Roslagen 4 dagar

Roslagen 4 dagar

Roslagen är skärgården, bruken, småstäderna och havet.  Här får vi uppleva båttur i Skärgården – besöka inspelningsplatsen för "Vi på  Saltkråkan" – Albert Engströms Grisslehamn med hjälp av skärgårdsguiden och underhållaren Michael Blum.
Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1
Samling och avfärd från hemorten tidig morgon. Vi kör norrut och stannar till vid något trevligt ställe för bussfika. Vi färdas vidare och stannar för lunch vid systrarna Brådhe´s café
i Nävekvarn innan vi når Norrtälje och vårt hotell Roslagen. Här ska vi bo i 3 nätter. Middag på kvällen.

Dag 2
Efter frukost möter vår lokalguide oss för att i dag åka ut till Norröra – Tjorvens Saltkråkan.
Inga andra barnprogram har i generation efter generation satt så djupa spår i folksjälen som denna serie. Tjorven, farbror Melker och Skrållan finns i alla svenska hjärtan. Men det är inte många som vet var tv-serien spelades in och att Snickaregården står kvar precis som då.
Båten avgår från Furusund och här möter vår skärgårdsguide och underhållare Michael Blum
upp. Han visar oss ön och efter vi ätit av lunchpaketet har vi tid att själva strosa runt på ön eller ta ett dopp i havet. Vi beräknar vara åter i Norrtälje ca kl. 16.00.
Egen tid samt middag på kvällen.

Dag 3
Efter en god frukostbuffé möter vår guide Michael upp oss för att i dag börja med en guidad stadsvandring i Norrtälje med många olika anekdoter, egna betraktelser och sång. Under dagen kommer vi att besöka Väddö och Grisslehamn där Albert Engström tillbringade stora delar av sitt liv. Här finns hans ateljé och hem på Albert Engströms museet. Grisslehamn är en gammal fiskeby med ett strategiskt läge vid Ålands hav. Vi äter lunchen på Edblads Kök – här lagas varje måltid från grunden samt så finns här en stor butik. Vi besöker Singö – en ö i Norra Roslagen. Vi åker en kort rundtur och efter en fika går färden tillbaka mot Norrtälje och middag på kvällen.

Dag 4
Efter frukost tar vi farväl av Norrtälje för vår färd tillbaka till Blekinge/Skåne. Vi kör via Sigtuna och blir guidade runt i denna lilla pittoreska stad från år 970. Vi gör lunchuppehåll utmed vägen samt bensträckare. Vi beräknar vara åter i hemorten sen kväll.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

 

 

 

I priset ingår

Bussresa,
Del i dubbelrum,
Bussfika dag 1,
Frukost dag 2-4,
Middag dag 1-3,
Lunch dag 1,3 och 4,
Lunchpaket dag 2,
Em-fika dag 3.
Besök, guidning, entreér, båtturer enligt program