Norge Flor & Fjaere

Följ med oss på en tur till bland annat till unika Flor & Fjaere.

Flor & Fjaere är en ö där man under 3 generationer analgt en fantastisk parkanläggning. Vi kommer hit med båten från Stavanger, båtresan tar ca 20 minuter. Här njuter vi av den fantastiska parken tillsammans med vår lokalguide som möter upp oss när vi ankommer till blomsterön. Vi kommer även att äta en lunch ute på ön.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1
Denna resan startar i Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning enligt vår tidtabell. På vår väg mot Strömstad kommer vi att göra stopp för både fika och lunch längs med vägen. Vi kör ombord Color Lines fartyg som tar oss från Strömstad till Sandefjord. Vi äter tillsammans i buffetrestaurangen. Här bjuds det på olika sallader, skaldjur, charkuterier, olika varma rätter med fisk, kött och vegetariska alternativ. Efterrättsbuffen bjuder på typiskt norska efterrätter, kakor, tårta, glass och ost med tillbehör. Öl, vin och läsk ingår.
Efter ankomst i Sandefjord kör vi längs med den vackra norska Östkusten till Kristiansand, där vi stannar för natten.

Dag 2
Efter en god frukost tar vi oss vidare till Stavanger. Vägen leder genom ett vackert landskap med emellanåt fantastiska vyer över havet. Vi kör längs med Jaerenkusten. Här finns långa stränder och små byar. Känn harmonien och njut av ljuset och det unika kystlandskapet. Här finns också Norges sydligaste punkt: Lindesnes. Efter Egesund svänger vi upp in mot landet och Stavanger.Vi bor centralt och stannar här i två nätter. Vi äter middag tillsammans på hotellet.

Dag 3

Idag får vi uppleva något utöver det vanliga. Efter frukosten tar vi en kort promenad till kajen, där vi kliver ombord på en båt som tar oss till blomsterön Sør Hidle, bättre känd som ”Flor og Fjaere”. Efter en behaglig tur på 20 minuter är vi framme på blomsterön Flor og Fjaere. Vid ankomst möts ni av en lokalguide som visar oss trädgårdarna och som berättar om öns hemligheter och historia. 3 Generationer har jobbat för att få gården så som den är idag. Efter visningen väntar en härlig flerrätters lunch med inspiration från hela världen. Efter kaffet och efterrätten har vi lite tid på egen hand, innan båten tar oss tillbaka till fastlandet för middag och övernattning på hotellet.

Dag 4

Vi lämnar Stavanger och kör via ett nätverk av broar och öar till Mortavika för båtfärden över Boknafjorden. Vi svänger in mot fastlandet och kör norrut, till Hardangerområdet. Hardangerfjorden sträcker sig hela vägen från Atlanten till Hardangerplatån. Längs med vägen finns många fina och unika platser att njuta av. Här finns Trolltunga klippan, Folgefonna glaciären och många vattenfall. Missa inte Vöringfossen, som är en av den största vattenfall i hela Norge. Området är också känt för sina traditioner såsom Hardangerfiolen, Hardangerbroderier och sist men inte minst den goda välkända äppelcidern. Vi kör vidare till Geilo för middag och övernattning.

Dag 5

En utflykt ingen vill missa är en tur med Flåmsbanan. Vi börjar dagen med att åka mellan Geilo och Myrdal – stationen som inte går att nå med vanliga motorfordon. Här byter vi till den berömda Flåmsbanan. Tåget slingrar sig ner till Flåm som ligger fint vid fjorden. På vägen passerar vi vild och vacker natur med vattenfall och branta klippor som reser sig upp till 900 meter över vattenytan. Vi når Flåm och möter bussen där. Vi kör vidare via Borgund – känd för sin stavkyrka – och Gol till Osloområdet, där vi stannar en natt.

Dag 6

Efter några trevlig dagar i vårt grannland, är det dags att bege oss tillbaka till Sverige. Vi tar Oslofjordtunneln och kör hem mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss mot ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
Utflykter och inträden enligt dagsprogrammet
Reseledare