Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Påskresa Stralsund 4 dagar

  Fira påsk tillsammas med oss i Stralsund

  Följ med oss till Stralsund och Greifswald, där firar vi påsk tillsammans i ett lugnt tempo.

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Förmiddagsfika dag 1
  Frukost dag 2-4
  Middag dag 1-3
  Bryggeribesök inkl. provning
  Bussvärd

  Dagsprogram

  • Påskresa Stralsund 4 dagar

   Dag 1: Avresa mot Stralsund
   Avresa på morgonen från Karlskrona. Vi har upplastning genom Blekingen och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. Efter Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Vi fortsätter färden mot Gedser där färjan väntar på att ta oss till Rostock. När vi kommit iland i Tyskland har vi bara ca 1,5 timme till vårt centralt belägna hotell, Arcona Hotel Baltic****.
   På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 2: Stralsund med rundtur och bryggeribesök
   Idag börjar vi dagen med en stadsrundtur till fots. Efter rundturen så har vi lite egen tid för att på egen hand äta lunch. Senare blir det bryggeribesök med rundvisning och en ölprovning. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

   Dag 3: Utflykt till Påsk och Blomstermarknad i Greifswald
   Nu är det dags att åka till hansa- och universitetsstaden Greifswald känd för sina karakteristiska gavelhus vid torget, liksom stadens tre gotiska kyrktorn och sitt universitet. Greifswalds påsk- och blomstermarknad kommer från en gammal tradition och det finns utställare av hantverk, blommor och annat gott. Runt 30 hantverkare säljer allt från keramik och flätverk till ullprodukter och påskägg. Eftermiddagen fortsätter vi shoppa, fika eller bara njuta av omgivningarna i Greifswald. Här finns en mängd historiska byggnader och en medeltidshamn som absolut är värd ett besök.
   Påskmiddag på hotellet!

   Dag 4: Stralsund – Hemorten
   Efter frukost åker vi tillbaka mot Rostock där färjan väntar på att ta oss till Gedser. Vi gör ett kort stopp på Bordershopen innan vi kör ombord på färjan. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns det möjlighet att köpa mat för den som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Resekalender
  26/7Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  28/7Bordershop Expressfrån 775:-
  1/8Bordershop Expressfrån 775:-
  4/8Bordershop Expressfrån 775:-
  8/8Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden