Oktoberfest München 6 dagar

Följ med oss till Oktoberfest på riktigt. Vi ska nämligen Oktoberfest i München!

Den tyska ölfesten är en av världens största folkfester och hålls varje år i september och början av oktober i tyska München.Med anledning av festen bryggs ett särskilt oktoberfestöl, som serveras i enliterskannor. Bryggeriet Hofbräu har det största öltältet som rymmer cirka 7000 sittande inomhus och 3000 utomhus. Totalt finns cirka 100 000 sittplatser på området och sju miljoner liter öl serveras. Vi kommer också en av dagarna att göra ett besök i bland annat Hitlers Örnnäste.

Pris från:
9 695:-
Dagar:6
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-6, middag dag 1-5, lunch dag 4, inträden och utflykter enligt programmet, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning enligt vår tidtabell genom Blekinge och Skåne. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn tar vi en paus för förmiddagsfika från busscafét. Efter fikat så fortsätter vi mot Gedser där vår färja väntar på att ta oss till Rostock, Tyskland. Vi är snart ute på Autobahn och milen rullar undan snabbt. Dagens etappmål är Merseburg och Radisson Blu Hotel. Här väntar en god middag och sköna sängar.

Dag 2. Efter frukost så fortsätter vi vår resa mot Bad Reichenhall, som kommer att vara vår bas under denna resan. Vi kommer att bo bekvämt på vårt hotell Amber Residenz Bavaria. Bad Reichenhall är en stad med ca 17 000 invånare och är känd som kurort nära den österrikiska gränsen endast några mil från Salzburg.

Dag 3. Idag efter frukost åker vi in till München. Här kommer vi att tillbringa hela dagen. Programmet med tider osv är för närvarande inte klart. Vi kommer bland annat få en guidad stadsrundtur samt äta en gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Denna dagen efter frukost kommer vi att tillbringa i området kring Berchtesgaden. Berchtesgaden ligger bara 20 kilometer från vårt hotell. I Berchtesgaden kommer vi att besöka Salzbergwerk Berchtesgaden, en saltgruva där man brutit salt sedan 1517. Efter besöket så äter vi en lättare lunch på restaurang innan vi fortsätter att utforska området runt Berchtesgaden. Vi sätter oss till rätta i vår buss och åker till nästa stopp som blir Örnnästet eller Kehlsteinhaus som det egentligen heter.
Örnnästet ät byggt på 1 834 meter höjd över havet. Dit upp kommer man bara med speciella bussar och sista biten med en hiss. Väl uppe väntar en fantastisk utsikt över området Berchtesgaden.

Dag 5. Idag är det dags att lämna Bad Reichenhall och vända norr ut igen. Dagen etappmål är Hildesheim och vårt fantastiska Van der Valk hotel. Hotellet ligger precis vid torget i centrala Hildesheim. Här kommer vi garanterat att både äta och sova gott.

Dag 6. Efter en fantastisk hotellfrukost fortsätter vi mot Sverige igen. Vi åker med färjan från Puttgarden till Rödby. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten. Här kommer vi att pausa. För er som önskar finns det möjlighet att äta middag. Efter pausen kommer vi att fortsätta mot våra respektive hemorter.

*Vi reseverar oss för ändringar i programmet.
 

I priset ingår

Bussresa
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-6
Middag dag 1-6
Lunch dag 4
Inträden och utflykter enligt programmet
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-09-28BussOktoberfest München 6 dagarMer än 89 695:-Boka