Norges Gyllene Omväg 7 dagar

Följ med oss på Norges Gyllene Omväg

Vi besöker gårdsbutiker, glasblåsning, lanthandel, akvavitprovning och ost och glasstillverkning. En båttur på Geirangerfjorden och en tågtur på Flåmsbanan. Allt detta till fantastiska vyer ochg trevligt sällskap.

Välkommen att följa med!

 

 

Pris från:
9 495:-
Dagar:7
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-7, middag dag 1-6, inträden och utflykter enligt program, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt våra påstigningsplatser. Den första dagsetappen slutar i Gjøvik där vi checkar in på vårt hotell Clarion Collection. Här äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukosten kör vi norrut, över Lillehammer och Ringebu till Sollia. Vi tar en paus vid Sjokoladelåven på Nordre Nesset gård, vid foten av Rondane där vi får lite information om fabrikens historia och om chokladtillverkningen. Vi kan se hur chokladen produceras och vi kan såklart köpa med oss några godsaker. Vi tar oss vidare till Røros, den vackra träbyn som många säkert känner igen från Pippi Långstrumpfilmerna. Dagens resmål är Stiklestad, där kung Olaf II Haraldsson dog i strid år 1030. Han begravdes ursprungligt i Nidaros, som vi besöker lite senare på vår resa.

Dag 3. Den här dagen rör vi oss i den delen av Norge som kallas för ”den Gyllene Omvägen”. Vi börjar tidigt och besöker bland annat Gangstad gårdsysteri där vi provsmakar deras goda ostar och glass, gjord på gårdens färska komjölk, här finns även en gårdsbutik för de som vill köpa med sig något gott hem. Även den gemytliga gårdsbutiken Gulburet och galleriet GlassLåven står på programmet innan vi fortsätter till Berg Gård för att få höra om gårdens historia – och för att smaka på gårdens Akvavit, såklart. Vi tar den vackra vägen till Rørvik och tar färjan över till Tröndheim för middag och övernattning.

Dag 4. Vi börjar dagen med att besöka Trondheims och Norges stolthet Nidarosdomen, där Nordens historia verkligen sitter i väggarna. För att få ut det mesta ur vårt besök, får vi en guidad visning här. Vi lämnar sedan Trondheim för att ta oss åter ut på landsvägarna. Vi färdas över den magiskt vackra Atlanterhavsvegen, ett väg- och brosystem som gör att det nästan känns som man svävar över havet. På eftermiddagen kommer vi fram till ännu en lokalgård: Derinngården. Här produceras ”kortreist mat” med fokus på mejeriprodukter. Här finns också möjlighet att äta lunch eller ta en fika. Vi fortsätter vår resa och bor i Molde.

Dag 5. Vem känner inte till Geirangerfjorden – drottningen av alla fjordar i Norge och en av de mestbesökta. Makalöst blått vatten, branta bergsväggar och mäktiga vattenfall – Geirangerfjorden har allt. Även vägen dit är spektakulärt. Vi korsar Midfjorden och kör över Trollstigen ner till Linge och tar oss över Geirangerfjorden till Eidsdal. När vi har kommit till själva Geiranger, lämnar vi bussen och tar vi en båttur på Geirangerfjorden. Vi fortsätter sedan vår färd längre söderut till Skei eller omgivning för middag och övernattning.

Dag 6. Vi har nu kommit till Jostedalsbreen Nasjonalpark och kör genom ett vackert landskap till Fjaerland. Här finns Norsk Bremuseum där vi kan ta en paus. Vi kör sedan vidare till Sogndal och njuter av ännu en vacker fjord. Sognefjorden, som är Norges längsta och djupaste fjord. Vi korsar fjorden och tar oss vidare till Laerdal och Borgund, där en av Norges vackraste stavkyrkor finns bevarad. Vi kör vidare, ner till Oslo för en sista natt i Norge innan vi tar oss hem till Sverige.

Dag 7. Efter frukost så tar vi sista etappen tillbaka till Våra respektive hemorter igen.

* Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-7
Middag dag 1-6
Inträden och utflykter enligt program
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-07-24BussNorges Gyllene omväg 7 dagarMer än 89 495:-Boka