Påskresa Stralsund 4 dagar

Följ med oss på Påskresa till Stralsund och Greifswald

Res bort över påsken. Lägg alla måsten åt sidan och åk med Trossö Buss & Bromölla Buss till Hansastaden Stralsund på Påskresa. År 2002 togs gamla stan i Stralsund upp på UNESCO:s världsarvslista. Äldsta
stadsdelen, med omkring 570 medeltida hus,ligger kring Alter Markt. I Stralsund får vi en stadsrundtur och ett bryggeribesök med ölprovning. Vi kommer också att göra en dagsutflykt till Hansa och universitetsstaden Greifswald där det finns en påsk- och blomstermarknad.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1: Avresa mot Stralsund
Avresa på morgonen från Karlskrona. Vi har upplastning genom Blekingen och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. Efter Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Vi fortsätter färden mot Gedser där färjan väntar på att ta oss till Rostock. När vi kommit iland i Tyskland har vi bara ca 1,5 timme till vårt centralt belägna hotell, Arcona Hotel Baltic****.
På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2: Stralsund med rundtur och bryggeribesök
Idag börjar vi dagen med en stadsrundtur till fots. Efter rundturen så har vi lite egen tid för att på egen hand äta lunch. Senare blir det bryggeribesök med rundvisning och en ölprovning. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Utflykt till Påsk och Blomstermarknad i Gerifswald
Nu är det dags att åka till hansa- och universitetsstaden Greifswald känd för sina karakteristiska gavelhus vid torget, liksom stadens tre gotiska kyrktorn och sitt universitet. Greifswalds påsk- och blomstermarknad kommer från en gammal tradition och det finns utställare av hantverk, blommor och annat gott. Runt 30 hantverkare säljer allt från keramik och flätverk till ullprodukter och påskägg. Eftermiddagen fortsätter vi shoppa, fika eller bara njuta av omgivningarna i Greifswald. Här finns en mängd historiska byggnader och en medeltidshamn som absolut är värd ett besök.
Påskmiddag på hotellet!

Dag 4: Stralsund – Hemorten
Efter frukost åker vi tillbaka mot Rostock där färjan väntar på att ta oss till Gedser. Vi gör ett kort stopp på Bordershopen innan vi kör ombord på färjan. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns det möjlighet att köpa mat för den som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.
 

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1-3
Stadsrundtur 2 h
Bryggeribesök inkl. liten provning
Reseledare