Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Prag & Dresden med vackra Elbe 6 dagar

  Följ med oss till Prag & Dresden

  En fullspäckad resa på 6 dagar där vi besöker Spreewald, Prag, Dresden och Berlin. Vi kommer att åka Kahnfart i Spreewald och en fantastisk kryssning på floden Elbe. Dessutom kommer vi att gå på folkloreafton i Prag. Tänk vad man hinner på 6 dagar!

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Fm fika dag 1
  Frukost dag 2-6
  Middag dag 1,2,4,5
  Folkloreafton i Prag
  Stadsrundtur 4 h i Prag
  Kahnfart i Sprewald inkl. lunch
  Kryssning på Elbe inkl. lunch
  Reseledare
   

  Dagsprogram

  • Prag & Dresden med vackra Elbe

   Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen, vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för fika. Efter fikat fortsätter vi mot färjan i Gedser som ska ta oss över till Rostock. Färjan tar ca 2 timmar. Väl I Tyskland fortsätter vi vår resa mot dagens etappmål som är Lübbenau och vårt hotell Best Western Spreewald. Här äter vi en gemensam middag.

   Dag 2. Efter frukost ska vi åka på Kahnfart i Spreewald, dessa små trevliga båtar stakas fram likt gondoler och tar oss nästan ljudlöst fram på kanalerna. Längs kanalerna ligger små idylliska hus med välskötta trädgårdar. Efter kanalturen blir det lunch. Mätta och belåtna fortsätter vi till Tjeckiens huvudstad Prag. Här checkar vi in på Hotel Axa. Lite senare tar vi bussen till en folkloreafton med mat, dryck och underhållning.

   Dag 3. Idag efter frukost kommer det en svensktalande lokalguide till hotellet, nu får vi en 4 timmars stadsrundtur (mest till fots) i Prag. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

   Dag 4. Idag ger vi oss i väg tidigt på morgonen. Vi åker mot Decin som ligger vi vackra Elbe. Här ska vi åka en båttur till Dresden. Ombord på båten blir det lunch och levande musik. Väl framme i Dresden möter vår buss upp och kör oss till vårt hotell Amadeus. Gemensam middag på kvällen.

   Dag 5. Efter frukost rullar vi vidare norr ut. Vi kommer att köra in i Berlin, och här ges det tid till att äta lunch och strosa runt på den berömda paradgatan Kurfürstendamm. Framåt eftermiddagen åker vi vidare till vårt övernattningshotell, Hotel am Schlosspark som ligger i Güstrow. Gemensam middag på kvällen.

   Dag 6. Idag efter frukost kör vi vidare mot Rostock där vi åker med färjan till Gedser. Vi gör ett kort stopp på en gränshandel i mån av tid och plats i bussen. När vi kommit i land i Danmark kör vi vidare mot våra hemorter och på vägen gör vi en paus på Ekerödsrasten. Här finns det möjlighet att äta för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Resekalender
  23/7Rostock 3 dagarfrån 3 695:-
  29/7Berlin på egen handfrån 4 595:-
  12/8Ut I Det Blå, 4 dagarfrån 6 995:-
  13/8Värmland Lars Lerin 3 dagarfrån 3 595:-
  22/8Klassiska Norge med Ålesundfrån 6 995:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden