländer.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning enligt vår tidtabell genom Blekinge och Skåne. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn tar vi en paus på en trevlig rastplats för förmiddagsfika. Färden fortsätter sedan mot Rödby där färjan vänta på att ta oss till Puttgarden. När vi kommit till Tyskland så passerar vi snabbt Lübeck och Hamburg innan vi kommer fram till vårt centrala hotell Seminaris Hotel i Lüneburg. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Idag efter frukost kommer det en lokalguide och tar med oss på en stadsrundtur i Lüneburg. Efter rundturen har ni dagen till ert egna förfogande. Det finns mycket trevligt att hitta på i Lüneburg. T.ex. ett besök på saltmuseum, den gamla kranen som ligger vid floden, vattentornet eller så kan ni gå en rundvisning i det historiska Rådhuset. Detta är bara några exempel på vad som finns att göra i Lüneburg. Under tiden som ni strosar omkring så kan det vara en god idé att hålla ögonen öppna efter en restaurang som ni kan boka in kvällen middag på.
Lüneburg har ca 70 000 invånare. På medeltiden blev staden mycket rik genom handeln med salt. Det fanns flera saliner i stadens omgivning där saltet utvanns och därefter exporterades. Det transporterades längs den gamla saltvägen via Lauenburg till Lübeck och därifrån till alla östersjöländer. Salthandeln gjorde Lüneburg till en av de mäktigaste städerna i hansan. Efter många århundraden då Lüneburg var rik och betydelsefull minskade dess betydelse efter 1600-talet. Salinen stängdes 1980 efter mer än 1000 års drift. Det moderna Lüneburg har fått ny betydelse genom sitt universitet som grundades 1989.

Dag 3. Idag efter frukost vänder vi tillbaka mot Skåne och Blekinge igen. På vägen hem kommer vi att pausa på Ekerödsrasten i 45 minuter. Här finns det möjlighet till att köpa mat för dom som så önskar. Eftre pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Stopp vid gränshandel kommer att göras antingen på utresan eller hemresan
**Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Frukost dag 2-3
Middag dag 1
Stadsrundtur i Lüneburg
Reseledare