Östersjöns Pärla - Kolobrzeg 5 dagar

Östersjöns Pärla - Kolobrzeg

Kołobrzeg är Polens största kurort och en av Polens mest populära turistorter – häng med oss och upplev varför! Utöver sina berömda salta hälsobad erbjuder denna kuststad välbefinnande på flera plan: spännande historiska minnesmärken, Polens längsta strandpromenad, många parker och förstås – de vidsträckta sandstränderna som gör området så attraktivt. Kołobrzegs vackra omgivningar är också värda att utforska och det hinner vi självklart med under våra utflyktsdagar.

 

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar från Karlskrona på morgonen och har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt våra påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Färden fortsätter till Gedser där färjan väntar på att ta oss till Rostock. Väl inne på tysk mark kör vi ut på Autobahn som snabbt tar oss till polska gränsen. Väl inne på polsk mark så tar vi oss snabbt förbi Stettin och snart är vi framme vid vårt hotell som ligger i Kolobrzeg. Vi kommer att bo på Hotel Senator Kolobrzeg****Dzwirzyno.  På kvällen äter vi en gemensam middag.

Hotel Senator är vackert beläget, mitt i en tallskog och på bara ca. 100 m från sandstranden med ett unikt dynlandskap. Hotellet erbjuder 123 komfortabla, rökfria rum och lägenheter, fördelade på fyra separata byggnader. Alla rum (ca. 19-21 kvm) med dusch/WC, hårtork, badrock, telefon, parabol-TV, minibar. Här finns också ett stort wellness och spacentrum med ett brett utbud. Vidare erbjuder hotellet bowlingcenter, biljardbord, bordtennis för den aktive gästen. Det går också bra att hyra cyklar på hotellet. 2 ggr om dagen går det shuttle-bus till Kolobrzeg centrum och tillbaka

Dag 2. Idag ska vi bara ta det lugnt och njuta av vårt lyxiga hotell. Ni kanske väljer att gå på SPA. Hotellet erbjuder ett brett utbud av behandlingar. Kanske tar ni shuttle bussen in till Kolobrzeg centrum och äter en lunch eller så hyr ni en cykel och tar er dit för egen maskin, valet är erat. På kvällen samlas vi för att äta en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Idag efter frukost ska vi till Hortulus-trädgårdar i Dobrzyca – En fantastisk upplevelse med flera tematrädgårdar – japanska, franska, vattenträdgården och ljungheden osv – alla samlade på en och samma plats! Engagera alla sinnen – titta på, känna doften, höra och känna med fingrarna. Här möter Du en magisk blandning av blommande buskar och träd, dofter och färger som skapar fantastiska möjligheter att uppleva världens rika natur.
Vidare till Koszalin för lunch på Mikrobryggeriet Kowal.
Koszalin är en stad med medeltida anor och intressant historia. Först efter andra världskriget blev staden polsk, tidigare var den tysk. Under en rundtur i staden får vi se Mariakyrkan, den gamla stadsmuren, Müllerpalatset och mycket mer.

Dag 4. Idag ska vi åka längs Östersjökusten – 15 km öster om Swinemünde på ön Wolin hittar man det omtalade piren i Misdroy. Här hittar vi också entrén till den intressanta Nationalparken Wolin. Här hittar vi sällsynta och skyddade arter av allt från olika växter och fåglar. Vidare till en stad med många kulturminnen – Kamien Pomorski, vackert belägen vid Kamienski-bukten. Den främsta sevärdheten är katedralen från 1100- och 1200-talen med en mäktig orgel från 1600-talet med rörliga träfigurer. Ett besök lönar sig, kanske har vi turen att få lyssna till en kort orgelkonsert.

Dag 5. Idag efter frukost åker vi tillbaka mot Sverige igen. Vi kommer att ta färjan från Rostock till Gedser. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi pausar i 45 minuter. Här finns det möjlighet till att äta middag om man önskar. Efter vi haft paus åker vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priser ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-5
Middagsbuffé dag 1-4
Utflykter enligt program
Reseledare