Romantiska Moseldalen 7 dagar

Följ med oss till Romantiska Moseldalen

Här blandar vi fantastiska vyer med trevliga vinprovningar och intressanta stadsrundturer

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från busscafét. Färden fortsätter sedan mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Väl inne på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt bakom oss och innan vi vet ordet av så är vi framme vid dagens etappmål Hannover och vårt övernattningshotell, H-Hotel Hannover Bemerode. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Efter frukost så fortsätter vi mot Moseldalen. Vi kommer att bo i en stad som heter Brodenbach under vår vistelse i Moseldalen. Hotellet heter Moselhotel Anker*** och är ett trevligt familjehotell vid Mosels strand.

Dag 3. Idag efter frukost kommer vi att åka en båttur från Brodenbach till Cochem. När vi kommit fram till Cochem så kommer ni att få tid på egen hand att strosa omkring i denna charmiga lilla stad. Passa på att äta en god lunch, eller kanske ni tar er en promenad upp för backen till Borgen som vakar över Cochem. När vi är klara med Cochem så samlas vi vid bussen som kommer att ta oss till en trevlig vinprovning. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 4. Idag efter frukost åker vi till staden Trier. Här kommer vi att få en guidad stadsrundtur. Efter rundtur ges det lite tid för att på egen hand äta lunch. På vägen tillbaka kommer vi att göra ett stopp för en trevlig vinprovning. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5. Idag tar vi lite sovmorgon. Framåt lunch kommer vi att åka den korta biten till Koblenz. Här kommer vår lokalguide att möta upp oss för en stadsrundtur i Koblenz. Efter rundturen kommer det att finnas gott om tid till att äta lunch och utforska Koblenz på egen hand innan vi åker tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Idag efter frukost är det dags att ge sig av mot nordligare breddgrader igen. Vi kommer under dagen att ta oss till vårt övernattningshotell som ligger i Buchholz, strax söder om Hamburg. Här äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Efter frukost kör vi mot Puttgarden där vår färja väntar på att ta oss till Danmark igen. Men innan dess kommer vi att göra ett kort stopp vid en gränshandel för lite kompletterande inköp. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns det möjlighet att köpa middag för den som så önskar. Efter pausen kör vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.
 

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-7
Middag dag 1-6
Vinprovningar och utflykter enligt program
Reseledare