Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Prag 6 dagar

  Prag med övernattning på både ner och hemresan!

  Med andra ord en komfortabel resa!

  Inte undra på att Prag är ett av Europas populäraste resmål. Den gyllene staden på kullarna längs Moldaufloden är känd för sin skönhet. Få ställen i världen har en medeltida kärna som är så omsorgsfullt restaurerad som Prag. Vi beundrar de vackra pastellfärgade husen, tjusas av folklivet och njuter av skummande tjeckisk öl i de klassiska ölstugorna. Bara ett stenkast från de vackra torgen ligger den berömda Karlsbron med sina helgonskulpturer och sirliga lampor. En promenad över bron i det romantiska kvällsljuset…det glömmer man aldrig.

   

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  FM-fika dag 1
  Frukost dag 2-6
  Middag dag 1-5
  Båttur på Moldau
  Folkloreafteon
  Stadsrundtur med svensktalande lokalguide
  Reseledare

  Dagsprogram

  • Prag

   Dag 1. Avfärd på morgonen mot Öresundsbron och vidare ner mot färjan i Gedser som tar oss över till Rostock. Här fortsätter vi söderut på autobahn och passerar Mecklenburgs stora jordbruksfält och Brandenburg med den enorma tallskogen.
   Målet för dagen är vårt övernattningshotell Wyndham Garden i Henningsdorf norr om Berlin. Här äter vi en gemensam middag på kvällen.

   Dag 2. Efter frukost fortsätter vi vår färd söderut, vi passerar Dresden där vi gör ett uppehåll för en stadsvandring. Dresden är rik på kulturskatter och går även under smeknamnet "Florens vid Elbe". Vi fortsätter resan genom Sachsen mot gränsstationen till Tjeckien som ligger på nästan tusen meters höjd. Därefter har vi nerförsbacke till Prag. Vi checkar in på Hotel Beranek***, Prag. Gemensam middag på hotellet.

   Dag 3 – 4. Ta fram dina sköna skor och gör dig redo för att promenera mycket, det bästa sättet att uppleva Prag är just till fots. Vi besöker Pragborgen som är en samling av historiska byggnader, kyrkor, gallerier, trädgårdar och dessutom säte för Tjeckiens president och St.Vituskatedralen. Vi kommer även att se det astronomiska uret, Rådhuset och Tynkyrkan med Tycho Brahes grav. Och självklart – en promenad på Karlsbron! För dig som gillar shopping är ett besök på Wenzel-Square ett måste, där finns mängder av butiker. Det är lätt att hitta ställen att koppla av på då det vimlar av caféer, barer och restauranger med uteserveringar. En av kvällarna går vi på en folkloreafton och den andra åker vi en tur på floden Moldau där vi också äter gemensam middag.

   Dag 5. Idag efter frukost lämnar vi Prag för denna gång. Vi kör mot Tyskland igen och kommer fram till vårt övernattningshotell som ligger i Rostock. Vi checkar in på InterCity Hotel i Rostock. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

   Dag 6. Idag kommer vi att lämna hotellet efter frukost. Färjan går från Rostock till Gedser kl. 11:00 och innan dess ska vi hinna med lite förmånlig shopping. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2020-09-03BussPrag 6 dagarMer än 86 995:-Boka
  Resekalender
  16/8Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden