Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Prag & Dresden med Vackra Elbe 6 dagar

  Följ med oss till Prag & Dresden

  På denna trevliga resan får vi se både Prag och Dresden. Vi gör också en avstickare till världsstaden Berlin där vi får en eftermiddag på egen hand. Som om inte detta vore nog? Vi kommer även att göra en kryssning på floden Elbe, mellan Decin och Dresden. Visst ska du med?

  Fritextsökning

  Dagsprogram

  Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen, vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för fika. Efter fikat fortsätter vi mot färjan i Gedser som ska ta oss över till Rostock. Färjan tar ca 2 timmar. Väl I Tyskland fortsätter vi vår resa mot dagens etappmål som är Lübbenau och vårt hotell Best Western Spreewald. Här äter vi en gemensam middag.

  Dag 2. Efter frukost ska vi åka på Kahnfart i Spreewald, dessa små trevliga båtar stakas fram likt gondoler och tar oss nästan ljudlöst fram på kanalerna. Längs kanalerna ligger små idylliska hus med välskötta trädgårdar. Efter kanalturen blir det lunch. Mätta och belåtna fortsätter vi till Tjeckiens huvudstad Prag. Här checkar vi in på Hotel Bernaek. Lite senare tar vi bussen till en folkloreafton med mat, dryck och underhållning.

  Dag 3. Idag efter frukost kommer det en svensktalande lokalguide till hotellet, nu får vi en 4 timmars stadsrundtur (mest till fots) i Prag. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

  Dag 4. Idag ger vi oss i väg tidigt på morgonen. Vi åker mot Decin som ligger vi vackra Elbe. Här ska vi åka en båttur till Dresden. Ombord på båten blir det lunch och levande musik. Väl framme i Dresden möter vår buss upp och kör oss till vårt hotell IBIS Zentrum. Gemensam middag på kvällen.

  Dag 5. Efter frukost rullar vi vidare norr ut. Vi kommer att köra in i Berlin, och här ges det tid till att äta lunch och strosa runt på den berömda paradgatan Kurfürstendamm. Framåt eftermiddagen åker vi vidare till vårt övernattningshotell, Hotel am Schlosspark som ligger i Güstrow. Gemensam middag på kvällen. 

  Dag 6. Idag efter frukost kör vi vidare mot Rostock där vi åker med färjan till Gedser. Vi gör ett kort stopp på en gränshandel i mån av tid och plats i bussen. När vi kommit i land i Danmark kör vi vidare mot våra hemorter och på vägen gör vi en paus på Ekerödsrasten. Här finns det möjlighet att äta för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

  *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.
   

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Förmiddagsfika dag 1
  Frukost dag 2-6
  Middag dag 1,2,4,5
  Stadsrundtur 4 h i Prag
  Folkloreafton Prag
  Kahnfart i Spreewald inkl. lunch
  Båttur på Elbe inkl. lunch
  Reseledare

  Resekalender
  5/8Bordershop Expressfrån 775:-
  9/8Bordershop Expressfrån 775:-
  10/8Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  12/8Bordershop Expressfrån 775:-
  16/8Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden