Rhen Mosel 6 dagar


Den här resan är för dig som älskar goda viner och de charmiga tyska korsvirkesbyarna. I ett lugnt och härligt tempo njuter vi av de fantastiska vinbergen vid floderna
Rhen och Mosel.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1.
Vi startar från Karlskrona och kör upplastning genom Blekinge och Skåne längs E22. När vi kommit över Öresundsbron dröjer det inte länge innan det är dags för förmiddagsfika som serveras från bussen. Färden fortsätter mot vår färja i Rödby som ska ta oss till Puttgarden, Tyskland. När vi kommit iland dröjer det inte länge innan vi är ute på Autobahn. Vi kommer att passera Hansastäderna, Lübeck och Hamburg innan vi är framme på vårt övernattningshotell
Median Hotel**** som ligger i Hannover-Lehrte. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2.
Vi kör från hotellet mot Assmannshausen som ligger vid floden Rhen.
Vårt hotell de närmaste dagarna heter Unter Den Linden***, ett trevligt familjehotell som bjuder oss den bästa service. Hotellet har en mycket trevlig restaurang där vi kommer att äta våra middagar.
Hotellet har också en trevlig trädgård där man kan sitta och njuta av utsikten över floden Rhen och vinbergen runt omkring. (Det är balsam för själen!) I kväll kommer vi också att göra en vinprovning där vi provar tre viner och en sekt.

Dag 3.
Idag gör vi en dagsutflykt till Rüdesheim. I Rüdesheim kommer vi att besöka Drosselgasse och ha vinprovning. Vi kommer att prova 4 viner, bjudas på Bretzel och få ett souvenirglas. Efter provningen kommer det att finnas tid till att strosa runt i Rüdesheim och titta på den fantastiska staden. Här kan man också äta lunch på egen hand om man så önskar. På eftermiddagen åker vi en tur på floden Rhen. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4.
Idag lämnar Rhen för att istället följa Mosel. Vi gör ett besök i den charmiga orten Cochem. Här får ni tid att på egen hand strosa omkring och insupa de trevliga miljöerna. Passa på att äta lunch innan vi fortsätter till eftermiddagens vinprovning. Efter vinprovningen så åker vi tillbaka till vårt hotell i Assmannshausen. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 5.
Idag är det dags att lämna Assmannshausen och hotel Unter Den Linden. Färden går mot Bremen där vi ska övernatta på hotell Tryp by Wyndham Bremen Airport hotel***. 
Här äter vi en gemensam middag.

Dag 6.
Efter frukost forsätter vi mot Sverige. Innan vi kör på färjan i Puttgarden kommer vi att stanna för lite kompletterande inköp på en gränshandel. När vi kommit i land i Rödby kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten. Här kommer vi att pausa i ca 45 minuter. Här finns det möjlighet att äta middag för dom som önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

* vi resererar oss för ändringar i programmet

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
3 vinprovningar
Båttur på Rhen
Reseledare