Normandie 10 dagar med buss eller 8 dagar flyg/buss

Följ med oss till Normandie! Vi erbjuder en resa på 10 dagar om du väljer att åka med buss eller en resa på 8 dagar där du flyger ner och ansluter med gruppen, tillsammans åker vi buss hem.
Vi besöker den vackra Monets Trädgård i Giverny och bor i Caen, vi provsmakar Calvados och gör ett besök på landstigningsmuseét i Arromanches. Klosterbesök på Mont-Saint-Michel och givetvis åker vi över till Jersey.
En resa som bjuder på både historia och vackra vyer.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dagsprogram Normandie 10 dagar med buss eller 8 dagar flyg/buss


26/5 Dag 1.
Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för fika. Efter fikat försätter vi mot Rödby där färjan väntar på att ta oss över till Tyskland. Väl ute på Autobahn så rullar milen undan och snart är vi framme vid dagens etappmål som är vårt övernattningshotell Hotel Meny i Soltau. Här äter vi en gemensam middag.
27/5 Dag 2.
Efter frukost åker vi vidare mot vårt nästa etappmål som är Lille och vårt övernattningshotell. På vägen gör vi stopp för bensträckare fika och lunch. När vi kommer fram till vårt hotell äter vi en gemensam middag.
28/5 Dag 3.
Idag hälsar vi anslutande gäster som kommer till Paris med flyg välkomna. När vi har hämtat upp dessa resenärerna så kör vi vidare till Giverny där vi får en guidad rundvisning i Monets trädgård. Rundvisningen är med engelsktalande guide. Här har vi också lite egen tid så vi kan njuta av den fina trädgården. Efter besöket fortsätter vi mot Caen och vårt hotell Best Western Plus Hotel Moderne. På detta hotell kommer vi att ha vårt boende de närmaste dagarna. Här äter vi en gemensam middag.
29/5 Dag 4.
Idag är det en heldagsutflykt till den trevliga kuststaden Honfleur. Här tar vår reseledare oss på en liten stadspromenad, sedan ges lite tid att på egen hand njuta av staden samt att äta lunch. Sedan sätter vi oss i bussen för att åka till staden Cormeilles, här kommer vi att ha en smakprovning av Calvados samt en guidad visning av anläggningen. När vi har provat klart åker vi tillbaka till hotellet i Caen. Gemensam middag på kvällen.
30/5 Dag 5.
Idag efter frukost åker vi på förmiddagen till Landstigningsmuséet  i Arromanches och på eftermiddagen åker vi till Bayeux och tittar på den berömda Bayeux tapeten som är en broderad textil som skildrar normandernas erövring av England år 1066. Efter besöket vänder vi tillbaka till Caen och vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.
31/5 Dag 6.
Idag efter frukost så är det dags att lämna vårt hotell i Caen. Vi åker vidare mot kusten och gör ett besök på Mont-Saint-Michel. Mont-Saint-Michel är ett kloster, klostret ligger i den lilla kommunen Mont Saint-Michel som endast har 44 invånare. Beroende på om det är ebb eller flod så är Mont Saint-Michel antingen en ö eller fastland och omges av kvicksand samt branta stenar. Tidvattnet vid Mont Saint Michel är en av de högsta i Europa på upp till 14 meter. Efter besöket på klostret åker vi till vårt nya hotell, hotel Cartier i Sant Malo. Här äter vi en gemensam middag.
1/6 Dag 7.
Idag efter frukost så tar vi en kort promenad ner till färjan som ska ta oss över till Jersey. Här möter det upp en lokalbuss och chaufför som vi har tillgång till hela dagen. Det kommer också att ansluta en lokalguide som vi har tillgång till under några timmar. Efter guidningen är det fri tid som gäller fram tills att färjan vänder tillbaka till Sant Malo igen. 
2/6 Dag 8.
Idag är det dags att lämna Sant Malo och börja ta oss norr över igen. Dagens etappmål är Reims och vårt hotell Mercure Reims Centre Cathedrale. Här äter vi en gemensam middag. Men innan vi kommer fram till Reims kommer vi att ha en Champagne provning hos Devavry i Champillion.
3/6 Dag 9.
Efter frukost så åker vi vidare till vårt sista övernattningshotell Best Western Hotel Achim som ligger i Bremen. Här äter vi en gemensam middag.
4/6 Dag 10.
Efter en god och mättande frukost åker vi tillbaka mot Sverige igen. Vi gör i mån av tid och utrymme ett korts stopp vid en gränshandel innan vi kör ombord på vår färja i Puttgarden. Färjan tar oss till Rödby och tar ca 45 minuter. På vägen hem från Danmark kommer vi att pausa på Ekerödsrasten i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

 

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår:

Avresa: 2020-05-26
Bussresa Tur o Retur
Del i dubbelrum
förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-10
Middag dag 1,2,3,4,5,6,8,9
Utflykter, provningar och inträden enligt program
Reseledare
Glöm ej Passet

Avresa: 2020-05-28
Flyg nerresa Kastrup-Paris
Bussresa hemresa
Del i dubbelrum
Frukost dag 2-8
Middag dag 1-4,6-7
Utflykter, provningar och inträden enligt program
Reseledare
Glöm ej Passet