Prag 6 dagar

Inte undra på att Prag är ett av Europas populäraste resmål. Den gyllene staden på kullarna längs Moldaufloden är känd för sin skönhet. Få ställen i världen har en medeltida kärna som är så omsorgsfullt restaurerad som Prag. Vi beundrar de vackra pastellfärgade husen, tjusas av folklivet och njuter av skummande tjeckisk öl i de klassiska ölstugorna. Bara ett stenkast från de vackra torgen ligger den berömda Karlsbron med sina helgonskulpturer och sirliga lampor. En promenad över bron i det romantiska kvällsljuset…det glömmer man aldrig.

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken"PDF" nedan.

 

Pris från:
6 995:-
Dagar:6
Del i dubbelrum, Fm-fika dag 1, Middag dag 1-5, Frukost dag 2-6, Rundtur med lokalguide i Prag (4h), folkloreafton, båttur på Moldau, reseledare.
GLÖM INTE PASS.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1.
Avfärd på morgonen mot Öresundsbron och vidare ner mot färjan i Gedser som tar oss över till Rostock. Här fortsätter vi söderut på autobahn och passerar Mecklenburgs stora jordbruksfält och Brandenburg med den enorma tallskogen.
Målet för dagen är Berlin. Vi checkar in på Hotel Whyndham Excelsior Berlin där vi äter gemensam middag på kvällen.
Dag 2.
Efter frukost fortsätter vi vår färd söderut, vi passerar Dresden där vi gör ett uppehåll för en stadsvandring. Dresden är rik på kulturskatter och går även under smeknamnet "Florens vid Elbe". Vi fortsätter resan genom Sachsen mot gränsstationen till Tjeckien som ligger på nästan tusen meters höjd. Därefter har vi nerförsbacke till Prag. Vi checkar in på Hotel Crystal Palace och beger oss ut för bekanta oss med omgivningarna. Middag på hotellet.
Dag 3 – 4.
Ta fram dina sköna skor och gör dig redo för att promenera mycket, det bästa sättet att uppleva Prag är just till fots. Vi besöker Pragborgen som är en samling av historiska byggnader, kyrkor, gallerier, trädgårdar och dessutom säte för Tjeckiens president och St.Vituskatedralen. Vi kommer även att se det astronomiska uret, Rådhuset och Tyntkyrkan med Tycho Brahes grav. Och självklart – en promenad på Karlsbron! För dig som gillar shopping är ett besök på Wenzel-platsen ett måste, där finns mängder av butiker. Det är lätt att hitta ställen att koppla av på då det vimlar av caféer, barer och restauranger med uteserveringar. En av kvällarna går vi på en folkloreafton och den andra beger åker vi en tur på floden Moldau där vi också äter gemensam middag.
Dag 5.
Idag efter frukost lämnar vi Prag för denna gången. Vi kör mot Tyskland igen och kommer fram till Rostock där vi kommer att tillbringa sista natten på denna resan. Vi kommer att bo på Intercity Hotel. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
Dag 6.
Idag kommer vi att lämna hotellet efter frukost. Färjan går från Rostock till Gedser kl. 11:00 och innan dess ska vi hinna med lite förmånlig shopping. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns möjlighet att köpa mat för dom som så önskar.

*Vi reserverar oss för ändringar i dagsprogrammet.
 

I priset ingår

Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
Folkloreafton
Båttur på Moldau
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2018-09-16BussPrag 6 dagar56 995:-Boka