Polen - Bärnstenskusten 6 dagar

Polen - Bärnstenskusten med Slottsboende

Tillbringa en avkopplande semester i det största och enda vattenslottet i Polen från 1400-talet. Om du söker avkoppling och ro kommer du att uppskatta din vistelse på bekväma Hotel Podewils, eftersom slottsbyggnaden har ett lugnt läge, omgivet av skog, direkt vid sjön Krangener.
Hotel Podewils är det största riddarslottet i Pommern. Dess historia går tillbaka ända till 1400-talet. Precis som husen i Venedig, byggdes slottet på ekpålar. Här får du njuta av lugn och ro. Upplev de karakteristiska rummen, som erbjuder både tradition och komfort. På terrassen, som har underbar utsikt över sjön, kan du njuta av en kopp kaffe.
Alla rum är bekvämt inredda med badrum, toalett, hårtork, telefon, minibar, satellit-TV och radio.

Boka tidigt rabatt 300 kr, först till kvarn.....
 

Pris från:
6 995:-
Dagar:6
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-6, middag dag 1-5, utflykter och inträden enligt program, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Vi tar oss ner genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Väl i land på den tyska sidan gör vi ett besök i den charmiga sommarorten Warnemünde. Framåt kvällen checkar vi in på vårt trevliga hotell InterCity i Rostock där en god middag och sköna sängar väntar.

Dag 2. Resan fortsätter mot den polska gränsen. I trevliga Stettin gör vi en paus för en trevlig promenad genom gamla stan. Szczecin tillhörde Sverige mellan 1648 och 1720. Först efter andra världskriget kom staden att tillhöra Polen. Gator och rondeller är ritade av Haussmann som även ritade om Paris. Många av de gamla 1800-talshusen finns kvar än idag.
Vi fortsätter till vårt charmiga slottshotell som blir vårt hem de närmaste dagarna. Här bjuds det på härlig natur och miljö!
På kvällen samlas vi för en god middag.

Dag 3. Stärkta efter en god frukost beger vi oss till Slowinski Nationalpark. Vi börjar i den idylliska strandkurorten Leba. Vi fortsätter ut till nationalparken som finns med på Unescos lista över viktiga naturreservat i världen. Den största sevärdheten är de 40 m höga rörliga sanddynerna, flygsanddyner som kan nå en höjd på över 40 meter och förflytta sig upp till 10 meter per år. Hela området lockar med sina vackra landskap...
Det är en riktig kuriositet - ingenstans i Europa, utom här och i Danmark kan man se ett sådant fenomen. Flygsanddynerna sträcker sig mellan havet och Lebskosjön. Landskapet blir så surrealistiskt att man ibland har en känsla av att man befinner sig i en annan värld.
Vi återvänder till vårt härliga hotell och äter en gemensam slottsmiddag.

Dag 4. Idag beger vi oss till trestadsområdet Gdansk, Gdynia och Sopot. Vi börjar i Gdynia vars sevärdheter ligger vid den södra Piren. I Sopot tar vi en titt på den berömda 500-meter långa träbryggan – Molo. Framme i Gdansk tar vi en närmre titt på den vackra gamla stadskärnan och besöker Oliwakatedralen. Här är det dags att njuta av härlig orgelmusik.
Dagen avslutas med lite tid på egen hand i staden innan vi beger oss tillbaka mot vårt slott. Kanske passar Du på att prova Gdansks berömda ”guldvatten”?
Middag på hotellet.

Dag 5. Idag säger vi farväl till vårt hotell för att rulla västerut. Vi tar en titt på Polens mest kända kur- och badort Kolobrzeg – Östersjöns pärla. Kolobrzeg sägs vara den plats i Polen med flest soltimmar! Vi fortsätter resan mot den trevliga Hansestaden Stralsund där vi checkar in på InterCity Hotel.

Dag 6. Efter en stärkande frukost lämnar vi Stralsund för den här gången På vägen mot Rostock stannar vi till i Ribnitz-Damgarten som är berömd för sin bärnsten – guldet från Östersjön. Vi besöker ”Östersjösmycken Manufactory”. Här lär vi oss allt om design och dekoration vid smycketillverkning av bärnsten. Vi fortsätter mot färjeläget i Rostock och innan vi rullar på färjan stannar vi på en gränshandel. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa middag för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

 

I priser ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
Utflykter och inträden enligt program
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-06-28BussPolen - Bärnstenskusten 6 dagarMer än 86 995:-Boka