Passionsspelen Oberammergau 8 dagar

Följ med oss till Passionsspelen i Oberammergau 2020

När pesten härjade i Bayern 1632-1633 utgav invånarna i Oberammergau ett löfte nämligen att vart 10:e år uppföra Kristi lidandes historia. 1634 gavs det första passionsspelet. Från 1680 förlades spelen till varje jämnt avslutat decennium, en ordning som sedan endast frångåtts undantagsvis av tvingande skäl som krig, förbud och liknande. Uppförandet ägde till en början rum under pingsten. I början var kyrkogården skådeplats och arrangemangen primitiva. Den första verkliga passionsspelsteatern invigdes 1820. Vi kommer dessutom att göra utflykter till Salzburg med Schloss Hellbrun och Örnnästet mm....

Pris från:
16 995:-
Dagar:8
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-8, middag dag 1-7, 3 luncher, entré till Örnnästet, Schloss Hellbrunn, Saltgruvan i Berchtesgaden, stadsrundtur i Salzburg, biljett till Passionsspelen i Oberammergau, 1 vinprovning, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar från Karlskrona och har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för bussfika från busscafét. Efter fikan fortsätter färden mot Rödby där färjan väntar på att ta oss till Tyskland, turen tar ca 45 minuter. När vi kommit i land i Tyskland så är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt och vi passerar snart både Lübeck och Hamburg på vägen mot vårt övernattningshotell Van der Valk hotel som ligger i Hildesheim. På kvällen äter vi en gemensam middag,

Dag 2. Efter frukost åker vi från hotellet mot Bad Reichenhall där vi kommer att bo på Amber Residenz Bavaria i 3 nätter. Vi gör såklart pauser läng med vägen för fika, lunch och bensträckare. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Idag efter frukost gör vi en utflykt till Berchtesgaden. Här kommer vi att besöka Örnnästet eller Kehlsteinhaus som är det rätta namnet på byggnaden. Namnet är efter alptoppen Hoher Göll som huset är byggt på. Huset ligger 1 834 meter över havet. Adolf Hitler fick detta hus i 50 års present. Idag är det museum. Vi kommer också att besöka Salzbergwerk, i denna saltgruvan har man brutit salt sedan 1517. Det hinns även med att besöka ett bränneri där dom tillverkar allt från snaps till likörer. Under dagen kommer vi också att äta en lättlunch. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Idag kommer vi att åka till Mozarts stad Salzburg. Vi kommer att börja med att göra ett besök på Schloss Hellbrunn som är känt för sina fantastiska vattenspel och vackra trädgård. Här kommer vi att tillbringa några timmar innan det blir dags att åka in till Salzburg och äta lunch. Efter lunchen får vi en stadsvandring med lokalguide. Fulla av nya intryck åker vi tillbaka till vårt hotell igen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Idag efter frukost är det dags att lämna Bad Reichenhall och åka mot Oberammergau. Här kommer vi att checka in på ett nytt hotell i Oberammergau trakten. I Oberammergau spelas det passionsspel vart 10:e år och det spelas mellan maj och oktober. Ungefär hälften av stadens befolkning medverkar i spelet. Föreställningarna besöks under dessa månader av hundratusentals åskådare.

Dag 6. Idag efter frukost kommer vi att lämna Oberammergau. Vi kommer att ta oss upp till Bad Mergentheim trakten där vi kommer att ha en övernattning. På vägen dit kommer vi att göra en avstickare till en vingård där vi också kommer att få en vinprovning. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Efter frukost fortsätter vi färden norr ut. Vi gör så klart stopp för fika, lunch och bensträckare. Vi kommer denna natt att bo i Lübecktrakten. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Avresa från Hotellet efter frukost. Vi åker färjan från Puttgarden till Rödby. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi pausar i 45 minuter. Här finns möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-8
Middag dag 1-7
3 luncher
Inträde till Schloss Hellbrunn, Örnnästet, Saltgruvan i Berchtesgaden
1 vinprovning
Biljetten till Passionsspelen i Oberammergau (biljetten återbetalas inte vid eventuell avbokning)
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-08-17BussPassionsspelen Oberammergau 8 dagarMer än 816 995:-Boka