Östersjön Runt 7 dagar

Östersjön runt

En rundtur med buss och båt till de vackra huvudstäderna runt Östersjön.

Pris från:
8 995:-
Dagar:7
Bussresa
Del i dubbelrum /insides dubbelhytt
Middag dag 1-6
Frukost dag 2-7
Entré och rundturer enligt program
Reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från våra respektive hemorter till Karlshamn där vi tar nattfärjan till Klaipeda i Litauen. Färjan avgår kl. 19:00 och när vi har fått våra respektive hytter är det dags att sätta sig till bords.
Dag 2. Vi ankommer Klaipeda vid 9 tiden och innan vi åker iland i Litauen så äter vi en stärkande frukost ombord. På vår väg till Litauens huvudstad Vilnius kommer vi att göra ett besök på Trakaislottet. Här kommer vi att få en guidad rundvisning av en engelsktalande guide. Efter visningen åker vi till vårt hotell i Vilnius, centralt belägna Best Westen Vilnius. Här äter vi en gemensam middag.
Dag 3. Idag efter frukost möter vår lokalguide upp vid hotellet. Vi kommer att få en 3 timmars stadsrundtur. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 4. Idag efter frukost är det dags att lämna Vilnius och styra mot Lettlands huvudstad Riga. På vägen till Riga kommer vi att göra ett besök på Korsberget.

Hundratusentals kors står uppställda på denna märkliga, svårtillgängliga plats utanför Siaulialli i Litauen. Ingen vet när de första korsen restes på berget men man tror att traditionen går tillbaka till 1300-talet då litauerna kristnades. Under en nationalistisk våg i mitten på 1800-talet restes många stora kors på berget. Sedan upproret mot tsardömet slagits ned 1863 började folk resa kors som minne av sina stupade anhöriga. När man inte visste var de stupade låg begravda placerade man deras kors här istället. Under sovjettidens terror restes kors som en protest mot den sovjetiska ockupationen. Vid minst tre tillfällen mejade sovjeterna ned Korsberget men i skydd av nattens mörker var nya kors snabbt på plats igen. Under de sista åren fram till kommunismens sammanbrott ökade antalet kors markant, bland annat som en manifestation av längtan efter självständighet.

Efter besöket på Korsberget fortsätter vi mot Riga där vi får en stadsrundtur i Riga innan vi checkar in på vårt hotell, Rixwell Old Town Palace. Här äter vi en gemensam middag.
Dag 5. Efter frukost så åker vi vidare mot Estlands huvudstad Tallinn. Vi åker via den berömda SPA och semesterorten Pärnu. Här har vi lite egen tid på egen hand att strosa omkring, ta en fika eller äta en lunch. Färden fortsätter till Tallinn där vi checkar in på vårt hotell, Hotel Cenennial. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 6. Idag på förmiddagen får vi en guidad stadsrundtur med en lokalguide. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter tills vi återsamlas igen för vidare transport till färjan som ska ta oss över till Stockholm. Ombord äter vi en gemensam middag.
Dag 7. Fartyget ankommer till Stockholm vid 10-tiden. Vi kommer att köra in till Stockholm Gamla Stan och slottet. Här har vi lite egen tid i ett par timmar att strosa runt. Det passar bra att äta lite lunch innan vi fortsätter vår färd mot våra respektive hemorter. Självklart stannar vi för fika och benstäckare.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum / insides dubbelhytt
Frukost dag 2-7
Middag dag 1-6
Eentréer och rundturer enligt program
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2018-09-14BussÖstersjön Runt 7 dagarMer än 88 995:-Boka